Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Nouă tone de echipamente medicale, aduse din China de o aeronavă TAROM

M.A.
Miscellanea /

Sursă foto: Facebook/Tarom

Sursă foto: Facebook/Tarom

O aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene a fost adaptată pentru a putea importa din China nouă tone de materiale sanitare necesare ţării noastre pentru lupta împotriva răspândirii coronavirusului, avionul cu produsele sanitare aterizând pe aeroportul Otopeni vineri seara, informează compani printr-un comunicat publicat, vineri, pe pagina sa de Facebook.

"În plină criză generată de pandemia de coronavirus, care ţine la sol cea mai mare parte din flotele companiilor aeriene, TAROM reuşeşte să se reinventeze şi să găsească soluţii pentru a susţine eforturile autorităţilor.(...) Aceasta este prima dată când o aeronavă TAROM efectuează un zbor comercial de tip full cargo. Avionul a decolat de pe aeroportul Bucureşti Otopeni pe 2 aprilie, pe ruta Almaty (Kazahstan) - Shenzhen (China) şi a revenit în ţară în seara zilei de 3 aprilie", se menţionează în comunicat.

Din echipajul de zbor care a efectuat transportul au făcut parte şapte angajaţi ai companiei, respectiv trei piloţi comandanţi, Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina, sub conducerea directorului de zbor, pilotul instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave, Florin Postolache şi Cristian Mitu, şi un loadmaster, Andrei Petre.

Pentru a efectua transporturi tip full cargo cu materiale sanitare, TAROM a convertit două dintre avioanele de pasageri de tip Boeing 737-800 NG, pe care le are în flotă.

"Aşa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei iniţiative menite să susţină lupta împotriva acestei pandemii. Mai mult, încercăm activ să găsim soluţii şi să venim cu propuneri în sprijinul autorităţilor, iar faptul că şapte dintre colegii noştri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc şi să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiţi să rămânem în prima linie. Le mulţumesc pentru efort lor şi celorlalţi colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obţine, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menţionez faptul ca aceasta cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României în Republica Populară Chineză şi Ambasadei Republicii Populare Chineze în România", a declarat directorul general TAROM, George Barbu.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, este vorba de 200.000 de măşti FFP2 care vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Cei de la PNL sa il dea afara pe dobitocul tanar care a venit cu propunerea legislativa a taierii legaturilor comerciale de orice natura cu China!

   

  Tampenie mai mare ca aia nu putea fi emisa!  

  NIMENI SA NU INDRAZNEASCA SA TAIE LEGATURILE CU CHINA, NE SECTIONATI VIITORUL !  

  Sa nu vedeti viitorul prin ochelarii prezentului sau trecutului!  

  Tanarul PNL-ist e un dement care nu are intelegerea fenomenelor si relatiilor globale in noua epoca!  

  Romania trebuie sa dezvolte relatii complexe cu toate partile , nu sa fie anexa unei super-puteri!

  1. Daca ai impresia ca cei din romania au nevoie de chinezariile lor te inseli mai ales dupa multe fiascouri In spania cu testele in olanda cu mastile, in china cu supralicitarea si multe alte magarii , atunci iti sugerez :MARS IN CHINA comunista

   Cat o sa dureze si la noi pana vom reclama produsele aduse :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie