Nordis Mamaia, evaluat la 157 milioane de euro, de către prestigioasa companie Horwath HTL

G.U.
Companii #Construcţii / 10 august 2021

Nordis Mamaia, evaluat la 157 milioane de euro, de către prestigioasa companie Horwath HTL

Horwath HTL, liderul global în consultanţă şi evaluare hotelieră şi turistică, estimează pentru prima etapă a proiectului Nordis Mamaia o evaluare de piaţă după lansarea hotelului, la 16 iunie 2022, de aproximativ 157 milioane de euro, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Rezultatul înregistrează o creştere de 25% pe an, considerând că valoarea de piaţă a proiectului la data evaluării, iulie 2021, este de 117 milioane de euro.

Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere şi rezidenţiale de lux din România a început dezvoltarea proiectul Nordis Mamaia 5 în 2019. Format din patru corpuri de clădire unite prin zona de lobby, ansamblul va avea o capacitate de 712 camere şi apartamente de hotel şi 620 de apartamente rezidenţiale, notează sursa citată.

Nordis Mamaia 5 este considerat cel mai luxos şi ambiţios proiect de pe litoralul Mării Negre întrucât va pune la dispoziţia clienţilor şi turiştilor numeroase facilităţi, precum 10.000 de metri pătraţi de plajă proprie, cel mai mare SPA de la malul mării, spaţiu de joacă pentru copii, 1.500 de metri pătraţi de galerie comercială, nouă restaurante şi cafenele, dar şi o parcare de 1.200 de locuri.

Proiectul şi facilităţile fac oferta Nordis atractivă pe piaţa imobiliară, mai ales prin modelul unic de investiţie, prin care clienţii au opţiunea de a investi într-o cameră de hotel, care garantează o chirie lunară fixă 12 luni pe an.

Potrivit sursei citate, la data evaluării Horwath HTL, unităţile ansamblului Nordis Mamaia erau vândute în proporţie de 90%. Zona de lobby şi galeria comercială au fost inaugurate la sfârşitul lunii iulie a acestui an, iar proiectul va fi finalizat până la jumătatea anului 2022.

Totodată, în cadrul evenimentului de inaugurare, Nordis Group a anunţat etapa a doua a ansamblului de pe litoral, respectiv corpuri rezidenţiale cu peste 1.000 de apartamente. Localizat în continuarea complexului Nordis Mamaia 5, etapa a doua a proiectului va oferi turiştilor şi rezidenţilor numeroase spaţii de relaxare alături de familie şi prieteni, plajă proprie, zonă de promenadă, terenuri de squash, sală polivalentă cu peste 1.000 de locuri, spaţiu de joacă pentru copii, centru de recuperare medicală, spaţii comerciale şi multe alte facilităţi.

Agron Berisa, Managing Partner Horwath HTL Croaţia, a declarat: "Ne bucurăm când avem astfel de colaborări. Prin natura domeniului nostru de expertiză avem o viziune globală a trendurilor şi a modelelor de afaceri ale marilor companii care activează în industria hoteliera premium. Proiectul Nordis a fost o surpriza plăcută prin prisma factorilor, precum profilul operatorului cu capital exclusiv românesc, teritoriul, nivelul investiţiei şi modelul de afaceri. Suntem optimişti că următoarele evaluări a proiectelor semnate Nordis Group vor arăta aceleaşi rezultate pozitive".

Conform analizelor, ansamblul hotelier Nordis Mamaia 5, operat exclusiv de Nordis Group, va fi cel mai mare hotel de leisure din Europa.

"Într-un timp scurt, proiectul Nordis Mamaia a înregistrat câteva recorduri notabile - este cea mai rapidă dezvoltare din România. Acesta dispune de un design unic şi facilităţi premium, propune o ofertă de investiţie unică în ţară, iar numărul de unităţi vândute depăşeşte 90%. Ne bucurăm de atenţia presei din ţară şi a celei internaţionale, cât şi de atenţia clienţilor, a potenţialilor investitori şi, în viitorul apropiat, a turiştilor care vor alege Nordis Hotels. Promitem să excelăm în produsele şi serviciile oferite, de aceea colaborarea cu Horwath, cel mai renumit brand de consultanţă şi evaluare în domeniul ospitalităţii la nivel mondial, ne reconfirmă investiţia strategică de peste 100 milioane de euro pe care am făcut-o în prima etapă a proiectului de pe litoral. De asemenea, o creştere estimativă de 25% pe an a valorii de piaţă validează potenţialul turistic al zonei, creşterea cererii de apartamente premium rezidenţiale şi de vacanţă într-o zonă lipsită până acum de investiţii substanţiale româneşti, străine sau proiecte de o asemenea anvergură, pe care românii le aşteptau de mult", a declarat Emanuel Poştoacă, fondatorul Nordis Group.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro