Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Nicolescu: "Lucrările din România la gazoductul Iaşi-Ungheni sunt încheiate"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Nicolescu: "Lucrările din România la gazoductul Iaşi-Ungheni sunt încheiate"

Lucrările din România la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate, inclusiv subtraversarea râului Prut, urmând ca sistemul de operare să fie preluat rapid de către Transgaz, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în şedinţa de sâmbătă a Guvernului.

Cadrul legal care permite Transgaz să opereze această conductă a fost reglementat tot sâmbătă, de Executiv, prin ordonanţă de urgenţă care completează Legea petrolului şi gazelor, potrivit Mediafax.

Ministrul Nicolescu a spus: "Aceasta este informaţia pe care am primit-o în această dimineaţă (n.r. sâmbătă dimineaţă), că lucrările sunt finalizate. O să mergem luni acolo să vedem cu ochii noştri că lucrurile stau aşa şi vom discuta şi cu cei din Republica Moldova de aspecte legate de proiectul de interconectare, însă lucrurile pe partea românească şi subtraversarea sunt finalizate".

La finalul şedinţei, Guvernul a transmis un comunicat în care arată că, prin ordonanţa aprobată, este creat cadrul legal prin care conductele de interconectare între sistemul de transport al gazelor naturale din România şi sistemele de transport din ţările vecine devin parte integrantă a sistemului naţional de transport al petrolului şi gazelor naturale. Neadoptarea acestei ordonanţe de urgenţă putea duce, potrivit sursei citate, la inoperabilitatea interconectorilor şi, pe cale de consecinţă, la întreruperi ale alimentării cu gaze în situaţii de criză.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS