Muzeele pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Turcia

Internaţional #Turism / 28 noiembrie 2023

Muzeele pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Turcia

Turcia se confruntă în prezent cu zile calde de toamnă, iar asta marchează una din cele mai bune perioade pentru a călători în ţară. De la coasta Mării Egee şi Rivierea turcească unde este încă vară până la estul pitoresc, această geografie bogată oferă multe de descoperit iar istoria Turciei este amplu ilustrată de cele 22 de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO ale ţării.

În plus, Turcia oferă muzee extraordinare, muzee care simbolizează oraşele în care trăiesc şi care aruncă lumina asupra istoriei Anatoliene.

Muzeul de Arheologie de la Istanbul: Unde istoria devine vie

Cu artefactele pe care le găzduieşte, Muzeele de Arheologie de la Istanbul, sunt amplasate pe terenul Palatului Topkapi, unul dintre cele mai bogate muzee de arheologie din lume. Acesta deţine mai mult de un million de artefacte care aparţin civilizaţiilor din interiorul graniţelor fondate de Imperiul Otoman.

Clădirea principală a complexului, Muzeul de Arheologie, este una dintre puţinele clădiri din lume construite în principal ca muzeu. Acest muzeu deţine statuile lui Brankhit, ale Drumului Sacru Didyma-Milet din epoca arhaică până la sfârşitul epocii romane, statuile lui Kore şi Kouros (fată şi băiat), statuia Leului din Mausoleul Halicarnas, capul Afroditei, al celebrului altar Zeus din Pergamon, portretul lui Alexandru cel Mare, lucrările de sculptură descoperite în Afrodisia, Efes şi Milet, cele trei mari oraşe de marmură ale perioadei romane.

Muzeul găzduieşte, de asemenea, numeroase artefacte descoperite în timpul săpăturilor conduse de Osman Hamdi Bey, fondatorul muzeologiei din Turcia şi primul director al muzeului în secolul al XIX-lea. Unul dintre ele este sarcofagul Alexandru de renume mondial, descoperit în Necropola Regelui Sidon în timpul săpăturilor efectuate de Osman Hamdi Bey între 1887 şi 1888.

Odihneşte-te în cafeneaua minunată a acestui muzeu atrăgător, care are vedere la Parcul Gulhane şi bucură-te de eleganţă. a clădirii sale, unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase exemple de arhitectură neoclasică din Istanbul.

Efes: Un muzeu care prezintă un patrimoniu global

Pentru că face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO, oraşul antic Efes din districtul Selçuk din İzmir se află pe itinerariul fiecărui călător. Zona, locuită continuu timp de aproximativ 9.000 de ani, a fost martoră a epocii elenistice, romane, romane de răsărit şi otomane. Magnificul Muzeu Efes este unul dintre cele mai importante muzee din Turcia, cu o colecţie care include comori antice precum sculpturile lui Artemis din Efes, Priapos, Isis, preotul egiptean, precum şi statui ale lui Eros cu delfini şi Eros cu iepuri. , busturi ale lui Eros şi Socrate şi reprezentări ale altor zei mitologici. Situl arheologic Efes a fost recent pe ordinea de zi cu lucrări de săpături, restaurare şi renovare în cadrul "Proiectului "Moştenire pentru viitorul Etern Efes" şi fiecare artefact dezgropat va spori splendoarea muzeului. În plus Muzeul Experienţei Digitale Efes care a fost recent deschis oferă vizitatorilor posibilitatea de a experimenta istoria oraşului antic Efes într-un mediu digital, o călătorie unică în lumea virtuală a antichităţii.

Călătorie în istoria anatoliei: Muzeul Civilizaţiilor Anatoliei

Ankara, capitala Turciei, găzduieşte un muzeu foarte important: Muzeul Civilizaţiilor Anatoliei, găzduit în două clădiri otomane din apropierea Castelului Ankara. Complexul numit "Muzeul Anului în Europa" în 1997, expune cronologic artefactele civilizaţiilor din Anatolia din trecut până în prezent. Colecţia muzeului acoperă o serie de perioade, de la hitiţi la frigieni, una dintre cele mai mari civilizaţii ale Anatoliei, şi include artefacte din paleolitic, calcolitic, epoca bronzului antic, coloniile comerciale asiriene, vechea epocă hitită, hitita imperial precum şi din Regatul Frigian, Regatul Hitit târziu şi Regatul Urartian. Secţiunile "Ankara Through the Ages and Classical Periods" prezintă, de asemenea, artefacte excavate din oraşul antic Gordion, care a fost înregistrat ca al 21-lea sit de patrimoniu al Turciei pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Bijuteria Rivierei Turceşti: Muzeul Antalya

Unul dintre cele mai mari muzee din Turcia se află în Antalya, inima Rivierei turceşti, cu 300 de zile de soare pe an. Dedicat celor trei regiuni culturale antice: Lycia, Pamphylia şi Pisidia care existau în graniţele Antalya şi prezentând sculpturi excavate din oraşul antic Perge, Muzeul Antalya este un complex care şi-a dovedit valoarea prin câştigarea "Muzeului Consiliului Europei". al anului" în 1988. Colecţia muzeului include o serie de artefacte importante care au fost returnate Turciei din străinătate. Un total de 12 artefacte, inclusiv statuia lui Septimius Severus din oraşul antic Bubon, două capete de statuie din Perge şi zeiţa-mamă din Çatalhöyuk, întors din Statele Unite la începutul acestui an, pot fi văzute acum în patria lor, la Muzeul Antalya.

Colecţii de mozaicuri frumoase: Muzeul Gaziantep Zeugma

Cămin al oraşului antic Zeugma, unul dintre cele mai mari şi mai populate oraşe din perioada romană, aici puteţi explora mozaicurile excavate la Muzeul Mozaicului Zeugma, unul dintre cele mai mari muzee de mozaic din lume. Statuia lui Marte (Ares), Zeul Războiului şi faimosul "Gypsy Girl Mozaic" sunt printre lucrările expuse în acest splendid muzeu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

La mulţi ani de Marţişor
unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb