Nuclearelectrica a înfiinţat Direcţia de Retehnologizare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 octombrie 2017

Nuclearelectrica a înfiinţat Direcţia de Retehnologizare

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat luni că a înfiinţat Direcţia de Retehnologizare în cadrul companiei începând cu 27 octombrie, ce va fi condusă de actualul director tehnic şi de securitate nucleară Romeo Urjan.

Direcţia de Retehnologizare este constituită la nivelul sediului central al SNN, este formată din specialişti interni şi va derula programul de retehnologizare a Unităţii 1.

"Numărul de specialişti implicaţi va creşte direct proporţional cu derularea programului de retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă. Romeo Urjan are o experienţă de peste 30 de ani în industria nucleară, cu expertiza în operare, securitate nucleară, management-ul proiectelor nucleare, deţinând funcţii de conducere atât în ţară, cât şi în Canada, în perioada în care a lucrat la compania Ontario Power Generation", arată SNN, într-un comunicat.

Înfiinţarea Direcţiei de Retehnologizare reprezintă primul pas în implementarea măsurii concrete de organizare a proiectului şi a planului de mobilizare a personalului SNN ca urmare a aprobării de către Adunarea Generală a Acţionarilor în data de 28 septembrie a primei faze a programului de retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă.

Această primă fază se va derula etapizat până la finalul anului 2021 şi include adiţional stabilirii schemei organizaţionale, extinderea numărului de ore de operare dincolo de cele 210.000 de ore de funcţionare la putere nominală stabilite prin proiect şi realizarea studiului de fezabilitate.

"Înfiinţarea Direcţiei de Retehnologizare este un pas concret în implementarea acţiunilor aferente primei faze a programului de retehnologizare şi are drept scop coordonarea tuturor activităţilor din programul de retehnologizare. Un astfel de proiect major de investiţii are în primul rând nevoie de o structură internă extrem de bine definită, cu personal înalt calificat, care să gestioneze complexitatea demersurilor tehnice în limitele de timp şi în bugetul stabilite prin strategie", spune Cosmin Ghiţă, director general al SNN.

El menţionează că în prezent este cel mai complex proiect de investiţii al României.

"Faza I a programului de retehnologizare reprezintă baza logistică şi de operare pentru derularea fazelor II şi III, implicit a contractarilor şi a opririi efective", spun oficialii SNN.

Faza 1 a proiectului de retehnologizare va include activităţile necesare asigurării funcţionării Unităţii 1 pentru o perioadă de 30 de ani, adică extinderea numărului de ore de funcţionare la putere nominală suplimentar celor 210.000 de ore estimate iniţial prin proiect.

SNN a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creştere de 77 de ori faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor.

Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, "în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii planificate să intre în oprirea planificată", arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro