Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

MEEMA:"Retailerii vor putea beneficia de fonduri de 160 milioane lei pentru achitarea chiriilor"

A.P.
Macroeconomie /

"Retailerii vor putea beneficia de fonduri de 160 milioane lei pentru achitarea chiriilor"

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgenţă sau de alertă, conform Agerpres.

Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, comisia interministerială coordonată de secretarii de stat din MEEMA Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru s-a reunit din nou, marţi, pentru definitivarea protocolului referitor la reglementarea situaţiei existente între proprietarii şi chiriaşii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenţi că banii vor fi putea fi accesaţi prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei.

Programul face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, iar ghidul şi reglementările programului sunt, în prezent, în lucru. Secretarii de stat în MEEMA au transmis celor prezenţi că este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri în economie, între retaileri şi mall-uri să existe o înţelegere, informează sursa.

"Cea mai bună soluţie este discuţia directă dintre cele două părţi, cu ministerele ca partener mediator. Noi încercăm să fim parte din rezolvare, însă pentru aceasta e important ca între dumneavoastră să existe un parteneriat, care poate deveni un model de bună practică în viitor", le-a transmis secretarul de stat Liviu Rogojinaru retailerilor.

La rândul său, Daniela Nicolescu a subliniat că politica ministerului este una orientată către antreprenori, pentru a le oferi sprijin şi soluţii.

"Putem da o mână de ajutor dacă dumneavoastră ajungeţi la un punct comun", a afirmat Nicolescu.

O firmă finală a protocolului între retaileri şi mall-uri va fi transmisă, în cel mai scurt timp, coordonatorilor comisiei interministeriale, precizează MEEMA.

La consultări au participat şi secretarii de stat în Ministerul Justiţiei, Diana Morar, şi Ministerul Finanţelor Publice, Mironel Panţuroiu, secretarul general adjunct în Ministerul Fondurilor Europene, Cecilia Văduva şi reprezentanţi ai RoRetail, FPRC, Hora,ai industriei de beauty şi ai marilor centre comerciale din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie