Lukoil ajustează dividendele la inflaţie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2018

Lukoil ajustează dividendele la inflaţie

Grupul petrolier rus Lukoil intenţionează să plătească dividende pentru 2017 la un nivel comparabil cu 2016, ajustate în funcţie de evoluţia inflaţiei în Rusia, a declarat joi directorul general de la Lukoil, Vaghit Alekperov, cu ocazia forumului de investiţii care are loc la Soci, transmite Itar Tass, potrivit Agerpres.

"Indexarea în funcţie de rata inflaţiei în Rusia a fost aprobată şi o vom respecta", a spus Alekperov, adăugând că Lukoil intenţionează să plătească în continuare dividende interimare.

De asemenea, Vaghit Alekperov a spus că băncile au devenit mai stricte în relaţia cu Lukoil, după ce administraţia de la Washington a dat publicităţii o listă a oligarhilor ruşi. "Băncile solicită materiale suplimentare. Procedurile vor fi mai complicate. Astfel de liste sunt dăunătoare", a spus Alekperov.

Luna trecută, Trezoreria SUA a dat publicităţii o listă cu oameni de afaceri ruşi care ar avea legături strânse cu Kremlinul, listă pe care figurează şi Alekperov, directorul general al Lukoil.

Separat, Lukoil a anunţat că în 2017 producţia sa de hidrocarburi a crescut cu 2,4% ,până la 2,234 milioane barili echivalent petrol (boe) pe zi, chiar dacă producţia de petrol a scăzut cu 5%, până la 87,4 milioane tone. În schimb, producţia de gaze naturale realizată de Lukoil a crescut cu 15,7% în ritm anual, până la 28,8 miliarde metri cubi. De asemenea, producţia realizată la rafinăriile grupului Lukoil a crescut cu 1,8%, în anul 2017, până la 67,2 milioane tone.

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro