MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / TUDOR AFANASOV, CAMERA DE COOPERARE ECONOMICĂ ŞI CULTURALĂ ROMÂNO-RUSĂ:"Relaţiile dintre oamenii de afaceri români şi cei ruşi trebuie realizate direct, nu prin intermediari"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"Relaţiile dintre oamenii de afaceri români şi cei ruşi trebuie realizate direct, nu prin intermediari"

Investiţiile străine în Federaţia Rusă au însumat, anul trecut, 278 de miliarde de dolari, potrivit datelor care se regăsesc în îndrumarul de afaceri pentru Federaţia Rusă, postat pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), a afirmat, ieri, Tudor Afanasov, Preşedinte al Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR).

Domnia sa a declarat: "Îi invit pe cei care spun că nu există bani în Rusia, că nimeni nu mai investeşte în piaţa rusă, că nu există bănci acolo să citească îndrumarul de afaceri pentru Federaţia Rusă, postat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA). Conform acestuia, doar investiţiile directe străine din 2017 au fost de 278 de miliarde de dolari, iar totalul cumulat al investiţiilor străine directe la data 31 decembrie 2017 a fost de 470 de miliarde de dolari. Pentru mine, această cifră, într-o situaţie de criză, într-un moment de sancţiuni în care vorbim că nu avem voie să investim şi să dezvoltăm relaţii de afaceri în Rusia, este grăitoare. Vedem, aşadar, că se fac investiţii. Eu cred că există oameni de afaceri şi ţări care, înainte de orice, au un pragmatism şi înţeleg necesitatea dezvoltării relaţiilor economice şi a dezvoltării propriei economii".

CCECRR îşi doreşte ca relaţiile dintre oamenii de afaceri din România şi cei din Federaţia Rusă să fie directe, să nu mai existe intermediari, nici "aşa-zise taxe ascuse ori aşa-zise bonusuri pentru facilitarea intermedierii, legăturilor etc.", a mai spus domnul Afanasov, subliniind faptul că în Româ­nia acest tip de practici trebuie să înceteze.

Totodată, preşedintele CCECRR a mai afirmat că organizaţia pe care o conduce a identificat, în 2017, contracte în valoare de două miliarde de dolari pentru companiile româneşti, explicând: "Cu părere de rău, însă, companiile româneşti nu au putut face faţă cererilor, iar cel mai mare proiect pe care l-am identificat - construcţia a trei parcuri eoliene şi a două fabrici de eoliene, la o valoare de circa 1,2 miliarde de dolari - a fost preluat de o companie italiană. Deşi ne-am dorit foarte mult, companiile noastre nu au avut capacitatea necesară derulării acestui proiect".

Conform lui Tudor Afanasov, CCECRR a devenit partener al Asociaţiei Financiar Bancare pentru Cooperare EuroAsiatică, o organizaţie internaţională care oferă posibilitatea ca oamenii de afaceri români să se întâlnească cu oameni de afaceri din toată lumea, să comunice cu ei şi să îşi împărtăşească ideile, inclusiv cu cei din spaţiul euro-asiatic, "care ne este atât de puţin cunoscut".

"Din păcate, mediul de afaceri româ­nesc, în marea lui majoritate, este limitat la o anumită zonă, de cele mai multe ori noi nu suntem beneficiari direcţi ai unui proiect. În România sper să începem cât de curând câteva proiecte pe care le-am promovat şi la care lucrăm de ceva ani de zile, şi vorbim aici de posibilitatea de construcţie a unei fabrici de locomotive în România".

Domnia sa a mai precizat că îşi doreşte ca firmele româneşti să dezvolte soluţii tehnice şi produse pe care să le poată exporta apoi în întreaga Europă, făcând referire la construcţia unei fabrici care vrea să construiască staţii de încărcare pentru automobilele electrice şi nu numai.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. rusia are sanctiuni economice internationale ... despre ce vorbim aici? scursuri bolsevice ce sunteti! RUSIA SA CRAPE! Si-au terorizat vecini zeci de ani! Merita sa moara in chinuri toti rusii! Ce? Credeti ca nu e acolo sus un Dumnezeu care vede si plateste fiecaruia dupa fapta? SA USUCE DUMNEZEU TOATA RUSIA SI S-O ARDA! Oamenii aia sunt satanisti, nu merita sa traiasca!

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro