MASA ROTUNDĂ ROMEPS / RADU GRIGORESCU, QETICS:"Eficienţa energetică şi reciclarea permanentă a materialelor - principalele standarde din construcţii"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Radu Grigorescu

Radu Grigorescu

Eficienţa energetică a clădirilor şi reciclarea permanentă a materialelor de construcţii utilizate se numără printre principalele standarde din domeniu, a afirmat Radu Grigorescu, director executiv Qetics.

În ceea ce priveşte eficienţa energetică, domnia sa a vorbit despre sis­temele termoizolante Etics, explicând: "Sistemele Etics, corect puse în aplicare la nivelul imobilelor, fie ele noi sau reabilitate termic, contribuie, în mod dramatic, la scăderea consumului de energie şi, implicit, la reducerea amprentei de carbon asupra mediului înconjurător, având în vedere, totodată, şi standardele cerute de economia circulară, mai exact reciclarea permanentă".

Ţara noastră a fost printre primele state din Europa care au fabricat polistiren expandat, de la sfârşitul anilor "50-începutul anilor "60, iar după cutremurul din anul 1977, s-au modificat structurile, astfel că în anii "80 au apărut cele mixte, iar zidăria de BCA începe să devină preponderentă, acest material fiind folosit şi ca termoizolaţie, a precizat domnul Grigorescu.

Reprezentantul Qetics a adăugat: "În anii "90 apar sistemele Etics, care au rolul de a reduce consumul energetic şi emisiile de carbon şi de a creşte gradul de confort al locuinţelor. Printre altele, acestea îmbunătăţesc, totodată, durabilitatea şi plastica arhitecturală a faţadelor. (...) Calitatea sistemelor compozite de faţadă are mai multe componente, iar definitorie este şi rezistenţa termică a polistirenului expandat, coroborată cu alte calităţi şi proprietăţi. Utilizarea sistemelor Etics se amortizeză relativ repede".

Asociaţia Qetics a luat fiinţă în anul 2008 şi cuprinde multe dintre firmele de pe piaţa autohtonă care comercializează şi produc sisteme termoizolante Etics.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro