Măsuri propuse de antreprenori pentru depăşirea crizei din energie

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 ianuarie

În cadrul întâlnirii, delegaţia condusă Florin Jianu a ridicat atenţia cu privire la mai multe subiecte, propunând din partea mediului antreprenorial şi o serie de soluţii.

În cadrul întâlnirii, delegaţia condusă Florin Jianu a ridicat atenţia cu privire la mai multe subiecte, propunând din partea mediului antreprenorial şi o serie de soluţii.

Reprezentanţii antreprenorilor i-au prezentat, ieri, premierului Nicolae Ciucă problemele cu care se confruntă întreprinderile private mici şi mijlocii din ţara noastră. Discuţia a avut loc în contextul unei serii de întrevederi pe care şeful Guvernului le-a organizat în ultima perioadă cu reprezentanţii mediului de afaceri din ţara noastră, în vederea găsirii celor mai bune soluţii pentru depăşirea situaţiei actuale generată de creşterea preţurilor din energie.

În cadrul întâlnirii, delegaţia condusă Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a ridicat atenţia cu privire la mai multe subiecte, propunând din partea mediului antreprenorial şi o serie de soluţii.

Astfel, cu privire la criza generată de majorarea preţurilor din energie, antreprenorii solicită stabilirea modului de analizare/corectare/solutionare a facturilor de energie electrică care prezintă neconcordanţe, reglementarea preţurilor în energie, realizarea de programe pentru IMM-uri care să prevadă producerea de energie electrică necesară pentru propriul consum, finanţate din PNRR şi de la Fondul de Mediu, alocarea către beneficiari a finanţărilor prevăzute de programul Electric Up şi demararea exploatărilor de gaze naturale din zona off-shore.

În contextul actualei crize din energie, antreprenorii atrag atenţia cu privire la faptul că este necesară prevenirea unei crize alimentare. De aceea ei solicită adoptarea de urgenţă a unei strategii naţionale, realizarea de programe destinate producţiei agricole în vederea asigurării autoconsumului regional, implementarea depozitelor regionale, implementarea programului "Făcut în ţara mea" şi reconstruirea sistemului naţional de irigaţii.

În cadrul dezbaterii, reprezentanţii mediului de afaceri au adus în discuţie şi necesitatea creşterii alocărilor din PNRR pe componenta de energie, analizarea Acţiunii 4.1.1 - privind acordarea de granturi pentru investiţii pentru companiile din ţara noastră, precum şi necesitatea îmbunătăţirii dialogului social prin implicarea activă a partenerilor sociali în cadrul comitetelor de monitorizare şi implementare a programelor naţionale.

Antreprenorii sunt în continuare nemulţumiţi de birocraţia existentă la nivelul autorităţilor centrale şi locale şi i-au solicitat premierului Nicolae Ciucă realizarea unor analize cu privire la modul de aplicare a legii

parteneriatului public-privat, legii prevenirii, precum şi aplicarea/realizarea testului IMM. Reprezentanţii IMM-urilor susţin că este necesar ca la fiecare trei luni să fie adoptat un pachet de măsuri care să vizeze debirocratizarea şi digitalizarea activităţii instituţiilor publice.

În privinţa politicii fiscale, participanţii la dezbatere au arătat că actualul sistem de impozitare aplicat microîntreprinderilor trebuie menţinut şi că este necesară o analiză privind impactul în economie a supraimpozitării actuale a muncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro