LIVE TEXT - ALEGERI ÎN SUA:Cele mai recente proiecţii ale rezultatelor arată un avantaj pentru republicani la Camera Reprezentanţilor

S.B.
Internaţional / 8 - 9 noiembrie 2022

Cele mai recente proiecţii ale rezultatelor arată un avantaj pentru republicani la Camera Reprezentanţilor

Actualizare NANCY PELOSY: "Este clar că democraţii au depăşit aşteptările"

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a transmis o declaraţie cu privire la rezultatele prefigurate după seara alegerilor intermediare, afirmând că, deşi există mai multe curse care rămân prea strânse pentru a putea fi stabilit câştigătorul, "este clar că membrii şi candidaţii democraţi din Camera Reprezentanţilor depăşesc cu mult aşteptările în întreaga ţară", relatează News.ro.

Potrivit celor mai recente proiecţii CNN, republicanii au 193 de mandate câştigate până acum în Camera Reprezentanţilor, iar democraţii 170.

Republicanii au nevoie de 218 mandate, adică un câştig net de cinci locuri faţă de actuala legislatură, pentru a câştiga majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

La Senat, cursa se menţine strânsă, cu 48 de mandate la democraţi şi 47 la republicani.

---

Actualizare Urnele s-au închis şi în Alaska, cel mai vestic stat american

Situaţia în acest moment arată, conform proiecţiilor CNN, că în Camera Reprezentanţilor republicanii au asigurate 192 de locuri din cele 435, în timp ce democraţii au 167.

La Senat, se menţine suspansul: democraţii au 47 de locuri, iar republicanii 46. Pentru majoritate sunt necesare 51 de mandate.

---

Actualizare Un senator american în vârsta de 89 de ani a câştigat un al optulea mandat

Republicanul Chuck Grassley, în vârstă de 89 de ani şi senator de Iowa din 1981, a câştigat un al optulea mandat marţi în alegerile de la jumătatea mandatului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

El s-a confruntat în cea mai strânsă cursă electorală din ultimii 42 de ani cu democratul şi fostul militar de rang înalt Michael Franken. Chuck Grassley va împlini 95 de ani la încheierea mandatului său.

De-a lungul carierei sale, acest membru al comisiei judiciare a Senatului a fost o voce pentru America rurala şi fermele familiale - el însuşi fiind fermier. El a făcut campanie anul acesta în special pe tema inflaţiei.

Donald Trump i-a oferit sprijinul său, chiar dacă Chuck Grassley ar fi avut dezacorduri cu fostul preşedinte, ale cărui politici le-a susţinut totuşi în mare măsură.

---

Actualizare Primele proiecţii ale rezultatelor au fost publicate

Republicanul Ron DeSantis, potenţialul rival al lui Donald Trump pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, a fost reales ieri guvernator al Floridei în alegerile parlamentare de la jumătatea mandatului, potrivit presei americane...Citeşte mai mult...

---

Actualizare Secţiile de vot din majoritatea statelor au fost închise

Alegerile intermediare din America au intrat în faza lor finală, deja fiind închise secţiile de vot în majoritatea statelor, relatează News.ro.

Primele proiecţii ale rezultatelor confirmă avantajul aşteptat al republicanilor la Camera Reprezentanţilor, în timp ce la Senat pare să se menţină egalitatea. Multe dintre cursele electorale sunt prea strânse ca să poată fi prognozat un câştigător. Aceste alegeri de la mijlocul mandatului prezidenţial, văzute adesea ca un referendum la adresa preşedintelui în funcţie, ar putea decide soarta viitoarei competiţii electorale pentru Casa Albă din 2024.

---

Actualizare Un şerif din Arizona promite ''toleranţă zero'' împotriva intimidării alegătorilor

Autorităţile locale dintr-un comitat din Arizona, în vestul SUA, au anunţat luni că au întărit măsurile de securitate cu ocazia alegerilor de marţi, la jumătatea mandatului, promiţând "toleranţă zero" faţă de tentativele de intimidare a alegătorilor, relatează AFP.

"Dacă alegeţi să încălcaţi legea, am mai multe celule care vă aşteaptă", a declarat şeriful comitatului Maricopa, Paul Penzone, într-o conferinţă de presă luni.

Alegătorii americani sunt chemaţi marţi la urne, în cadrul unor alegeri cruciale, să reînnoiască componenţa Camerei Reprezentanţilor, o treime din Senat şi numeroase funcţii pe plan local, precum guvernatorii.

În jurul acestui comitat cu 4,5 milioane de locuitori se concentrase o mare parte din acuzaţii - respinse - de fraudă electorală în 2020 în acest stat unde Joe Biden l-a devansat pe Donald Trump.

De atunci, neîncrederea faţă de sistemul de vot nu a făcut decât să crească în rândul membrilor Partidului Republican din regiune, iar principalii săi candidaţi locali aderă la acuzaţiile de fraudă pe care Donald Trump le propagă de atunci, când a pierdut alegerile prezidenţiale, în pofida numeroaselor probe care demonstrează contrariul.

Aceasta nu a împiedicat observatori mascaţi, dintre care unii înarmaţi, să se învârtă în jurul urnelor în care se depun buletine ale votului anticipat cu scopul, potrivit lor, să împiedice umplerea urnelor cu buletine introduse ilegal.

Paul Penzone a declarat că va desfăşura agenţi în civil pentru a păzi birourile de votare şi a proteja transferul urnelor. "Nu m-am gândit niciodată în viaţa mea că vom institui bariere fizice, garduri şi sârmă ghimpată pentru a proteja o clădire unde are loc o votare liberă", a afirmat el.

Secretarul de stat local Katie Hobbs, responsabilă de buna desfăşurare a alegerilor în Arizona, a spus că se aşteaptă la posibile renumărări ale buletinelor şi la recursuri legale de contestare a rezultatelor.

"Avem în Arizona pragul cel mai important pentru a provoca o renumărare, stabilit la 0,5% din voturi, şi cred că cel puţin un scrutin se va juca în această marjă", a explicat luni seara această democrată care candidează pentru postul de guvernator.

În faţa presei, Katie Hobbs a explicat de asemenea că se aşteaptă ca oponenta sa, republicana Kari Lake, să revendice victoria înainte chiar ca rezultatele să fie cunoscute.

"Este în joc democraţia", a spus candidata democrată, exprimând temeri cu privire la izbucnirea unor violenţe în acest stat, unde manifestanţi înarmaţi se reuniseră timp de mai multe nopţi în 2020 pentru a contesta alegerea lui Joe Biden.

"Dat fiind ceea ce s-a petrecut în 2020, ne pregătim pentru aşa ceva", a explicat ea.

---

Actualizare Donald Trump a votat şi prezice o "noapte măreaţă" pentru republicani

Fostul preşedinte Donald Trump a votat, astăzi, în cadrul alegerilor intermediare care se desfăşoară în SUA, la un centru din Palm Beach, aflat în apropierea reşedinţei sale de la Mar-a-Lago, în Florida, şi a prezis că urmează "o noapte măreaţă" pentru republicani, relatează News.ro.

Fostul preşedinte a spus că a votat pentru actualul guvernator republican al Floridei, Ron DeSantis, care candidează pentru un nou mandat.

"Da, am făcut-o", a declarat Donald Trump reporterilor când a fost întrebat, în faţa secţiei de vot, dacă a votat pentru DeSantis. "Cred că vom avea o noapte măreaţă şi este minunat", a adăugat el.

Trump a votat la puţin timp după ora locală 11:30, la un centru de divertisment din Palm Beach, aflat la doar câteva minute distanţă de proprietatea sa de la Mar-a-Lago, acolo unde intenţionează, de altfel, să urmărească rezultatele alegerilor, alături de zeci de consilieri, aliaţi şi alţi politicieni republicani locali.

El a sosit la vot împreună cu fosta primă-doamnă Melania Trump şi a răspuns la câteva întrebări după ce a ieşit.

Viitorul politic al fostului preşedinte ar putea depinde în mare măsură de rezultatele acestor alegeri, de la jumătatea mandatului lui Joe Biden. Donald Trump a susţinut o serie de candidaţi în numeroasele curse electorale federale şi locale, mai ales în state-cheie. Eventuale eşecuri majore pentru candidaţii susţinuţi de Trump i-ar putea face mai dificilă campania pentru alegerile prezidenţiale din 2024, fostul preşedinte intenţionând să-şi anunţe o nouă candidatură peste o săptămână.

---

Actualizare OFICIAL DIN DOMENIUL SECURITĂŢII CIBERNETICE: "Nu există nicio ameninţare care să perturbe alegerile de la jumătatea mandatului din SUA"

Un oficial de rang înalt din domeniul securităţii cibernetice din Statele Unite a declarat că nu există nicio ameninţare specifică sau credibilă care să perturbe alegerile de la jumătatea mandatului din SUA de astăzi...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Peste 40 de milioane de americani au votat prin corespondenţă în alegerile de la jumătate de mandat

Peste 40 de milioane de americani au votat - anticipat - în alegerile de la jumătate de mandat, depăşind nivelul din alegerile legislative din 2018... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Zelenski le transmite americanilor ''să menţină o unitate de neclintit"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis marţi americanilor "să menţină o unitate de neclintit" până la "restabilirea păcii" în Ucraina, în contextul în care marţi au loc alegeri cruciale la jumătate de mandat în SUA, al căror rezultat ar putea afecta sprijinul Washingtonului pentru Kiev... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Primele secţii de vot s-au deschis pe coasta de est a SUA

Alegerile pentru Congres de la mijlocul mandatului preşedintelui Joe Biden au luat startul marţi, 8 noiembrie 2022, odată cu deschiderea primelor secţii de vot pe coasta de est a ţării, într-un scrutin ce ar putea complica ultimii doi ani de mandat ai preşedintelui Joe Biden... Citeşte mai mult...

---

Cetăţenii Statelor Unite ale Americii votează, astăzi, reprezentanţii Congresului, în cadrul alegerilor parţiale.

Pentru aceste alegeri, cetăţenii americani vor putea vota atât fizic, la secţiile de votare, cât şi online.

În ajunul alegerilor, preşedintele american, Joe Biden, a continuat să prezinte optimism pentru democraţi la alegerile de astăzi, când a sosit luni seară la Casa Albă, însă a recunoscut că va fi "greu" pentru ei să păstreze controlul asupra Casei Reprezentanţilor, potrivit CNN.

"Cred că va fi greu. Cred că putem. Cred că vom câştiga Senatul dar cred că la Cameră va fi o luptă mai grea", a spus Biden reporterilor.

Cum funcţionează alegerile parţiale din SUA?

Alegerile din SUA au loc marţea după prima luni a lunii noiembrie, o dată la doi ani. Ziua alegerilor din 2022 este 8 noiembrie.

La alegerile parţiale pot vota cetăţenii americani cu vârsta peste 18 ani. Unele state fac excepţii pentru persoanele condamnate pentru infracţiuni, iar unele state solicită alegătorilor să se înregistreze. De asemenea, americanii pot vota înaintea zilelor de alegeri - personal sau prin poştă.

Ce se votează în cadrul alegerilor parţiale?

În cadrul alegerilor parţiale, americanii votează reprezentanţii Congresului, format din Senat şi Casa Reprezentanţilor. Parlamentarii aleşi în Senat sunt numiţi senatori şi au mandate de şase ani. La fiecare doi ani au loc alegeri federale. Scaunele sunt împărţite în trei clase şi aproximativ o treime din Senat se schimbă la fiecare doi ani. Alegerile din 2022 includ senatori de clasa a III-a. Cu toate acestea, cei aleşi în Camera Reprezentanţilor sunt votaţi la fiecare doi ani. Trimiterea membrilor Camerei la alegeri la fiecare doi ani permite alegătorilor un control mai direct şi imediat asupra direcţiei guvernului lor, deoarece Casa este partea guvernamentală federală cea mai apropiată de oameni.

Creştere a acţiunilor companiilor legate de Donald Trump, în urma informaţiei că acesta ar putea candida din nou la preşedinţia SUA

Acţiunile Digital World Acquisition Corp, compania de investiţii care vrea să listeze la bursă compania lui Donald Trump din domeniul reţelelor sociale, au crescut puternic luni, susţinute de informaţiile privind posibila candidatură a fostului preşedinte în alegerile prezidenţiale din 2024... Citeşte mai mult....

Acţiunile de pe Wall Street au închis luni în creştere, înainte de alegerile din SUA

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, înainte de alegerile de marţi din SUA, pentru Congres, de la jumătatea mandatului, investitorii aşteptând În următoarele zile şi date referitoare la inflaţie... Citeşte mai mult....

Joe Biden s-ar putea confrunta cu o procedură de impeachment, dacă republicanii preiau controlul Camerei Reprezentanţilor

Kevin McCarthy, cel care ar putea deveni liderul Camerei Reprezentanţilor, în cazul în care Partidul Republican câştigă, marţi, alegerile de la mijlocul mandatului prezidenţial, a lăsat deschisă posibilitatea ca actualul locatar de la Casa Albă, Joe Biden, să fie vizat de o procedură de punere sub acuzare (impeachment), ceea ce ar putea duce în final la un vot în Senat pentru demiterea sa... Citeşte mai mult....

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Lupta grea numai daca softul de numarare

  a voturilor se strica,altfel iese cine trebuie 

  1. La contestatii s-a numarat de mana si tot aia a iesit ca si la soft.

   Democrația a murit, bateți un cui în coșciug!

  Lupta grea la furat de voturi

  Nu contează cine / ce votează, contează cine numără. După 32, aproape 33 de ani de democrație ( altă glumă:D ), am înțeles și noi cum stă treaba.

  Nu mai este mult și or să înceapă și ai noștri să ne arate cât de mult se gândesc la noi. Pffff... glumă după glumă:D 

  daca iar au inceput cu scrisori in loc de vot clasic , republicanii o inghit iarasi . poate in 24 sa se trezeasca , ca mult le mai trebuie.

  Lumea s-a saturat de inflatie, de-aia i-a votat out pe democrati. ma intreb la noi ce se va intampla cand vom vota. pt ca la noi stanga si dreapta sunt impreuna la guvernare si amandoi mana-n mana sprijina inflatia: mariri de pensii, marirea salariului minim, politica lui "ne echilibram bugetul prin inflatie", traducerea cat timp fraierii platesc preturi tot mai mari PIB ul creste(nominal daca nu real) si noua ne scade datoria fata de PIB. Uraaa!

  Intre timp puterea de cumparare a populatiei e distrusa, economisirile ce sa mai vorbim trec din mana noastra in mana guvernului incet dar sigur. 

  Avem Doua FENOMENTE CE TOCMAI SE INTERSECTEAZA MONETAR idem cu "71!!!

  AVEM DOW in RATIE AUR ce urmeaza sa se PRABUSEASCA = AUR BOOM 

  Si AVEM 

  Banca Centrala a Americii Ratia de Levier ce a atins pentru a doua oara consecutiv (ISTORIC) 20 (20 reprezinta ratia) in NOV 2020; in in 31 Decembrie 1971 ratia a fost 20,03!!!  

  DECI RESETUL ESTE PUS IN MISCARE!!!! = banica nu este inca consumata abea incepe distractie!! 

  A vazut cineva: Eurodollar futures yield inverted?  

  With the implied yield on the eurodollar futures' 2024 contracts lower than those in 2023, the curve has inverted, typically an ominous sign.  

  If you describe something as ominous, you mean that it worries you because it makes you think that something unpleasant is going to happen.  

  s c cret 

  Gata, a ieșit cine trebuie

  Case closed..! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb