Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 31 Iulie 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut uşor în iulie 2018, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan. Indicele încrederii a scăzut până la 97,9, de la 98,2 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a scăzut până la 114,4, de la 116,5 în luna anterioară. Indicele aşteptărilor pentru următoarele 12 luni a crescut cu un punct faţă de luna precedentă, până la 87,3. Aşteptările privind rata inflaţiei în următoarele 12 luni au scăzut până la 2,9%, de la 3% în luna anterioară. (Surse:University of Michigan)

Creditul total din Brazilia a crescut cu o rată anuală de 1,7% în iunie 2018, după o creştere de 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a temperat declinul anual până la 3,1%, de la 4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,2%, iar creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a temperat creşterea anuală până la 6,2%, de la 6,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%. (Surse: Banco Central do Brasil)

Preţurile producătorilor industriali din Italia şi-au accelerat creşterea anuală şi în iunie 2018, până la 2,9%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,7% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,7%, de la 2,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile energiei au crescut cu o rată anuală de 4,7%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%. (Surse: Istat)

Volumul vânzărilor retail din Danemarca a crescut cu o rată anuală de 3% în iunie 2018, după o creştere de 4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 1,1% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi alte bunuri de uz curent şi-au accelerat creşterea anuală până la 3%, de la 2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar vânzările bunurilor de consum durabile şi-au temperat creşterea anuală până la 3,5%, de la 6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. (Surse :Statistics Denmark)

Numărul cererilor iniţiale pentru ajutorul de şomaj din SUA a crescut pes­te aşteptări în săptămâna încheiată la 21 iulie 2018, cu 9.000, până la 217 mii, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la Departamentul Muncii. Conform datelor neajustate, numărul cererilor a scăzut cu circa 31.000, până la 201.257. (Surse: Departamentul Muncii din SUA)

Încrederea producătorilor industriali din Olanda a scăzut şi în iulie 2018 până la cel mai redus nivel din ultimele 11 luni, pe fondul declinului aşteptărilor privind activitatea viitoare. Indicele încrederii a scăzut până la 6,3 de la 7,7 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele aşteptărilor privind activitatea viitoare a scăzut până la 5, de la 8,3 în luna anterioară. Indicele comenzilor noi a scăzut cu 3,4 puncte, până la 13,4, iar indicele stocurilor a crescut cu 2,3 puncte, până la 0,4. (Surse: CBS)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS