Manifestanţi pentru climă din New York şi din întreaga lume transmit un mesaj Naţiunilor Unite

E.M.
Internaţional / 18 septembrie

Manifestanţi pentru climă din New York şi din întreaga lume transmit un mesaj Naţiunilor Unite

Mii de protestatari au dat startul "Săptămânii climei" şi au umplut duminică străzile din Midtown, Manhattan, înainte de Adunarea Generală a ONU din această săptămână, cerându-le preşedintelui Joe Biden şi liderilor mondiali să pună capăt utilizării combustibililor fosili, relatează news.ro.

Cu parade, concerte şi tobe, unii dintre cei 15.000 de participanţi aşteptaţi au fluturat pancarte pe care scria "Puneţi capăt utilizării combustibililor fosili", "Combustibilii fosili ucid" şi "Declarăm o urgenţă climatică".

Un bărbat era îmbrăcat ca un om de zăpadă care se topeşte, avertizând asupra creşterii nivelului mării. Mesajul era ca liderii mondiali să salveze planeta de la utilizarea petrolului şi a gazelor naturale, despre care se crede că ar fi cauza încălzirii globului.

Protestele de duminică au făcut parte dintr-un efort internaţional de o săptămână al Climate Group, o organizaţie non-profit al cărei scop este de a impulsiona acţiunile de combatere a schimbărilor climatice şi de a opri încălzirea globală, cu peste 500 de proteste planificate în SUA, Germania, Anglia, Coreea de Sud, India şi în alte ţări, în total 54 de ţări.

Organizatorii protestelor se aşteaptă la o participare globală de peste un milion de persoane.

"Săptămâna climei de la New York este despre cum să acţionăm", au scris organizatorii online. "Prin celebrarea acţiunilor climatice, provocarea de a face mai mult şi explorarea modalităţilor de a creşte ambiţia, Săptămâna climei din New York inspiră, amplifică şi analizează angajamentele, politicile şi acţiunile celor care au puterea de a face să se întâmple schimbarea".

Mulţi oameni de ştiinţă consideră că aşa-numitele gaze cu efect de seră cauzate de arderea combustibililor fosili încălzesc lumea şi provoacă fenomene meteorologice severe, precum uragane mai intense, valuri de căldură, inundaţii, incendii şi secete.

Reducerea emisiilor de CO2 sau a emisiilor de dioxid de carbon este considerată un element-cheie în diminuarea schimbărilor climatice.

Demonstraţiile au loc cu două luni înainte de summitul COP28 al ONU din acest an privind clima, unde peste 80 de ţări intenţionează să facă presiuni pentru un acord global de eliminare treptată a cărbunelui, petrolului şi gazelor.

Un raport recent al ONU a avertizat că lumea se află pe un drum periculos către o încălzire globală severă şi a subliniat că sunt necesare mai multe acţiuni pe toate fronturile, inclusiv o scădere drastică a utilizării energiei pe bază de cărbune până în 2030.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb