MINISTERUL MEDIULUI, DESPRE INCENDIUL DE LA PERIŞ:"Până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei"

J.P.
Miscellanea /

"Până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei"

Laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi echipele Gărzii de Mediu s-au deplasat la incendiul de la Periş, iar măsurătorile făcute au indicat că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic, arată Ministerul Mediului. Proprietarul fostei ferme de porci unde a izucnit focul a fost amendat, în aprilie, pentru un alt incendiu, conform news.ro.

"Ca urmare a incendiului declanşat în localitatea Periş, la fosta fermă de porci din judeţul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă în zonă echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi laboratorul mobil de monitorizare a calităţii aerului. În orele care urmează vor fi realizate două buletine de analiză a aerului - în Buftea şi în Corbeanca, localităţi din care s-au primit cele mai multe sesizări de disconfort olfactiv. Precizăm că din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucureşti în această dimineaţă reiese că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic", a transmis, luni, Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă.

Ministerul Mediului a menţionat că a solicitat şi Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) informaţii privind circulaţia norului de fum care rezultă din incendiu şi, conform informaţiilor ANM, în cursul zilei de luni circulaţia aerului se va menţine dinspre nord-nord-est spre sud-vest şi va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului, la rafală, va fi de 25...30 km/h.

"Reamintim că în luna aprilie a acestui an, proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periş, judeţul Ilfov, a fost amendat de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu cu suma de 115.000 lei pentru un alt incendiu înregistrat la aceeaşi fermă, pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 de mp (inclusiv la fostele bataluri de dejecţii). Totodată, împotriva SC Klevek Company SRL s-a depus plângere penală care, în momentul de faţă se află în ancheta IPJ Ilfov", a arătat sursa citată.

Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit, luni dimineaţă, în apropiere de Bucureşti, pompierii intervenind cu 10 autospeciale.

"Incendiu de vegetaţie în Periş, la batalurile fostei ferme de porci", a anunţat ISU Bucureşti - Ilfov.

ISU intervine cu 10 autospeciale de stingere. Incendiul se manifestă pe aproximativ 7-10 hectare, conform ISU.

De asemenea, a fost transmis şi mesaj prin RO ALERT pentru sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni.

În aprilie, proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periş, judeţul Ilfov, a fost amendat de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu cu suma de 115.000 de lei pentru incendiul produs în ultimele două zile, care a afectat puternic aerul din zona de nord a Bucureştiului.

De asemenea, SC Klevek Company SRL s-a ales şi cu plângere penală. Operatorului i-au fost dispuse măsuri de ecologizare a perimetrului, cu termen de finalizare 30 iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro