Abonament gratuit

LUDOVIC ORBAN:''Apreciez modul în care credincioşii musulmani au respectat măsurile de limitare a răspândirii virusului''

G.U.
Politică /

''Apreciez modul în care credincioşii musulmani au respectat măsurile de limitare a răspândirii virusului''

Premierul Ludovic Orban transmite comunităţii musulmane din România cele mai calde urări de "sănătate, pace şi împlinire spirituală" cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului, apreciind modul în care membrii acesteia şi-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecţie sanitară şi de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

"La începutul unuia dintre cele mai importante evenimente religioase din viaţa comunităţii musulmane, Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului, doresc să transmit credincioşilor musulmani din ţara noastră cele mai calde urări de sănătate, pace şi împlinire spirituală! Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului este pentru credincioşii musulmani un moment cu totul special, dedicat apropierii de semeni, iubirii, iertării şi împăcării. Este o celebrare a solidarităţii comunitare şi, mai ales, o oportunitate de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la toleranţă şi la bucuria încrederii în înţelegerea şi sprijinirea aproapelui. Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăţi a binelui comun. Apreciez modul în care credincioşii cultului musulman din România şi-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecţie sanitară şi de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 spre binele lor, al familiilor lor şi al tuturor semenilor noştri", afirmă Ludovic Orban, astăzi, în mesajul său transmis de Guvern.

Premierul subliniază integrarea deplină în societatea românească a comunităţii musulmane şi rolul jucat de Muftiatul Cultului Musulman.

"Pe deplin integrată în societatea românească, comunitatea musulmană, prezentă de aproape nouă secole pe aceste meleaguri, constituie un veritabil model de civism şi deschidere spre dialog, de respectare şi înţelegere a diversităţii religioase, etnice şi culturale. Un rol foarte important în dezvoltarea şi afirmarea comunităţii musulmane în societatea românească îl are Muftiatul Cultului Musulman şi în special domnul Muftiu Iusuf Muurat. Apreciez în mod deosebit energia şi tenacitatea cu care domnul Muftiu acţionează în permanenţă pentru protejarea patrimoniului religios şi promovarea valorilor comunităţii musulmane din ţara noastră, precum şi grija domniei sale pentru dezvoltarea dialogului interreligios, pentru cultivarea unor fertile relaţii de încredere şi cooperare cu toate cultele religioase din România. Vă doresc ca Sărbătoarea Sacrificiului - Kurban Bayram să vă lumineze sufletele şi inimile spre ajutorarea celor aflaţi în nevoie şi spre edificarea binelui întregii societăţi!", afirmă Orban.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Numai cand aduce cuvantul "Bayram", lui Sica ii salta inima de fericire, caci acest cuvant presupune o petrecere si un chef cu mancare, bautura, narghilele, muzica si dansuri orientale, adica exact acel loc si moment in care isi poate etala cunostintele de dans si cantat la mandolina! Cu alte cuvinte, tara arde si Sica se piaptana!

  1. Nu asa!Unul trage sa moara,altul treaba i se scoala!

   Nu sunt musulman , dar voi sunteți cam ...măgăruși....

   Noi nu ne refeream la musulmani.Ne refeream la Sica.

  De la musulman rămâne băutura ....

  dar domu Sica pentru naemul lui nu are o vb buna?

  sau doamne, care o fi neamul lui? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie