Ministerul Proiectelor Europene: "Unităţi şcolare din Vrancea vor fi echipate cu panouri fotovoltaice"

T.B.
Macroeconomie / 25 mai

Ministerul Proiectelor Europene: "Unităţi şcolare din Vrancea vor fi echipate cu panouri fotovoltaice"

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, au semnat, joi, contractul de finanţare pentru proiectul "Investiţii în capacităţi de producere a energiei electrice pentru consumul propriu la nivelul judeţului Vrancea", finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, conform news.ro. Contractul, în valoare totală de 1,2 milioane de euro, vizează achiziţia de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică destinată consumului unor centre şcolare pentru educaţie inclusivă şi a unui bazin de înot destinat elevilor.

"Contractul semnat astăzi (joi - n.r.), primul din seria celor destinate consumul propriu al autorităţilor locale, aduce o investiţie din care au de câştigat atât autorităţile locale, prin reducerea facturilor la energie, cât şi întreaga comunitate, prin impactul pozitiv asupra mediului. Autorităţile locale au la dispoziţie 500 milioane euro, prin apelurile lansate prin POIM, pentru producerea de energie pentru consum propriu sau pentru comercializare, fiind aprobate deja 63 de proiecte din totalul de 275 proiecte depuse în toată ţara. În actualul context energetic, fondurile alocate acestui tip de investiţii reprezintă un sprijin esenţial pentru instituţiile spre care ne îndreptăm zilnic în calitatea noastră de beneficiari de servicii publice - şcoli, primării, unităţi sanitare. Îi felicit pe reprezentanţii autorităţilor locale din Vrancea pentru că au adus aceste fonduri în comunităţile lor", a declarat ministrul Marcel Boloş, citat într-un comunicat transmis de MIPE, potrivit news.ro.

Prin investiţia realizată în Vrancea vor fi amplasate panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, proiectul incluzând investiţii în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obţinerea de energie din surse regenerabile destinate consumului propriu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Măicăneşti, al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni, al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Elena Doamna Focşani şi al bazinului didactic de înot din Focşani.

Montarea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea consumului propriu la nivelul clădirilor publice vine să completeze obiectivele de îmbunătăţire a eficienţei energetice deja îndeplinite prin lucrările de eficienţă energetică la nivelul anvelopei clădirilor publice, lucrările de modernizare a sistemului de iluminat prin montarea corpurilor de iluminat cu tehnologie LED, a sistemului termic, care au fost realizate prin proiectele deja finanţate sau în curs de finanţare.

Prin implementarea proiectului, va creşte capacitatea de producere a energiei din surse regenerabile, iar scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră este de 201,59 echivalent tone de CO2.

Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 au fost lansate două apeluri în domeniul energiei regenerabile destinate autorităţilor publice locale, cu o alocare financiară nerambursabilă de 500 de milioane de euro, dintre care 250 de milioane sunt destinate investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu, fiind depuse 268 de proiecte şi aprobate 61, în valoare de 55,4 milioane euro.

Alte 250 de milioane de euro sunt destinate măsurilor pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile pentru comercializare la nivelul autorităţilor publice locale, din care 14,2 milioane au fost deja contractate pentru finanţarea a două proiecte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai nu, trebuiau si ei sa-si faca dosarel apoi sa depuna la AFM in fereastra de 9 minute cat se primesc cereri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro