Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MINISTERUL ENERGIEI:"Negocieri finalizate pentru transferul minelor Alunu şi Berbeşti la CET Govora"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Negocieri finalizate pentru transferul minelor Alunu şi Berbeşti la CET Govora"

Ministerul Energiei a anunţat, vineri seară, finalizarea negocierilor privind transferul minelor Alunu şi Berbeşti de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora. Părţile au acceptat soluţia avansată de reprezentanţii Ministerului Energiei, punând, astfel, capăt unor discuţii şi negocieri ce se purtau de aproximativ un an şi jumătate, arată un comunicat remis redacţiei.

Prin acceptarea transferului de proprietate se vor stinge şi datoriile istorice dintre cele două societăţi, mai precizează sursa citată.

Până la 15 ianuarie, vor fi definitivate detaliile contractului şi structura garanţiilor. În ceea ce priveşte condiţiile contractuale negociate, s-a convenit ca CET Govora să platească eşalonat sumele datorate cu titlu de preţ, în termen de 10 ani. De asemenea va fi achitată integral de către CET Govora cantitatea de cărbune livrată de Complexul Oltenia ulterior datei de elaborare a raportului de evaluare.

Pe întreaga perioadă a derulării contractului de transfer şi până la plata preţului, Complexul Energetic Oltenia va asigura managementul financiar la CET Govora printr-un reprezentant, conform deciziei părţilor.

Andrei Gerea, Ministrul Energiei, a precizat: "Externalizarea exploatărilor miniere Alunu şi Berbeşti din Complexul Energetic Oltenia este răspunsul la o problemă care trena de prea mult timp. Rezolvarea în ritm accelerat a situaţiei datoriilor istorice dintre CET Govora şi Complexul Oltenia este un pas necesar în direcţia eficientizării sistemului energetic naţional. De asemenea, la nivel local, se creează premisele dezvoltării durabile a industriei vâlcene în general şi a platformei chimice în special. Trebuie să avem în vedere că prin crearea unui complex energetic puternic în zonă asigurăm şi un punct de sprijin important în privatizarea Oltchim".

CET Govora este furnizorul de electricitate al combinatului Oltchim, aflat în insolvenţă şi a cărui privatizare a eşuat.

Minele de lignit Berbeşti şi Alunu deţinute de Complexul Oltenia se află pe teritoriul judeţului Vâlcea şi asigură exclusiv materia primă pentru funcţionarea Centralei Termice Govora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie