Abonament gratuit

MUGUR ISĂRESCU, ÎN ÎNTÂLNIREA CU LUDOVIC ORBAN:Avem nevoie de reforme structurale pentru reducerea deficitelor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru al guvernului, s-a întâlnit, ieri dimineaţă, cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Discuţia cu Isărescu s-a axat pe situaţia economică şi evaluările care există la nivelul BNR pe acest subiect, conform celor spuse ulterior de liderul liberal.

Ludovic Orban a declarat: "Mi se pare perfect normală o discuţie cu guvernatorul Băncii Naţionale. De altfel noi am fost într-o comunicare şi într-o colaborare constantă cu guvernatorul Băncii Naţionale şi în general cu echipa de experţi de la nivelul BNR. E normal să discut cu guvernatorul BNR privitor la situaţia economică şi la evaluările care exis-tă la nivelul BNR privitor la toate aspectele economice şi nu numai".

Preşedintele PNL a precizat că a colaborat cu Mugur Isărescu încă din perioada în care actualul guvernator al BNR a deţinut funcţia de premier al guvernului, în timpul mandatului prezidenţial al lui Emil Constantinescu. La acea vreme, în anul 2000, Orban a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Potrivit unor oficiali din BNR, guvernatorul Isărescu i-a expus preşedintelui liberal tabloul macroeconomic al ţării, evidenţiind punctele vulnerabile şi cele în care stăm confortabil din punct de vedere economic.

"Asemenea întâlniri între Guvernator şi liderul principalului partid care ar putea da premierul este o uzanţă comună, Banca Naţională colaborând cu orice Guvern pe care îl dă ţara", mai arată oficialii Băncii de emisiune.

Potrivit participanţilor la discuţii, Isărescu s-a arătat îngrijorat de dimensiunile deficitelor gemene (cel bugetar şi de cont curent), arătând că pe termen scurt situaţia este ges-tionabilă, dar e nevoie de reforme structurale. "Dacă aceste reforme nu se fac, corecţiile vor fi făcute de forţele pieţei cu mai mare brutalitate", i-a transmis Isărescu lui Ludovic Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie