OMV Petrom investeşte 30 milioane euro pentru redezvoltarea zăcământului de ţiţei Tazlău

A.C.
Companii #Energie /

Proiectul Tazlău vizează deblocarea de rezerve suplimentare de ţiţei de 3,2 milioane barili 

OMV Petrom anunţă implementarea proiectului de redezvoltare a zăcământului de ţiţei Tazlău, situat în nord-estul ţării, în judeţul Bacău, prin investiţii de circa 30 de milioane de euro în perioada 2014 - 2015, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Tazlău este un zăcământ matur de ţiţei, exploatat de peste 60 de ani, a cărui producţie zilnică reprezintă sub 1% din producţia totală de ţiţei a OMV Petrom în România.

"Redezvoltarea zăcământului are ca scop creşterea gradului de recuperare a ţiţeiului din zăcământul Tazlău prin injecţie de apă industrială. Proiectul de redezvoltare Tazlău constă în 20 de operaţiuni de reparaţii capitale, construirea unei instalaţii de tratare a apei şi a unei reţele noi de distribuţie a apei. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de ţiţei de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din producţia anuală de ţiţei a OMV Petrom în România), înlocuind declinul natural", mai arată comunicatul.

La finalul anului 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zăcămintelor se aflau în faza de dezvoltare, potrivit OMV Petrom. Investiţiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridică la peste 500 milioane euro iar rezervele dovedite şi probabile se ridică la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol).

Conducerea Petrom a anunţat săptămâna trecută o scădere de 34%, la 2,4 miliarde lei, a profitului net al companiei pe primele nouă luni faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările Petrom au fost de 16,1 miliarde lei, cu 11% mai mici faţă de primele nouă luni din 2013.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS