MACRO NEWSLETTER 5 Aprilie 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 5 Aprilie 2018

Volumul vânzărilor retail din Germania a scăzut neaşteptat şi în februarie 2018, cu o rată lunară de 0,7%, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 1,3%, de la 2,5% în luna anterioară. Volumul vânzărilor de produse alimentare a crescut cu o rată anuală de 1,2%, iar vânzările de produse nealimentare au crescut cu o rată anuală de 1,2%.(Sursa: Destatis)

Producţia industrială din Letonia şi-a accelerat creşterea anuală în februarie 2018, până la 8,7% de la 4,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3,9%, după un declin de 1,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 7,3%, de la 4,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,9%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 12,7%, după un avans de 4,2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 4,2%.(Sursa: Statistics Latvia)

Producţia industrială din Brazilia şi-a temperat creşterea anuală în februarie 2018, până la 2,8%, de la 5,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 2,2% în luna anterioară. Producţia bunurilor de capital şi-a temperat creşterea anuală până la 7,8%, de la 17,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar producţia bunurilor de consum a crescut cu o rată anuală de 4,4%, pe fondul unei creşteri lunare de 1,2%, în condiţiile unei creşteri anuale de 15,6% a producţiei bunurilor de consum durabile.(Sursa: IBGE)

Încrederea producătorilor industriali din Olanda a scăzut în martie 2018 până la cel mai redus nivel din ultimele 3 luni, pe fondul declinului aşteptărilor privind activitatea viitoare. Indicele încrederii a scăzut până la 9,5 de la 10,9 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele aşteptărilor privind activitatea viitoare a scăzut până la 12,6, de la 16 în luna anterioară. Indicele comenzilor noi a scăzut până la 14,6, de la 15,6 în luna precedentă, iar indicele stocurilor a crescut cu 0,1 puncte, până la 1,3.(Sursa: CBS)

Preţurile importurilor industriale din Spania au scăzut cu o rată anuală de 0,5% în februarie 2018, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,7%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile bunurilor de consum importate au scăzut cu o rată anuală de 2,7%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar preţurile bunurilor de capital şi-au accelerat declinul anual până la 1,1%, de la 0,9% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare. Preţurile exporturilor industriale şi-au temperat creşterea anuală până la 0,2%, de la 0,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%.(Sursa: INE Spain)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS