Mihai Daraban, preşedintele CCIR: "România rămâne o ţară sigură pentru toţi"

A.F.
Macroeconomie / 10 noiembrie 2023

Mihai Daraban, preşedintele CCIR: "România rămâne o ţară sigură pentru toţi"

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) susţine declaraţiile făcute de viceprim-ministrul Guvernului României şi ministrul afacerilor interne, dl Cătălin Predoiu, cu privire la gradul de siguranţa pe care îl conferă România atât pentru proprii cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, la nivel mondial, România se clasează pe locul 31, potrivit Indexului Global al Păcii pentru 2023, un clasament al celor mai sigure state din lume. Raportul realizat de către Institutul pentru Economie şi Pace reprezintă o analiză a datelor axate şi pe valoarea economică a unui stat, precum şi pe dezvoltarea durabilă a economiei acestuia. Indexul Global al Păcii include 99.7% din populaţia lumii şi 23 de indicatori cantitativi şi calitativi.

"România este considerată de tot mai multe state o destinaţie sigură pentru afaceri şi vedem acest lucru aproape zilnic la Camera Naţională, datorită interacţiunii noastre cu investitorii străini. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când CCIR organizează misiuni economice în străinătate, oamenii de afaceri de pe aproape toate continentele consideră România o ţară sigură, un loc unde pot dezvolta proiecte majore, fără să se teamă de instabilitate fie socială, fie de altă natură. Siguranţa, atât cea economică, cât şi cea a vieţii de zi cu zi, este unul dintre criteriile de bază pentru care foarte multe companii din străinătate aleg România ca destinaţie investiţională. În mod cert, apartenenţa României la NATO şi Uniunea Europeană, precum şi faptul că se află într-un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, sunt factori ce aduc un grad mare de stabilitate ţării noastre pe mai multe paliere. În acelaşi timp însă, nu putem trece cu vederea activitatea structurilor din cadrul Ministerului de Interne, fie că vorbim de Poliţia Română, de Jandarmerie sau de Poliţia de Frontieră care prin activitatea lor sprijină conceptul de integritate în mediul de afaceri. La recenta ediţie a Topului Naţional al Firmelor, biroul de conducere al CCIR a votat să acorde Meritul Comercial Clasa I dlui Cătălin Predoiu pentru promovarea eticii şi transparenţei în afaceri prin aplicarea legilor împotriva corupţiei, distincţie care se va acorda personal actualului ministru de interne, în cadrul unei alte ceremonii. În actualul context geopolitic, luând în calcul toţi aceşti factori, România a reuşit să rămână o ţară sigură pentru toţi.", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.5965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb