ZIARUL BURSA

08 decembrie
"Politica energetică a României trebuie reconsiderată"

"Politica energetică a României trebuie reconsiderată"

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 18 octombrie

(Interviu cu Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia) 

Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CEO: "CE Oltenia va avea în continuare nevoie de ajutor de stat pentru plata certificatelor de CO2" "Ne aşteptăm ca în noiembrie să primim oferte angajante pentru planurile noastre investiţionale" "Ne aflăm într-un proces de selectare a unui partener SPV care să susţină planul de restructurare şi decarbonare al societăţii" "Discutăm cu bănci şi alte companii posibile formule de finanţare şi/sau colaborare" " Plafonarea preţului înseamnă să se intervină asupra efectului, corect ar fi să se intervină asupra cauzei"

Schimbare de direcţie

Cristian PîrvulescuEditorial / 18 octombrie

Cristian Pîrvulescu

Aparent pe nesimţite, în fapt cu premeditare şi profitând de confuzia morală indusă de pandemie şi de crizele suprapuse pe care aceasta le-a provocat, politicienii români încearcă să împingă ţara spre o ieşire de pe drumul pe care o pusese - într-o manieră elocventă - Revoluţia de acum două sute de ani, cea zisă a lui Tudor Vladimirescu: drumul spre domnia dreptului şi a libertăţii individuale.

Sezonul raportărilor financiare impulsionează bursele internaţionale

Sezonul raportărilor financiare impulsionează bursele internaţionale

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 octombrie

Rezultatele peste aşteptări ale băncilor din SUA au dus la cea mai bună dinamică săptămânală a indicelui Dow Jones, din iunie  

La Bursa de Valori Bucureşti, sezonul raportărilor financiare începe săptămâna viitoare

Marcel Murgoci, Estinvest: "Privind în ansamblu, cred că vom vedea rezultate financiare în creştere, de la companii"

Fondul Proprietatea şi-a reevaluat în creştere cu 1,2 miliarde de lei deţinerea la Hidroelectrica

Sezonul raportărilor financiare pentru trimestrul al treilea a debutat în Statele Unite, iar rezultatele peste aşteptări au dus la creşteri semnificative pentru indici, săptămâna trecută. Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu aproape 1,6%, cea mai bună evoluţie săptămânală din iunie, în timp ce Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 1,8%.

Asistăm la primul mare şoc din era energiei verzi

ANALIZĂ THE ECONOMISTAsistăm la primul mare şoc din era energiei verzi

V.R.Internaţional / 18 octombrie

Preţul unui coş alcătuit din petrol, cărbune şi gaze a crescut cu 95% din luna mai până în prezent Trecerea la energia curată generează probleme majore Fără reforme rapide, vor exista mai multe crize şi, probabil, revolte populare împotriva politicilor climatice 

Într-un moment în care liderii lumii pregătesc măsurile pentru trecerea la emisii nete zero de carbon până în anul 2050, asistăm la primul mare şoc din era energiei verzi, arată o analiză The Economist, amintind că, din luna mai până în prezent, preţul unui coş alcătuit din petrol, cărbune şi gaze a crescut cu 95%.

Dacian Cioloş

FĂRĂ SPRIJINUL PNL ŞI UDMRDacian Cioloş va propune un guvern monocolor, USR

George MarinescuPolitică / 18 octombrie

Dacian Cioloş, premierul desemnat în urmă cu o săptămână de preşedintele Klaus Iohannis, este aşteptat în aceste zile să depună la Parlament lista cu membrii Cabinetului pe care îl propune şi programul de guvernare, pentru ca Legislativul să treacă la audierea viitorilor miniştri în comisiile de specialitate şi să se întrunească în plen pentru votul de învestitură al noului Guvern.

Avansul inflaţiei şi scandalul politic duc costurile de finanţare la noi maxime

Avansul inflaţiei şi scandalul politic duc costurile de finanţare la noi maxime

Mihai GongoroiMacroeconomie / 18 octombrie

BCR: "Randamentele bondurilor pe termen scurt au crescut mai mult în ultima săptămână, influenţate de majorarea de dobândă de politică monetară şi de deficitul de lichiditate de pe piaţa monetară interbancară, o schimbare de poziţie de la un surplus înregistrat în ultimele luni" BTAM: "Riscul inacţiunii BNR este o creştere majoră a dobânzii în viitor, care să frâneze brusc economia" 

Costul de finanţare pe zece ani al României (RO10Y), barometrul pentru costul banilor în economie, a crescut puternic săptămâna trecută pe fondul surprizei pe inflaţie furnizată de INS şi a zgomotului politic şi a atins un nou maxim al ultimilor doi ani şi jumătate, de 4,98%.

Primul ETF cu activ suport contracte futures pe bitcoin va fi aprobat în curând, în SUA

BLOOMBERG:Primul ETF cu activ suport contracte futures pe bitcoin va fi aprobat în curând, în SUA

M.G.Internaţional / 18 octombrie

Comisia pentru valori mobiliare şi tranzacţii (SEC) din Statele Unite va aproba în curând primul fond tranzacţionat la bursă (ETF) cu activ suport contracte futures pe Bitcoin, un punct de cotitură pentru industria criptomonedelor, scria vineri Bloomberg. Citând surse anonime, Bloomberg nota că SEC-ul nu va bloca produsul financiar, care ar urma să intre la tranzacţionare de săptămâna aceasta pe pieţele americane. Termenul pentru decizia de autorizare este astăzi.

MedLife îşi continuă achiziţiile

MedLife îşi continuă achiziţiile

A.I.Piaţa de Capital / 18 octombrie

Dent Estet a achiziţionat 60% din Stomestet, clinică din Cluj-Napoca Creştere de peste 75% pentru acţiunile MedLife, de la începutul anului  

Grupul Dent Estet, parte a Sistemului Medical MedLife, a achiziţionat 60% din acţiunile Stomestet, una dintre cele mai importante clinici de stomatologie din Transilvania, a anunţat vineri prestatorul privat de servicii medicale printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Comerţul cu autovehicule îşi revine

Comerţul cu autovehicule îşi revine

O.D.Companii / 18 octombrie

Piaţa auto îşi revine încet, după un 2020 foarte prost pentru majoritatea sectoarelor economice. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 31,1%, în primele opt luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar cel al cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat, ca serie brută, cu 38,8%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Nicuşor Dan: Gigacaloria va ajunge la 600 lei

IARNĂ GREA PENTRU BUCUREŞTENINicuşor Dan: Gigacaloria va ajunge la 600 lei

I.Ghe.Politică / 18 octombrie

Preţul gigacaloriei va creşte la circa 600 de lei, iar Consiliul General va decide cât din această sumă va achita municipalitatea, a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Edilul a menţiont că acum preţul de producţie şi transport este de 490 de lei/gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul sunt achitaţi de municipalitate.

Ediţia din 08.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 18 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 18 octombrie 2021

Macroeconomie / 18 octombrie

Preţurile de consum din Spania şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2021, până la 4%, de la 3,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 0,5% în luna anterioară.

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo