Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

MACRO NEWSLETTER 27 Martie 2020

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 27 Martie 2020

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 2% şi în februarie 2020, pe fondul unei scăderi anuale de 2% a creditului guvernamental şi a unui avans de 3,4% a creditului neguvernamental. Creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a accelerat creşterea anuală până la 3,9%, de la 3,7% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri anuale de 6,2% a creditului de consum. Creditul ipotecar şi-a accelerat creşterea anuală, până la 4,3%, de la 4,1% în luna anterioară, iar creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a temperat creşterea anuală până la 2,3%, de la 2,6%. (Sursa: BCE)

Creditul acordat gospodăriilor din Suedia şi-a accelerat uşor creşterea anuală în februarie 2020, până la 5,2%, de la 5,1% în luna precedentă, în condiţiile în care soldul creditului a ajuns la 4,237 trilioane SEK, pe fondul unei creşteri cu 208 miliarde SEK faţă de februarie 2019. Creditul ipotecar şi-a menţinut creşterea anuală la 5,1% şi a ajuns la un sold de 3,469 trilioane SEK, iar creditul de consum şi-a accelerat creşterea anuală până la 8,8% de la 8,4% în luna precedentă. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a temperat creşterea anuală cu 0,7 puncte procentuale, până la 3,9%. (Sursa: SCB)

Creditul ipotecar rezidenţial din Spania şi-a temperat creşterea în ianuarie 2020, în condiţiile unui avans anual de 0,8% a valorii creditelor, după o creştere de 37,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 22%. Numărul creditelor a crescut cu o rată anuală de 6,1%, după un avans de 43% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 29,8%. Valoarea medie a unui credit ipotecar rezidenţial a scăzut cu o rată anuală de 5%, până la 114.691 euro. (Sursa: INE Spain)

Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut neaşteptat în februarie 2020, cu o rată lunară de 0,3%, după o creştere de 1,1% în luna precedentă, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au stagnat, după o creştere de 0,9% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au crescut cu o rată anuală de 0,6%, după o stagnare în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar vânzările de produse nealimentare au scăzut cu o rată anuală de 0,6%, după o stagnare în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. (Sursa: ONS)

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA şi-au temperat scăderea anuală în februarie 2020, până la 0,1%, de la 3,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Comenzile pentru bunuri durabile, exclusiv comenzile militare, au crescut cu o rată lunară, de 0,1%, după o creştere de 3,6% în luna anterioară. Comenzile pentru bunuri de capital au crescut cu o rată lunară de 4,1%, după o creştere de 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri cu 0,5% a comenzilor civile. Comenzile pentru mijloacele de transport au înregistrat un avans lunar de 4,6%, pe fondul unei scăderi cu 0,3% a comenzilor pentru aeronave civile şi a unei creşteri cu 1,8% a comenzilor pentru autovehicule. (Sursa: US Census Bureau)

Numărul cererilor iniţiale pentru ajutorul de şomaj din SUA a explodat în săptămâna încheiată la 21 martie 2020, pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus. Numărul cererilor a crescut cu 3 milioane, până la 3,283 de milioane, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la Departamentul Muncii. Conform datelor neajustate, numărul cererilor a crescut cu circa 2,65 milioane, până la 2.898.450. (Departamentul Muncii din SUA)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS