Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MINISTERUL ECONOMIEI:Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz va fi finalizată săptămâna viitoare

Ziarul BURSA #Companii /

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz va fi finalizată săptămâna viitoare

Preluarea Întreprinderii de Stat Ves­tmoldtransgaz de către Transgaz va fi finalizată săptămâna următoare, după ce clauzele suspensive ale contractului de privatizare vor fi închise, a anunţat Ministerul Economiei printr-un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, o echipă de specialişti aparţinând Eurotransgaz, compania deţinută de către Transgaz în Republica Moldova, se va deplasa la finalul săptămânii următoare la Chişinău pentru inventarierea patrimoniului Vestmoldtransgaz, urmând ca de comun acord cu autorităţile competente din Republica Moldova să se semneze procesul verbal de preluare.

Comunicatul informează: "Prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz la 28 martie 2018 de către Eurotransgaz, compania înfiinţată şi deţinută de către SNTGN Transgaz în Republica Moldova şi autorităţile din ţara vecină, s-au creat premisele construirii gazoductului Ungheni - Chişinău, un proiect vital pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova şi s-au stabilit condiţiile necesare pentru preluarea Vestmoldtransgaz şi începerea lucrărilor de construcţie la gazoduct".

Ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă a declarat: "Sprijinul acordat de partenerul moldovean în toată această perioadă, de la momentul semnării contractului şi până în prezent, combinat cu eforturile susţinute ale echipelor interdisciplinare din Eurotransgaz şi Transgaz, ne apropie de momentul finalizării tranzacţiei, conform cu calendarul agreat prin contract şi ne permite preluarea Vest­moldtransgaz. Astfel, sunt create toate premisele pentru a putea marca acest eveniment în prima parte a lunii septembrie. Ţin să felicit întregul colectiv Transgaz pentru efortul depus la acest proiect de importanţă cu adevărat strategică. Transgaz a demonstrat că are capacitatea de a deveni un jucător regional în sectorul de energie, atât prin preluarea Vestmoldtransgaz, cât şi prin progresul realizat la construcţia gazoductului BRUA".

La rândul său, Directorul General al Transgaz, Ion Sterian a declarat că după finalizarea procesului de preluare al Vestmoldtransgaz, urmează să se treacă la etapele de achiziţie şi cons­truţie pentru gazoductul Ungheni-Chişinău, esenţiale pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

Domnia sa a precizat: "Complexitatea procesului de privatizare a întreprinderii din Republica Moldova de către Eurotransgaz a presupus eforturi considerabile de ambele părţi. Transgaz a demonstrat disciplină i fermitate în respectarea calendarului agreat.

Având în vedere că sunt aproape de îndeplinirea cerinţelor de căror realizare depinde finalizarea tranzac ţiei, SNTGN Transgaz SA şi subsidiara sa din Republica Moldova sunt pregătite să marcheze acest moment în prima parte a lunii septembrie, alături de partenerii lor de la Chişinău".

Reamintim că anunţul potrivit căruia Eurotransgaz, subsidiară a SNTGN Transgaz SA, a fost declarat câştigător al procesului de privatizare a  Î.S Vestmoldtransgaz a fost făcut de către Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în 27 februarie 2018 la Chişinău, în prezenţa Prim-Ministrului României, doamna Viorica Dăncilă şi a Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă.

O lună mai târziu, în data de 28 martie 2018, tot la Chişinău, a fost semnat contractul de privatizare a Vestmoldtransgaz, în cadrul unui eveniment la care au participat minis­trul român al Economiei şi omologul său din Republica Moldova, Chiril Gaburici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie