Locuinţele de lux au ajuns la preţuri uriaşe

P.P.
Companii #Construcţii /

Locuinţele de lux au ajuns la preţuri uriaşe

Proprietăţile ultra premium din zona de Nord a Capitalei au ajuns la un nivel record pe metrul pătrat. Preţul mediu pe metrul pătrat - peste 4.000 de euro, valoare care nu s-a mai înregistrat nici în anii de boom imobiliar, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Preţul mediul pentru proprietăţile ultra premium a atins cea mai mare valoare pe metrul pătrat pentru o locuinţă - 4170 euro, cu mult peste cât valorau locuinţele de lux înainte de criză. 47% dintre aceste locuinţe ultra premium costă acum peste 4000 euro metrul pătrat, iar în unele cazuri depăşesc chiar 7000 euro pentru un metru pătrat.

Proprietatile fine living (de lux) au luat avânt în perioada 2012-2016 şi au apărut datorită cererii în creştere an de an pentru acest tip de locuinţe. Cel mai puternic atuu al lor fiind zona în care sunt construite, majoritatea fiind în nordul capitalei, în zone precum: Herăstrău - Şoseaua Nordului, Pipera, Băneasa, Primăverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff şi Dorobanţi.

Pentru penthouse-uri sau duplexuri, preţul mediu pe unitate sare de 1.000.000 Euro, mai exact 1.214.939 Euro. De asemenea, şi aici întâlnim suprafeţe generoase de 239mp, suprafaţă medie, se mai arată în comunicat.

Un criteriu important este acela că pentru apartamentele ultra-premium terasele trebuie să fie mari. De aceea 18% din proiecte dispun de terase cu suprafeţe cuprinse între 94 mp până la 200 mp. Însă, cele mai multe proiecte, mai exact 35% au terase cu suprafeţe cuprinse între 23mp şi 32mp.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. poate gresesc ,dar parca ante 2008 pretul unui m.p de teren in zona de nord ,ajunsese si la 6000 de dolari (sau euro ?).Nu mai stiu daca se faceau tranzactii sau doar se cerea atat .Mi-a ramas in memorie cifra de 6000 si senzatia de irealitate !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS