Nuclearelectrica a pierdut un proces cu ANRE

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 16 octombrie 2014

Disputa vizează preţul reglementat al energiei livrate populaţiei

Conducerea Nuclearelectrica (SNN) a anunţat ieri că cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în contradictoriu cu ANRE (reglementatorul pieţei de energie) a fost respinsă, în urmă cu două zile, ca neîntemeiată. Cererea a avut ca obiect anularea parţială a Deciziei preşedintelui ANRE privind aprobarea cantităţilor de energie vândute pe bază de contracte reglementate şi a preţurilor reglementate pentru energia livrată populaţiei în acest sens, arată un raport remis BVB.

Documentul precizează că Nuclearelectrica a solicitat emiterea unei decizii modificate în sensul recunoaşterii în calculul preţului reglementat a tuturor elementelor solicitate şi justificate de SNN, care nu au fost luate în considerare de ANRE. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, conform sursei citate.

În ianuarie, Nuclearelectrica a anunţat că a dat ANRE în judecată pentru că nu i-a recunoscut toate costurile în tariful reglementat, ocazie cu care surse apropiate situaţiei au declarat pentru ziarul BURSA că preţul avizat de reglementator nu a inclus şi celebra taxă pe stâlp, care are un impact de circa 9-10 lei/MWh.

Ieri, conducerea SNN a precizat în raportul remis BVB că va solicita ANRE recunoaşterea costurilor cu această taxă. ANRE a decis că Nuclearelectrica are obligaţia să vândă pe piaţa reglementată 3.742.440 MWh (circa 35,5% din producţia programată) la un preţ de 145,88 lei/MWh în 2014. Anul trecut, cantitatea de energie electrică vândută populaţiei a fost de 5.308.173 MWh (circa 49,7% din producţia SNN) la un preţ reglementat de 142,00 lei/MWh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro