Lufthansa analizează preluarea operatorului aerian Norwegian Air

Ziarul BURSA #Internaţional /

Lufthansa analizează preluarea operatorului aerian Norwegian Air

Lufthansa analizează o posibilă preluare a operatorului aerian Norwegian Air, de care este interesat şi grupul IAG, proprietarul British Airways, potrivit directorului general al companiei germane, Carsten Spohr, informaţie care a determinat creşterea acţiunilor companiei norvegiene, transmite Reuters, citat de News.ro.

Domnia sa a declarat, citat de publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung: "În Europa, toată lumea discută cu toată lumea, se apropie un nou val de consolidări. Asta înseamnă că suntem în contact şi cu norvegienii".

Întrebat dacă Norwegian Air ar fi o achiziţie potrivită pentru Lufthansa, Spohr a spus că preluările depind întotdeauna de valoarea strategică, preţ şi legislaţia în domeniul concurenţei.

"Nu există răspunsuri uşoare", a adăugat domnia sa.

În luna aprilie, IAG a anunţat că a cumpărat o participaţie la Norwegian Air, iar compania norvegiană a primit ulterior întrebări din partea mai multor companii referitoare la achiziţii, tranzacţii şi alte forme de cooperare.

Acţiunile Norwegian Air au început tranzacţiile de luni în creştere cu 10%, la bursa din Oslo, ulterior fiind tranzacţionate în urcare cu 8,9%.

Titlurile Lufthansa au urcat luni cu 0,6%, peste avansul de 0,5% al indicelui german DAX.

Reprezentanţii Norwegian Air nu au fost disponibili pentru comentarii.

În urma falimentului de anul trecut al Air Berlin şi Monarch, directorii operatorilor aerieni au anticipat că procesul de consolidare a pieţei va continua în Europa, în special ca efect al impactului creşterii preţurilor petrolului asupra companiilor cu situaţii financiare vulnerabile.

Spohr a declarat la începutul acestei luni că Lufthansa va profita de oportunităţile de preluare, dacă vor apărea, şi că toţi operatorii sunt în contact unii cu alţii.

După preluarea unor părţi ale Air Berlin, anul trecut, şi a unei participaţii la Brussels Airlines care nu se afla încă în proprietatea sa, pentru extinderea brandului Eurowings, Lufthansa a fost interesată şi de Alitalia, cu toate că procesul este ţinut în loc de neînţelegerile politice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS