DIKE

Oferta SIF5 - suprasubscrisă de 2,27 ori

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Oferta SIF5 - suprasubscrisă de 2,27 ori

Discount de tranzacţionare între VUAN şi cotaţia din piaţă de 33%

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni derulată de SIF Oltenia (SIF5), în perioada 16 - 30 ianuarie, a atras interesul investitorilor, care au suprasubscris operaţiunea de piaţă de 2,268 ori, reiese din raportul Voltinvest remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Derulată la un preţ de 2,75 lei/titlu, oferta publică prin care SIF-ul din Craiova a ţintit răscumpărarea a 38,39 milioane de acţiuni proprii (echivalentul a aproape 6,62% din capitalul social), a avut un indice de alocare de 0,4408538191, ceea ce înseamnă că la 100 de acţiuni oferite spre răscumpărare, sunt alocate 44, la preţul preferenţial.

Destinaţia operaţiunii de piaţă, ce a fost intermediată de Voltinvest, este reducerea capitalului social al SIF Oltenia prin anularea acţiunilor răscumpărate.

Oferta a fost aprobată de acţionarii SIF5 la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, într-o adunare extraordinară întrunită la solicitarea grupului format din Business Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatief U.A. (controlat de Florin Pogonaru şi Erste Bank) şi Broadhurst Investments Limited, acţionari ai SIF Oltenia ce atunci aveau o deţinere cumulată de 5,58%.

Solicitanţii şi-au motivat cererea prin faptul că hotărârile AGEA SIF5 din luna mai, printre care şi demararea unui program de răscumpărare de acţiuni, au fost blocate în instanţă.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a SIF5 era de 4,0311 lei ceea ce, raportat la cotaţia acţiunii societăţii din data de 29 ianuarie, de 2,71 lei, oferea un discount de tranzacţionare de 32,77%.

SIF Oltenia are o valoare de piaţă de circa 1,57 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Operativitate si seriozitate,ch aracteristici straine de Sif1si Sif 4

    1. Dupa oferta asta de rascumparare probabil Pogonaru,Broadhurst,Erste aproape au iesit din actionariat...Asa ca Sif 5 va incapea pe mainile sif1 si sif4...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie