ICT

Ministrul Finanţelor susţine parteneriatul cu Banca Mondială pentru finanţarea proiectelor în educaţie şi sănătate

S.B.
Macroeconomie / 01 aprilie

Ministrul Finanţelor susţine parteneriatul cu Banca Mondială pentru finanţarea proiectelor în educaţie şi sănătate

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, susţine parteneriatul cu Banca Mondială pentru finanţarea proiectelor de investiţii în educaţie şi sănătate şi consideră că instituţia este un partener important pentru România, conform unui comunicat al ministerului, informează Agerpres.

"Banca Mondială este un partener important pentru România, atât din perspectiva impactului proiectelor finanţate în cadrul reformelor sectoriale, cât şi a avantajului oferit de expertiza şi experienţa Băncii în aceste domenii. Apreciez eforturile şi mobilizarea echipei Băncii şi susţin continuarea demersurilor pentru contractarea împrumuturilor aflate în diferite stadii de pregătire, având în vedere importanţa obiectivelor urmărite în cadrul acestor proiecte. Mă refer în special la semnarea, în prima parte a acestui an, a finanţărilor de 100 de milioane de euro pentru susţinerea proiectului «Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile» şi 150 de milioane de euro pentru construirea a două centre în cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Mureş şi a Spitalului Grigore Alexandrescu, din Bucureşti", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Ministrul Finanţelor a participat, în data de 29 martie 2021, în regim de videoconferinţă, la o întrevedere cu reprezentanţii Grupului Băncii Mondiale, respectiv Gallina A. Vincelette, director pentru Uniunea Europeană, Tatiana Proskuryakova, director de ţară pentru România şi Ungaria, Ari Naim, manager regional IFC, şi Olga Sclovscaia, şeful Departamentului Europa şi Asia Centrală MIGA.

În cadrul aceleiaşi întrevederi, ministrul Finanţelor a subliniat interesul părţii române pentru utilizarea resurselor financiare ale Grupului Băncii Mondiale în scopul optimizării şi asigurării complementarităţii surselor de finanţare a necesităţilor bugetare. Paleta largă a instrumentelor oferite de Bancă, precum şi specificitatea acestora permite accesul la operaţiuni care susţin acoperirea nevoilor financiare, contribuind în acelaşi timp la ducerea la îndeplinire a măsurilor asumate prin reformele sectoriale.

Reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au exprimat disponibilitatea de a continua sprijinul acordat autorităţilor române în implementarea proiectelor prioritare, încurajându-se astfel continuarea dialogului pentru identificarea ariilor de intervenţie comune şi a modalităţilor optime de colaborare în acest sens, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Exista peste 500 in lume, in tari care au interes major sa se ocupe de mari proiecte, desfasurate pe perioade lungi, neatractive pentru bancile comerciale (educatie, mediu, combaterea saraciei, infrastructura mare etcetc).

  Conceptul a fost promovat in Romania in anii trecuti de un grup restrans de practicanti supercalificati in economie/financiar-bancar, dar, probabil ca desele schimbari ale autoritatilor la nivel 1,2,3.. care au adus oameni noi, au determinat si reluarea iar si iar a informarii acestora despre proiectele incepute de predecesori.

  Se va ajunge la acest tip de institutii de finantare a marilor proiecte de dezvoltare, nu exista alta cale. Un inceput este facut : Agentii de dezvoltare, Eximbank, relatii cu Fonduri externe, cu Programe externe de finantare etcetc. Doamne ajuta! 

  1. Nu cumva Banca Mondială sunt asasini economici ca și FMI și vor impune condiționalități aberante in scoli, precum educația neo-marxista obligatorie pe linia LGBT, distrugerea educației religioase și altele?

   O țară liberă și suverana nu ar trebui sa se împrumute de la astfel de entități globaliste ci sa se finanteze singură.. 

   citeste despre ce am scris mai sus! noii responsabili de dezvoltarea Romaniei nu au o cultura suficienta despre strategii de dezvoltare si modul lor de aplicare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro