Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Marcel Ciolacu anunţă că suspendarea rambursării creditelor intră vineri la votul final în Camera Deputaţilor

C.B.
Ziarul BURSA #Politică /

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Antena 3, că proiectul de lege privind suspendarea rambursării creditelor va fi votat marţi de plenul Senatului, vineri va intra în plenul Camerei Deputaţilor, iar lunea viitoare va fi trimis la promulgare.

"Astăzi a fost Biroul permanent la Senat, a fost acest proiect de lege pentru suspendarea rambursării creditelor, este pe ordinea de zi mâine, intră în plenul Senatului la vot. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de miercuri îl va trece pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi vineri avem votul final. Luni trimitem la promulgare proiectul de lege", a spus Ciolacu.

El a menţionat că este sigur că acest proiect va fi adoptat rapid de Parlament, pentru că "toate forţele politice doresc această suspendare a rambursării creditelor".

"Cred că suntem printre ultimele state europene care luăm această măsură, cu întârziere. Nu mai avem timp să aşteptăm un Guvern care se bâlbâie din ce în ce mai mult. Noi am propus suspendarea rambursării creditelor pe şase luni cu dreptul de prelungire totuşi până la 31 decembrie în urma unor discuţii instituţionale avute cu Banca Naţională a României şi cu băncile. Recomandarea BNR a fost de şase luni, nu ştiu de ce Guvernul a venit cu nouă luni, presupun că şi dânşii au avut nişte discuţii instituţionale. Legea noastră este mult mai flexibilă, nu vrem să inventăm apa caldă, ne-am uitat şi pe legislaţia din Marea Britanie şi pe cea din Germania, pe cea din Grecia şi din Ungaria şi este normal ca în această perioadă să fii cât mai flexibil. Nu există condiţionări, să demonstreze cineva că dacă este afectat direct sau indirect, eu nu am mai auzit o asemenea tâmpenie, toată lumea este afectată indirect", a menţionat acesta.

PSD a depus pe 19 martie, în Parlament, un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS