MedLife îşi continuă achiziţiile

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 octombrie 2021

MedLife îşi continuă achiziţiile

Dent Estet a achiziţionat 60% din Stomestet, clinică din Cluj-Napoca Creştere de peste 75% pentru acţiunile MedLife, de la începutul anului

Grupul Dent Estet, parte a Sistemului Medical MedLife, a achiziţionat 60% din acţiunile Stomestet, una dintre cele mai importante clinici de stomatologie din Transilvania, a anunţat vineri prestatorul privat de servicii medicale printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Clinica din Cluj- Napoca dispune de opt săli de tratament, un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, servicii de radiologie dentară şi o sală de cursuri, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 8,11 milioane de lei, cea mai mare între firmele din piaţa de medicină dentară din zona centrală şi de nord a ţării, conform raportului.

În urma tranzacţiei, Dent Estet a ajuns să deţină treisprezece clinici stomatologice multidisciplinare în Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Braşov, Ploieşti şi Cluj-Napoca, destinate tuturor categoriilor de vârstă. Dent Estet face parte din Grupul MedLife din anul 2016.

Acţiunile MedLife, ce au fost listate la BVB la finele anului 2016, au avut o evoluţie excelentă în acest an, marcând până în prezent o ascensiune de peste 75%. Dinamica a venit pe fondul unui cumul de factori, între care rezultatele financiare excelenente, politica de dezvoltare prin achiziţii şi contextul general internaţional favorabil activelor de risc.

Pentru primele şase luni ale acestui an, perstatorul de servicii medicale a raportat un profit net consolidat de 71,5 milioane de lei, de peste şase ori mai mare decât cel din perioada ianuarie-iunie 2020, în timp ce veniturile operaţionale au fost de 679,65 milioane de lei, în creştere cu 44,2%. La nivel individual, MedLife a raportat un profit net de 37,66 milioane de lei, cu mult peste cele 4,78 milioane de lei, din perioada ianuarie-iunie 2020.

La jumătatea anului, fraţii Marcu aveau circa 26,5% din companie, Gabriela Cristescu, mama fraţilor Marcu, deţinea 14% din MedLife, în timp fondul de pensii Pilon II administrat de NN controla 12,8% din prestatorul de servicii medicale.

Evaluarea bursieră a MedLife se ridică la circa 2,64 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bravo, MedLife, foarte bine.

    Dati si-un dividend acolo, fie el cat de mic, ca sa fie si mai bine. 

    1. Inainte de dividende, oricat de mici, sa faca bine sa-si reduca mai intai expunerea fata de banci, altfel nu va fi bine.

    Paturi ATI achizitioneaza? Sau doar canapele ATI?

    1. au de toate, te întinzi 10 min., iti spun ceva ce știi oricum și te trimit la receptie unde-ti golesc cardul...

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb