Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

NEDUMERIRI DE ACTIONAR

Ziarul BURSA #Dialog cu cititorii /

Subsemnatul Oltean Ioan, domiciliat în Alba Iulia, str. Dr. Ioan Suciu (fostă Gladiolelor), nr. 15, bl. G2, sc.A, ap. 30, încerc prin aceste rînduri să-mi exprim nemulţumirea pentru faptul în care o societate cotată la Bursa de Valori îşi tratează acţionarii săi.

Am cumpărat în urmă cu mai mulţi ani 125 acţiuni la SC "Carbochim" SA Cluj-Napoca.

Am citit în revista Bursa şi suplimentele acestuia la care sînt abonat, faptul că această societate a distribuit (aprobat) dividende pentru anii anteriori.

M-am adresat în mai multe rînduri societăţii cu rugămintea de a-mi comunica numărul acţiunilor pe care le posed actualmente, în urma eventualelor modificări ale capitalului social, şi data cînd societatea va achita dividendele pentru anii 2000 şi 2001. Am citit în BURSA că pentru 2000 s-au stabilit aproximativ 6.000 lei dividend pe acţiune, deci îmi reveneau circa 700.000 lei pe care nici pînă azi nu i-am primit.

Cel mai mult m-a deranjat faptul că la cele 2 - 3 scrisori adresate societăţii prin care o rugam să-mi comnunice dacă am dreptul la dividende, şi eventual modul în care aş putea ajunge în posesia lor (o dată aproximativă) aceasta nici n-a socotit necesar să cheltuiască 5.000 lei cu timbrul de cores-pondenţă şi să-mi dea un răspuns cît de cît acceptabil, aşa cum au făcut alte societăţi la care sînt acţionar, şi care măcar s-au străduit să dea un răspuns scrisorilor mele.

Nu cred că un funcţionar de la "Carbochim", cu atribuţii în cadrul biroului acţionariat n-ar fi trebuit să-mi dea un răspuns scrisorilor mele, iar conducerea societăţii să-şi trateze astfel acţionarii, chiar dacă majoritatea acestora sînt salariaţii proprii, atît timp cît societatea sponsorizează echipa de bas-chet masculin din oraş.

Poate că în urma scrisorii mele voi deveni un acţionar mai informat al acestei societăţi.

Vă mulţumesc.

Răspuns:

Stimate domnule,

Conform raportărilor de la 11 decembrie 2003, deţineţi 250 de acţiuni ale societăţii "Carbochim" Cluj Napoca. Reprezentanţii societăţii susţin că v-au trimis răspuns la data de 11 decembrie 2003, scrisoarea fiind returnată.

Pentru anul 2000, societatea a aprobat un dividend net de 6.151 lei/acţiune. Conform reprezentanţilor "Carbochim", societatea a trimis, în data de 9 decembrie 2003, suma de 768.000 lei, corespunzătoare dividendelor din 2000, prin mandatul poştal 12cluj31000215ro. (R.O.)

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ma numesc sotir costel si am actiiuni la dacia pitesti din anul 1995 nu stiu nimic de ele si cum sa beneficiez de ele. undesa ma adresez sa optin o informatie .astept raspuns si multumesc anticipat.

    1. intrebarea pe care o puneti este intalnita foarte des. varaspund cu speranta ca va folosi si altora .evidenta actionarilor este tinuta de registrul miorita din cluj b-dul n titulescu nr4 sau de depozitarul central bucuresti sa str fagaras nr 25 sect 1. partea amuzantaeste ca raspunsul va fi contracost care face de multe ori mai mult decat dividendele primite .dar e bine ca lumea sa stie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS