Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

OMV Petrom anunţă descoperirea de noi resurse de hidrocarburi, în regiunea Olteniei

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

OMV Petrom anunţă descoperirea de noi resurse de hidrocarburi, în regiunea Olteniei

Noile resurse de gaze sunt în apropierea zăcământului Totea, aflat în producţie  

Investiţiile în noua sondă şi infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro

Producătorul de petrol şi gaze OMV Petrom a anunţat descoperirea de noi resurse de hidrocarburi în regiunea Oltenia (judeţul Gorj).

Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream, a declarat: "De-a lungul anilor, zăcământul Totea a fost unul dintre cele mai productive din portofoliul nos-tru. Însă, aşa cum se întâmplă cu orice zăcământ de ţiţei şi gaze, Totea a intrat în declin după ce şi-a atins platoul de producţie în 2017. Descoperirea unor resurse suplimentare în apropierea zăcământului Totea este o veste extraordinară pentru potenţialul zonei şi va compensa parţial acest declin".

Forajul sondei Totea 4461 a început în ianuarie 2018 şi a atins adâncimea finală în luna septembrie a aceluiaşi an. Sonda a fost testată cu succes în aprilie 2019, pentru volume de până la 500.000 de metri cubi/zi.

Conectarea la infrastructura din zona Totea a fost realizată în mai puţin de un an şi a fost demarată producţia experimentală, pentru a testa potenţialul şi dimensiunea noii descoperiri.

Investiţiile în noua sondă şi infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro, a anunţat compania. Suma se adaugă celor 200 de milioane de euro deja investite începând din 2011 pentru dezvoltarea infrastructurii de gaze din zona Totea. Lucrările de dezvoltare au inclus forajul a cinci sonde de mare adâncime şi construcţia parcului de producţie gaze Totea 4540.

Gazul natural de la Totea este trans-portat prin 25 de km de conducte către hub-ul Hurezani pentru a fi tratat şi apoi livrat în sistemul naţional de transport.

Cu noua sondă, producţia de gaze din zăcământul Totea, dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire, ar putea asigura necesarul de energie pentru peste 500.000 de locuinţe, sunt de părere reprezentanţii companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS