Noi reguli pentru racordarea utilizatorilor la reţelele electrice

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 03 iulie 2015

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat un nou regulament privind stabilirea soluţiilor de racordare a utilizatorilor la reţelele electrice de interes public.

Conform unui comunicat remis redacţiei, printre modificările introduse de reglementator se numără simplificarea procesului de racordare a locurilor de producere şi a locurilor de consum şi de producere de mică putere, prin modificarea modului de stabilire de către operatorul de reţea a soluţiei de racordare, dar şi faptul că operatorul de reţea căruia i-a fost adresată cererea de racordare este responsabil pentru elaborarea, după caz, a fişei de soluţie sau a studiului de soluţie.

Documentul ANRE prevede, în mod explicit, posibilitatea ca operatorul de reţea să încheie contractul pentru elaborarea studiului de soluţie cu un operator economic atestat, ales de către utilizator.

Au fost introduse prevederi menite să împiedice impunerea de către operatorul de reţea a unor soluţii dezavantajoase pentru utilizator, prin neavizarea variantelor de soluţie convenabile din punct de vedere economic pentru acesta. În acest sens, a fost prevăzută posibilitatea ca utilizatorul să participe la şedinţa de avizare a studiilor de soluţie, iar avizul trebuie să conţină toate variantele de soluţie stabilite în studiu, precum şi motivaţiile şi justificările pentru neavizarea unei variante, mai precizează comunicatul ANRE.

De asemenea, a fost prevăzută modalitatea de colaborare între operatorul de distribuţie concesionar şi operatorul de reţea care a elaborat studiul de soluţie pentru racordarea prin linie directă, pentru stabilirea soluţiei de racordare. Operatorul de distribuţie concesionar are obligaţia să prezinte în cadrul şedinţei de avizare acordul privind racordarea sau refuzul, iar în caz de refuz, operatorul de distribuţie concesionar are obligaţia să prezinte o soluţie de racordare la reţeaua de interes public, în condiţii tehnice şi economice echivalente sau mai avantajoase pentru utilizator din punctul de vedere al costurilor racordării.

ANRE susţine că schimbările pe care le-a introdus în domeniu au urmărit reducerea costurilor de racordare pentru consumatori şi simplificarea procedurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro