Michelle Bachelet este alarmată de numărul mare de copii palestineieni ucişi în ultimele zile

V.G.
Internaţional / 11 august

Michelle Bachelet este alarmată de numărul mare de copii palestineieni ucişi în ultimele zile

Înaltul Comisar ONU al Drepturilor Omului Michelle Bachelet se declară astăzi alarmată de numărul copiilor palestinieni ucişi în ultimele zile şi cere ca cei care se fac vinovaţi să dea socoteală, relatează News.ro.

În ultima săptămână, 19 copii palestinieni au fost ucişi, iar bilanţul de la începutul anului a crescut astfel la 37, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR)

Şaptesprezece dintre aceşti copii au fost ucişi în ostilităţile din Fâşia Gaza în perioada 5-7 august, iar alţi doi copii au fost ucişi la 9 august într-o operaţiune de menţinere a ordinii a Israelului în Ciisiordania.

"Numărul atât de mare de copii ucişi sau răniţi din acest an este inadmisibil", denunţă într-un comunicat Michelle Bachelet.

La 5 august, armata israeliană a lansat, în Fâşia Gaza, o operaţiune pe care a prezentat-o drept "preventivă" împotriva Jihadului Islamic, în care a ucis principalii comandanţi militari ai acesteia în Fâşia Gaza, dar şi mai mulţi combatanţi din cadrul grupării.

"Costul civil al ultimei escaladări în Fâşia Gaza, de la 5 la 7 august, a fost greu", denunţă Înaltul Comisariat ONU al Drepturilor Omului.

Serviciile lui Michelle Bachelet au constatat că 22 dintre cei 48 de palestinieni ucişi erau civili - dintre care 17 erau copii şi patrui femei.

Dintre cei 360 de palestinieni răniţi, aproape două treimi erau civili - 151 de copii, 58 de femei şi 19 bătrâni.

Armata israeliană susţine că palestinieni, inclusiv copii, au fost ucişi de obiuze trase de Jihadul Islamic către Israel, dar care au căzut din greşeală în enclava palestiniană.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU, un număr de atacuri israeliene a atins bunuri care erau în mod vizibil civile.

"Asemenea atacuri trebuie să înceteze", îndeamnă Michelle Bachelet.

Ea acuză totodată grupări armate palestiniene de faptul că au lansat sute de obuze în atacuri orbeşti, soldate cu victime civile şi care au avariat bunuri civile atât în Israel, cât şi în Fâşia Gaza.

Înaltul Comisar ONU cere să se efectueze anchete rapide, independente, imparţiale, aprofundate şi transparente cu privire la toate incidentele în care au fost ucise sau rănite persoane.

"O lipsă aproape totală a responsabilităţii persistă (...), fie că este vorba despre încălcări ale dreptului umanitar internaţional comise de către toate părţile în ostilităţile din Fâşia Gaza, fie despre încălcări israeliene recurente ale drepturilor omului şi dreptului ocupaţiei în Cisiordania, inclusiv în Ierusalimul de Est", denunţă Michelle Bachelet.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro