MFP neagă că TVA ar scădea la 20% de la 1 mai

Valentin Busuioc
Macroeconomie / 17 martie 2015

Actualizare 14:30 Ponta nu exclude o reducere a taxelor până la finele anului

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că nu exclude o posibilă reducere a taxelor până la sfârşitul acestui an, exprimându-şi încrederea că ţara noastră va respecta ţinta de deficit fiscal de 1,8% din PIB convenită cu FMI, scrie Reuters.

"Nu exclud deloc ideea ca, în acest an, să putem oferi stimulente pentru creşterea economică", a afirmat Ponta, adăugând că este prea devreme de spus care sunt taxele principale ce ar putea fi reduse.

"Dacă vom avea spaţiul fiscal necesar, ar fi o prostie să nu o facem", a subliniat prim-ministrul.

În plus, Victor Ponta a anunţat că Guvernul are de gând să demareze oferte publice iniţiale pentru companiile Hidroelectrica, CN "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa şi Compania Naţionala Aeroporturi Bucureşti (CNAB) în a doua parte a anului 2015.

------

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) neagă informaţia apărută astăzi în mass media, potrivit căreia, începând cu 1 mai, va fi aplicată o reducere a cotei TVA de la 24 la 20%, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"În momentul de faţă nu există nicio iniţiativă legislativă a Ministerului Finanţelor Publice care să vizeze reducerea TVA începând cu 1 mai 2015. Ca atare, informaţia apărută pe surse în presă este falsă. Analiza execuţiei bugetare pe primele 3 luni ale anului 2015 va permite fundamentarea alegerii datei la care se va reduce TVA în acest an", menţionează MFP.

De asemenea, arată ministerul, "o astfel de măsură trebuie anunţată cu suficient timp înainte pentru ca societăţile comerciale să îşi poată efectua toate procedurile contabile şi operaţionale necesare".

Anterior, televiziunile de ştiri anunţaseră, citând surse anonime, că eventuala diminuare a TVA ar fi posibilă datorită faptului că, în primele două luni ale anului, ar fi fost înregistrat un excedent bugetar şi în condiţiile în care tendinţa s-ar menţine în martie şi aprilie. Mai mult: taxa pe valoarea adăugată la produsele de baza ar fi urmat să ajungă la 9% din luna august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro