MIRCEA GEOANĂ:"Aşteptăm decizii importante pentru întărirea Flancului estic şi a zonei Mării Negre"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Internaţional #Apărare / 10 iunie

"Aşteptăm decizii importante pentru întărirea Flancului estic şi a zonei Mării Negre"

Ţările lumii trăiesc o uriaşă transformare şi este important să fie găsit drumul corect, iar războiul pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei schimbă în mod dramatic şi substanţial arhitectura de securitate din Europa, a declarat, ieri, la Bucureşti, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, citat de Agerpres.

"Războiul barbar pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei independente schimbă în mod dramatic şi substanţial arhitectura de securitate din Europa. Aşteptăm decizii importante pentru întărirea Flancului estic, alte măsuri importante pentru întărirea zonei Mării Negre, pentru că, în miniatură dacă vreţi, vortexul din Marea Neagră reprezintă într-o dimensiune mai mică complexitatea problemelor de la nivel european şi transatlantic. De modul în care vom ajuta Ucraina, de modul în care Rusia va plăti pentru această greşeală strategică, va depinde în mare măsură echilibrul strategic din Europa şi echilibrul strategic la nivel global", a afirmat Geoană la evenimentul "Forum România", dezbatere organizată la Palatul Parlamentului de Fundaţia CRED, sub Înaltul Patronaj al Academiei Române.

Oficialul NATO a evidenţiat impactul pe care îl au noile tehnologii asupra securităţii.

"Asistăm în aceeaşi perioadă la un început de deglobalizare şi la un început semnificativ de relocare a lanţurilor de producţie, a resurselor în zone care sunt mai aproape de teritorii protejate, iar aici pentru România şi pentru regiunea Europei de Est este o invitaţie pentru a atrage multe investiţii şi a face parte din acest ecosistem global. (...) Este foarte important ca industria de apărare din ţările nou venite în NATO să fie parte plenară din acest nou ecosistem de baze, industrială, militară şi de securitate europeană", a precizat Mircea Geoană.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, pe lângă regimurile autoritare din Rusia şi China, statele democratice se confruntă cu o acutizare a dezinformării şi manipulării opiniei publice.

"Se încearcă denaturarea adevărului şi plecarea de la realitatea faptului că Rusia a atacat Ucraina la punerea problemelor de securitate alimentară, de creşteri de preţuri la energie, de creşterea inflaţiei pe seama noastră, a celor care impunem sancţiuni legitime împotriva Federaţiei Ruse. Asistăm la o nevoie acută de întărire a rezilienţei de societate la nivelul ţărilor noastre şi România are în continuare un şantier vast de investiţii în a regăsi propriul nostru echilibru democratic, de a regăsi forţe şi mecanism economic, încredere în noi, încredere între noi şi încredere în apartenenţa noastră la lumea occidentală din care facem parte. (...) Problemele nu sunt simple. Întotdeauna, în momente de transformare, în momente de ruptură geostrategică, România a ştiut să-şi adune energiile şi liderii. (...). Trăim o perioadă de uriaşă transformare la nivel internaţional, la nivelul societăţilor noastre, la nivelul economiilor noastre, la nivelul mentalităţilor noastre şi este foarte important să găsim drumul corect împreună", a concluzionat Mircea Geoană.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Individul asta unsuros s-a aflat intotdeauna, atat pe statul de plata al Occidentului, cat si pe cel al Moscovei! Dupa cum a fost ghidat de ”Mihaela dragostea mea”! Nu degeaba ii zicea nea Nelu, Prostanacul!

  1. Nu suntem toti ca Geoana sau ca tine!

   Mai sunt si unii in tara asta, e adevarat din in ce in ce mai putini, care nu vor sa puna mana pe ”cei 30 de arginti”!

   " Arhitectura de securitate din Europa " , de care face vorbire gogomanul din poza , a devenit suie , asimetrica si , incet ,incet , periculoasa din momentul in care , la desfiintarea Tratatului de la Varsovia s-a raspuns......prin mentinerea si chiar largirea continua a N.A.T.O. !

  Iar vorbeste "p.rostanacul" NATO.

  Daca intarim flancul estic,noi platim intarirea?

  Daca da,sa l lasam flasc flancul estic,sa nu ne ia rusii la frecat si pe fata si pe dos! 

  Daca ne vedem de treba,nu mai trimitem jucarii la est si nu mai suntem asa vocali,mai avem nevoie de intarire pe flanc?

  Intreb ca un credincios care tine postul! 

  1. fiecare isi intareste "flancul" propriu...

   unii cu pastile albastre, unii natural , cu feteasca neagra... 

  Prostanacule intareste o pe Mihaela dragostea ta si lasa tu flancurile ca habarnai despre ce vorbesti slabanogule...

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro