Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Ministrul Agriculturii, "demis" de Senat

I.Ghe.
Politică /

Adrian Oros

Adrian Oros

Adrian Oros a fost "demis" din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în urma aprobării de către Senat a moţiunii simple depuse împotriva acestuia. Au fost înregistrate 68 de voturi pentru moţiune, 32 impotrivă, 5 abţineri şi zero voturi nule. Din fericire pentru Oros, votul din Senat nu produce automat efecte, ci demiterea sa este la latitudinea prim-ministrului Ludovic Orban, care a declarat că nu are nicio intenţie să îl înlocuiască din funcţie pe actualul ministru al Agriculturii.

Adrian Oros, a declarat în plenul Senatului: "Timp de 22 de ani aţi impus agriculturii româneşti modelul statelor subdezvoltate, aţi adus-o la contraperformanţa de a exporta materie primă, implicit subvenţii, şi să importăm masiv produse procesate, cu valoare adăugată mare. Afirmaţia potrivit căreia România a redevenit grânarul Europei este una total mincinoasă şi nu se bazează pe nimic. Guvernul renunţă la aceste politici de doi bani şi îşi propune ca România să devină hambarul Europei. Faptul că producţiile au fost mari s-a datorat exclusiv investiţiilor şi muncii fermierilor, condiţiilor climatice favorabile şi nu Guvernului PSD".

În opinia sa, rezultatul politicilor PSD-iste în agricultură este reprezentat de dinamica balanţei comerciale, iar acest lucru se vede prin faptul că în decurs de trei ani România a ajuns la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro pe zona produselor agroalimentare.

Adrian Oros a precizat: "Exportăm peste 160.000 tone soia, pentru care s-a plătit sprijin cuplat şi importăm şrot de soia de 875.000 tone pentru a putea ca fermierii să obţină puţină producţie zootehnică de care mai dispune România".

Dezbaterea moţiunii simple "Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros", iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat.

Semnatarii solicită demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros, "până nu desfiinţează întregul sector agroalimentar din economia României şi până nu transformă fermierii români în săracii Europei".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Asa l-au demis si pe Catzu iar el nu mai poate de gras ba i-a mai crescut un pic si parul.. ca tot nu avea suficient.

  In ritmul si modul cum decurg lucrurile in 6 luni nu cred ca vom mai avea nevoie de Parlament decat asa, ca sa ne amagim pe noi ca e democratie.. sa mai reglam din disconfortul portului mastii pe figura.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ministerul Argiculturii ar trebui desfiintat, ca nu are un rol activ in aceasta criza.

  Ar fi trebuit chiar din secunda doi sa faca o lista cu producatorii agricoli care au surplus de productie si gasite imediat solutii ca hiprmarketurile, prin Ordonanta Militara, sa preia obligatoriu acest surplus si sa-l puna in piata la pret redus, reglementat de stat. Asta ar fi trebuit facut.

  Binenteles ca s-a preferat ca Auchan si Carrefour sa preia surplusurile din alte tari ale Europei in timp ce producatorii romani vor da faliment pe capete.. ca nu poti sa vinzi cartofi si salata prin posta.. nu cumpara nici drku in felul asta ca sa te scape de stocuri.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS