Nuclearelectrica a pierdut un proces cu ANRE

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

Disputa vizează preţul reglementat al energiei livrate populaţiei 

Conducerea Nuclearelectrica (SNN) a anunţat ieri că cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în contradictoriu cu ANRE (reglementatorul pieţei de energie) a fost respinsă, în urmă cu două zile, ca neîntemeiată. Cererea a avut ca obiect anularea parţială a Deciziei preşedintelui ANRE privind aprobarea cantităţilor de energie vândute pe bază de contracte reglementate şi a preţurilor reglementate pentru energia livrată populaţiei în acest sens, arată un raport remis BVB.

Documentul precizează că Nuclearelectrica a solicitat emiterea unei decizii modificate în sensul recunoaşterii în calculul preţului reglementat a tuturor elementelor solicitate şi justificate de SNN, care nu au fost luate în considerare de ANRE. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, conform sursei citate.

În ianuarie, Nuclearelectrica a anunţat că a dat ANRE în judecată pentru că nu i-a recunoscut toate costurile în tariful reglementat, ocazie cu care surse apropiate situaţiei au declarat pentru ziarul BURSA că preţul avizat de reglementator nu a inclus şi celebra taxă pe stâlp, care are un impact de circa 9-10 lei/MWh.

Ieri, conducerea SNN a precizat în raportul remis BVB că va solicita ANRE recunoaşterea costurilor cu această taxă. ANRE a decis că Nuclearelectrica are obligaţia să vândă pe piaţa reglementată 3.742.440 MWh (circa 35,5% din producţia programată) la un preţ de 145,88 lei/MWh în 2014. Anul trecut, cantitatea de energie electrică vândută populaţiei a fost de 5.308.173 MWh (circa 49,7% din producţia SNN) la un preţ reglementat de 142,00 lei/MWh.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS