OMNIASIG: "Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri; cea mai mare despăgubire a fost de 8,8 milioane lei"

T.B.
Bănci-Asigurări / 7 martie

OMNIASIG: "Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri; cea mai mare despăgubire a fost de 8,8 milioane lei"

OMNIASIG Vienna Insurance Group continuă seria comunicărilor transparente prin publicarea datelor despre topul celor mai mari despăgubiri plătite pe principalele linii de business din portofoliu în 2023, se arată într-un comunicat al OMNIASIG, remis redacţiei.

Pe linia asigurărilor RCA, cea mai mare despăgubire plătită în anul 2023 a fost de peste 8,8 milioane lei. Aceasta a fost plătită în urma unui accident petrecut în Franţa în care un şofer român al unui autocamion nu a mai putut frâna din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare. Autocamionul a intrat într-o staţie de taxare, a avariat 16 autovehicule şi staţia de taxare, iar opt persoane au fost vătămate, dintre care 4 grav, iar una a decedat, potrivit sursei.

Cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 5 milioane lei, a fost plătită în urma unui accident petrecut în Italia. Un autocamion cu remorcă a lovit şoferul unui autoturism oprit pe banda de urgenţe pentru a schimba o anvelopă, provocând decesul acestuia, transmite compania.

Cea de-a treia poziţie este ocupată de o despăgubire de aproximativ 4,28 milioane lei plătită în urma unui accident din Bucureşti, soldat cu vătămări corporale. Şoferul autoturismului vinovat nu a acordat prioritate autoturismului care circula pe drumul cu prioritate, provocând astfel vătămarea corporală gravă a şoferului acestuia, relatează sursa.

Pe linia asigurărilor PROPERTY, cea mai mare despăgubire din 2023 a fost de peste 2,3 milioane lei. Aceasta a fost achitată în urma unui incendiu la o instalaţie de tratare a gazelor. A doua cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a depăşit 1,8 milioane lei. Despăgubirea a fost plătită în urma unui incendiu la un spital. Locul al treilea este ocupat de o despăgubire de peste 1,5 milioane lei, plătită în urma unor avarii la o clădire, cauzate de o alunecare de teren, se arată în comunicat.

Primele trei despăgubiri ca valoare, de pe linia ASIGURĂRILOR DE LOCUINŢE au fost cauzate de incendii în diferite judeţe din ţară. Cea mai mare mare despăgubire plătită s-a ridicat la aproximativ 500.000 lei, urmată de o despăgubire de peste 420.000 lei, pe locul trei fiind una de peste 340.000 lei, precizează sursa menţionată.

Pe linia asigurărilor CASCO, prima şi a treia despăgubire ca valoare au rezultat în urma unui accident în care câte o autospecială a fost avariată ca urmare a unei explozii la conductele de gaz, urmată de un incendiu care a cuprins şi utilajele din apropiere. Despăgubirile plătite în urma acestui accident s-au ridicat la peste 850.000 lei, respectiv la aproximativ 600.000 lei. Pe locul al doilea în clasament se află o despăgubire de aproximativ 650.000 lei, plătită în urma unui furt al unui autocar, arată datele OMNIASIG.

Pentru ASIGURĂRILE DE CĂLĂTORIE, cea mai mare despăgubire, de peste 120.000 lei, a fost achitată pentru costurile de spitalizare în cazul unei fracturi de şold. Cea de-a doua poziţie este ocupată de o despăgubire în valoare de aproximativ 110.000 lei, plătită unei persoane cu dureri abdominale. Cele două evenimente au avut loc în Statele Unite. A treia despăgubire ca valoare pe această linie de asigurare a acoperit spitalizarea unei persoane cu meningo-encefalită, în Canada. Valoarea despăgubirii s-a ridicat la peste 75.000 lei, conform datelor din comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb