Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

LIVIU ROGOJINARU, CNIPMMR:"Numărul firmelor nou înfiinţate a scăzut cu 9,81%, în primul semestru"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii /

"Numărul firmelor nou înfiinţate a scăzut cu 9,81%, în primul semestru"

Numărul firmelor nou înfiinţate a scăzut cu 9,81% sau cu 7.778 unităţi în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, la 71.473, arată datele oficiale de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), citate de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Liviu Rogojinaru, secretar general al CNIPMMR, susţine că, raportat la perioada similară din 2016, între 1 ianuarie - 30 iunie 2017 numărul firmelor nou înfiinţate a crescut cu 31,23%, ajungând la 79.251.

Domnia sa a declarat: "Zonele care au înregistrat cel mai ridicat număr de noi firme înfiinţate au fost Municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Timiş, atât anul trecut, cât şi anul acesta".

Numărul firmelor a scăzut ca urmare a instabilităţii accentuate a legislaţiei fiscale şi pe fondul volumului imens de acte normative adoptate (în prima jumătate din 2018, au fost adoptate 120 de acte normative, peste 45% din legile şi ordonanţele adoptate afectând direct şi semnificativ întreprinderile, inclusiv IMM-urile), a mai menţionat secretarul general al CNIPMMR.

Volumul modificărilor Codului Fis­cal din primul trimestru al anului 2018 a fost cu 173% mai mare decât în primul trimestru al anului trecut, arată datele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Ro­mâ­nia (CNIPMMR).

Secretarul general al CNIPMMR a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, în primele 90 de zile ale acestui an, mediul de afaceri a fost obligat să implementeze 217 noi reglementări care modifică/completează Legea 227/ 2015 privind Codul Fiscal, 97 chiar din prima zi a anului şi alte 120 adoptate la distanţe foarte mici de timp.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS