OMV Petrom a finalizat modernizarea rafinăriei Petrobrazi, după investiţii de 600 milioane de euro

E.D.
Companii #Energie /

Compania petrolieră OMV Petrom a anunţat astăzi că a finalizat programul de modernizare a rafinăriei Petrobrazi Ploieşti, după investiţii de 600 de milioane de euro derulate în ultimii patru ani, transmit sursele de presă.

În urma investiţiilor, capacitatea rafinăriei a fost ajustată la 4,2 milioane de tone de petrol pe an, astfel că Petrobrazi poate procesa acum toată producţia de ţiţei a Petrom din România.

După privatizare, investiţiile la Petrobrazi au totalizat circa 1,1 miliarde euro, din care 600 milioane de euro au fost investiţi în ultimii patru ani. Cel mai recent program de modernizare, care s-a derulat între 2010-2014, a avut ca principal obiectiv creşterea competitivităţii rafinăriei. Rafinăria Petrobrazi are acum un Indice Nelson (care arată complexitatea instalaţiilor şi echipamentelor - n.r.) de 11,28, cel mai mare din regiune.

În urma procesului de modernizare, motorina şi kerosenul vor avea o pondere de până la 45% în structura de produse obţinute la Petrobrazi, în timp ce producţia de motorină este cu peste 60% mai ridicată faţă de anul 2009.

De asemenea, modernizarea instalaţiilor din cadrul a dus la reducerea consumului total de energie cu aproximativ 40% faţă de anul 2004.

Petrobrazi este singura capacitate de procesare a petrolului pe care OMV Petrom o mai are în portofoliu, după ce în 2011 a închis rafinăria Arpechim.

Sâmbătă, rafinăria a împlinit 80 de ani de la înfiinţare. La eveniment au participat premierul Victor Ponta, preşedintele Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom şi CEO al OMV - Gerhard Roiss, Manfred Leitner - membru al Directoratului OMV responsabil pentru Rafinare şi Marketing, Mariana Gheorghe - CEO OMV Petrom, Neil Anthony Morgan - membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare si Marketing.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS