MARCEL CIOLACU:"Legea salarizării unitare a avut derogări de amânare"

F.D.
Politică / 24 mai 2022

"Legea salarizării unitare a avut derogări de amânare"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că Legea salarizării unitare nr. 153/2017 a avut derogări de amânare, iar ea trebuie respectată, de aceea coaliţia de guvernare a decis acordarea unui sfert din diferenţa de salariu cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public începând cu 1 iulie, informează Agerpres.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, de ce coaliţia a decis creşterea salariilor bugetarilor, Ciolacu a spus: "Este o respectare a Legii 153, care a avut derogări de amânare şi în acest moment o parte restanţe... Avem şi legi în România şi va trebui să le respectăm".

Ciolacu a explicat că o altă măsură stabilită de coaliţie este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, iar această diminuare se va face de la bunuri şi servicii.

"Eu, astăzi de dimineaţă, cu secretara generală a Camerei Deputaţilor, am început să facem această listă, de unde se face această economie de 10%. E pentru prima oară când statul strânge cureaua şi nu românii. Este o abordare, din punctul meu de vedere, corectă", a afirmat el.

Preşedintele PSD a mai spus că Ministerul Justiţiei este cel care a propus ca angajările la stat să se sisteze din 1 iulie pentru că de atunci "e posibil juridic" acest lucru.

"Eu ştiu că în timpul prim-miniştrilor Orban şi Cîţu s-au angajat vreo 14.000 de oameni la stat. (...) Fiecare minister va veni cu o evaluare în ceea ce priveşte cheltuielile salariale", a susţinut Ciolacu.

O altă măsură propusă de coaliţie este acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

"E normal să ne adresăm în primul rând celor cu venituri mici. Dacă s-ar fi venit cu un procent, şi pensiile speciale ar fi avut parte din acel procent. Când vorbim de procent, e normal că îl calculezi la nominalul pensiei. Una este să calculezi 3% la 1.000 de lei, una e să calculezi la 100.000 de lei. Eu am văzut şi s-a făcut un calcul la câte persoane se adresează - sunt peste 3.500.000 de pensionari până în 2.000 de lei şi cred că este soluţia cea mai bună", a adăugat Marcel Ciolacu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6699
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1198
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7698
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.5697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb