MUGUR ISĂRESCU, ÎN ÎNTÂLNIREA CU LUDOVIC ORBAN:Avem nevoie de reforme structurale pentru reducerea deficitelor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru al guvernului, s-a întâlnit, ieri dimineaţă, cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Discuţia cu Isărescu s-a axat pe situaţia economică şi evaluările care există la nivelul BNR pe acest subiect, conform celor spuse ulterior de liderul liberal.

Ludovic Orban a declarat: "Mi se pare perfect normală o discuţie cu guvernatorul Băncii Naţionale. De altfel noi am fost într-o comunicare şi într-o colaborare constantă cu guvernatorul Băncii Naţionale şi în general cu echipa de experţi de la nivelul BNR. E normal să discut cu guvernatorul BNR privitor la situaţia economică şi la evaluările care exis-tă la nivelul BNR privitor la toate aspectele economice şi nu numai".

Preşedintele PNL a precizat că a colaborat cu Mugur Isărescu încă din perioada în care actualul guvernator al BNR a deţinut funcţia de premier al guvernului, în timpul mandatului prezidenţial al lui Emil Constantinescu. La acea vreme, în anul 2000, Orban a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Potrivit unor oficiali din BNR, guvernatorul Isărescu i-a expus preşedintelui liberal tabloul macroeconomic al ţării, evidenţiind punctele vulnerabile şi cele în care stăm confortabil din punct de vedere economic.

"Asemenea întâlniri între Guvernator şi liderul principalului partid care ar putea da premierul este o uzanţă comună, Banca Naţională colaborând cu orice Guvern pe care îl dă ţara", mai arată oficialii Băncii de emisiune.

Potrivit participanţilor la discuţii, Isărescu s-a arătat îngrijorat de dimensiunile deficitelor gemene (cel bugetar şi de cont curent), arătând că pe termen scurt situaţia este ges-tionabilă, dar e nevoie de reforme structurale. "Dacă aceste reforme nu se fac, corecţiile vor fi făcute de forţele pieţei cu mai mare brutalitate", i-a transmis Isărescu lui Ludovic Orban.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS