Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

OMV Petrom a demarat o nouă campanie de foraj offshore în Marea Neagră

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

OMV Petrom a demarat o nouă campanie de foraj offshore în ape de mică adâncime, în perimetrul Istria din Marea Neagră, a anunţat, ieri, compania, adăugând că două sonde noi vor fi forate până la sfârşitul anului, cu inves-tiţii aferente de peste 30 de milioane de euro.

Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Upstream, a declarat: "Ne menţinem angajamentul faţă de România şi investim sume importante pentru asigurarea necesarului de energie al Româ-niei. Perimetrul Istria, aflat în apele de mică adâncime ale Mării Negre, are peste 30 de ani de istorie în producţia de ţiţei şi gaze. Deşi zăcămintele sunt mature şi au atins vârful producţiei cu ani în urmă, investiţiile susţinute şi utilizarea unor soluţii tehnice adecvate ne permit să deblocăm resurse suplimentare şi să compensăm declinul producţiei".

Cele două sonde vor fi forate la adâncimi de peste 2.000 de metri sub fundul mării, în ape cu o adâncime de aproximativ 50 de metri, iar sondele vizează suplimentarea producţiei din zăcământul Lebăda Est (ţiţei şi gaze asociate), descoperit în 1979, a mai precizat compania.

Această campanie de foraj vine în continuarea proiectelor de investiţii pentru producţia offshore din apele de mică adâncime din Marea Neagră: peste 350 de milioane de euro au fost investiţi între 2014 şi 2018, inclusiv pentru forarea a zece noi sonde şi sidetrack-uri, modernizarea sistemului de comprimare a gazelor şi modernizarea instalaţiilor de producţie, au mai transmis reprezentanţii OMV Petrom.

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a început în 1969, prima descoperire de hidrocarburi a avut loc în 1980, iar prima producţie pe mare a început în anul 1987.

În prezent, OMV Petrom are operaţiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime (blocul Istria) şi activităţi de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep). Producţia de ţiţei şi gaze din apele de mică adâncime (blocul Istria) este de circa 25.000 bep/zi, iar anul trecut a reprezentat circa 17% din producţia Grupului în România. Producţia de ţiţei şi gaze provenită din Marea Neagră în 2018 este echivalentă cu cantitatea necesară pentru a încălzi un milion de gospodării timp de un an sau pentru a face plinul a 3,5 milioane de autoturisme. Producţia provine din cinci zăcăminte aflate în exploatare: Lebăda Est (descoperit în 1979), Lebăda Vest (descoperit în 1984), Sinoe (descoperit în 1988), Pescăruş (descoperit în 1999) şi Delta (descoperit în 2007 ).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie