Abonament gratuit

Novartis preia o divizie Aspen Pharmacare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Novartis preia o divizie Aspen Pharmacare

Gigantul elveţian va plăti până la 400 de milioane de euro pentru operaţiunile nipone pe care le cumpără de la compania sud-africană 

Novartis AG cumpără divizia japoneză de medicamente generice a companiei Aspen Pharmacare din Africa de Sud, într-un acord în valoare de până la 400 de milioane de euro (440,80 milioane de dolari), urmărind să se extindă pe cea de-a treia piaţă mondială a medicamentelor, conform anunţului făcut ieri de grupul farmaceutic elveţian.

Sandoz, divizia Novartis de pe segmentul genericelor, a decis să plătească o sumă iniţială de 300 de milioane de euro pentru divizia pe care o cumpără, pe lângă care va achita, în viitor, un plus de cel mult 100 de milioane de euro, dacă se întrunesc anumite condiţii, conform Novartis.

Finalizarea afacerii este aşteptată în primul semestru din 2020, anunţă Reuters.

Aspen Pharmacare a abandonat anul acesta plata dividendului şi înstrăinează active ca să-şi reducă datoriile. Sandoz va integra operaţiunile Aspen din Japonia ca să aibă un acces sporit la spitalele din ţara asiatică. Portofoliul companiei sud-africane constă în 20 de medicamente fără brevet, care generează vânzări anuale de 130 de milioane de euro.

"Achiziţia operaţiunilor japoneze ale Aspen ne consolidează în mod semnificativ poziţia în această ţară - o piaţă stabilă, dar în creştere, a genericelor", a declarat directorul executiv al Sandoz, Richard Saynor.

Sandoz se află în mijlocul unui proces de reorganizare în cadrul Novartis, în condiţiile în care directorul general Vas Narasimhan vinde activele de pe segmentul medicamentelor generice şi al produselor dermatologice din SUA, care au fost supuse presiunii preţurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie