ZIARUL BURSA

30 martie
Tiparniţa nu poate repara dezastrul lăsat în urmă de politicile economice din ultimele decenii

BNR A SCOS UN PISTOL CU APĂ PENTRU A STINGE VÂLVĂTAIATiparniţa nu poate repara dezastrul lăsat în urmă de politicile economice din ultimele decenii

Călin RecheaBănci-Asigurări / 30 martie

Călin Rechea

În ziua în care întrebam în BURSA când va porni tiparniţa şi Banca Naţională a României, instituţia monetară a statului nostru a publicat un comunicat de presă referitor la deciziile adoptate în şedinţa extraordinară de politică monetară, printre care se afla şi achiziţia titlurilor de stat de pe piaţa secundară prin tipărire.

Poluarea favorizează pandemia de Coronavirus

Poluarea favorizează pandemia de Coronavirus

George MarinescuPolitică / 30 martie

Din primele clipe ale educaţiei instituţionalizate, oamenii învaţă că aerul şi apa reprezintă elementele esenţiale ale vieţii. Aerul trebuie să fie curat, să conţină foarte puţin dioxid de carbon - CO2 - şi să nu conţină alte elemente chimice cum ar fi pulberi de metale şi alte materiale, iar apa trebuie să fie curată, nepoluată, neinfestată.

Coronavirusul nu a fost creat în laborator

ANALIZĂ GENETICĂCoronavirusul nu a fost creat în laborator

Alina VasiescuInternaţional / 30 martie

Kristian Andersen, coordonatorul analizei: "Datele genetice arată într-un mod de necontestat că SARS-CoV-2 nu provine dintr-o tulpină de virus existentă anterior" Robert Garry, autor al studiului: "Acesta nu este un virus pe care cineva l-a conceput şi împrăştiat. Are prea multe caracteristici distincte, dintre care unele sunt contra-intuitive" Cea mai apropiată rudă de SARS-CoV-2 provine de la liliac, potrivit analizei 

Pandemia de coronavirus a fost cauzată de un virus natural, nu de unul creat într-un laborator, conform unui studiu de specialitate realizat luna aceasta de Nature Medicine, preluat de Science News. Analiza codului genetic al noului virus dezvăluie că SARS- CoV-2, care a provocat boala Covid-19 (coronavirus disease 2019), nu este o încrucişare a unor virusuri cunoscute, aşa cum era de aşteptat dacă era creat de om. Acest virus are trăsături neobişnuite, care au fost identificate recent doar la pangolini (furnicari cu solzi), ceea ce arată că virusul provine din natură, potrivit raportului.

Moment de respiro la BVB

Moment de respiro la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 martie

Declin pe linie pentru indici, după prima oră de tranzacţionare 

Rulaj de numai patru milioane de lei

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureştierau în depreciere după prima oră de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, în ton cu scăderile din pieţele europene.

Controverse aprinse pe amânarea ratelor bancare, în plină pandemie

Controverse aprinse pe amânarea ratelor bancare, în plină pandemie

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 30 martie

Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost aprobată amânarea ratelor bancare pentru persoanele fizice şi juridice a născut controverse aprinse, în plină pandemie de coronavirus. Cei mai mulţi acuză faptul că forma aprobată de Executiv diferă foarte mult faţă de ceea ce autorităţile anunţaseră înainte.

Timpurile pandemiei

Cristian PîrvulescuEditorial / 30 martie

Cristian Pîrvulescu

Există mai multe timpuri care se intersectează în viaţa de zi cu zi şi care structurează universul nostru cunoscut, dar care capătă un sens aparte în vreme de pandemie. Dacă privim în istorie, atât cât putem desluşi ceva coerent din interpretarea datelor mai mult sau mai puţin subiective care ne-au parvenit, vedem că această pandemie nu este cu nimic diferită de altele care au traversat istoria. Poate doar impactul zvonului amplificat de internet şi de reţelele sociale să facă diferenţa. Între toate aceste timpuri trăite consecutiv relaţia este tensionată. Unele timpuri nu sunt compatibile cu altele. Există un timp individual şi unul social, un timp politic şi unul ştiinţific, un timp al economiei şi altul al subzistenţei, un timp al industriei şi altul al ecologiei etc. Iar acum, mai presus de toate, există timpul fricii.

Ediţia din 30.03.2020
Ediţia din 28.05.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 27 Martie 2020

MACRO NEWSLETTER 27 Martie 2020

Macroeconomie / 30 martie

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 2% şi în februarie 2020, pe fondul unei scăderi anuale de 2% a creditului guvernamental şi a unui avans de 3,4% a creditului neguvernamental. Creditul acordat...

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Webinar Smart City

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii