Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Moody`s a atribuit ultimelor obligaţiuni IIB ratingul A3

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Agenţia de rating Moody`s Investor Service a atribuit obligaţiunilor în valoare de circa 673 milioane de lei ale Băncii Internaţionale de Investiţii (IIB) calificativul A3, ratingul fiind valabil atât pentru titlurile denominate în lei, cât şi pentru cele în euro, ceea ce înseamnă că obligaţiunile au un nivel relativ de solvabilitate, potrivit criteriilor instituţiei.

Anterior, agenţia Fitch Ratings a atribuit obligaţiunilor calificativul BBB.

La finalul săptămânii trecute, Banca Internaţională de Investiţii a încheiat cu succes cea de-a patra vânzare de obligaţiuni realizată pe piaţa noastră, instituţia vânzând, unor "investitorilor calificaţi", 30.000 de obligaţiuni denominate în lei (cu o valoare nominală de 10.000 de lei) şi 8.000 de obligaţiuni denominate în euro (cu o valoare nominală de 10.000 de euro).

Dobânda titlurilor în euro este de 1,5026% şi va fi plătită anual, în timp ce în cazul obligaţiunilor în lei, dobânda este de ROBOR la trei luni plus 1,4% şi va fi plătită trimestrial.

Obligaţiunile, cu scadenţa pe data de 15 octombrie 2021 (maturitate de trei ani), urmează a fi listate la BVB.

În prezent, la BVB se tranzacţionea­ză trei serii de obligaţiuni IIB, două denominate în lei şi una în euro, cu scadenţe în 2019 şi 2020. Banca Internaţională de Investiţii este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie