Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

OMV Petrom investeşte 30 milioane euro pentru redezvoltarea zăcământului de ţiţei Tazlău

A.C.
Companii #Energie /

Proiectul Tazlău vizează deblocarea de rezerve suplimentare de ţiţei de 3,2 milioane barili

OMV Petrom anunţă implementarea proiectului de redezvoltare a zăcământului de ţiţei Tazlău, situat în nord-estul ţării, în judeţul Bacău, prin investiţii de circa 30 de milioane de euro în perioada 2014 - 2015, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Tazlău este un zăcământ matur de ţiţei, exploatat de peste 60 de ani, a cărui producţie zilnică reprezintă sub 1% din producţia totală de ţiţei a OMV Petrom în România.

"Redezvoltarea zăcământului are ca scop creşterea gradului de recuperare a ţiţeiului din zăcământul Tazlău prin injecţie de apă industrială. Proiectul de redezvoltare Tazlău constă în 20 de operaţiuni de reparaţii capitale, construirea unei instalaţii de tratare a apei şi a unei reţele noi de distribuţie a apei. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de ţiţei de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din producţia anuală de ţiţei a OMV Petrom în România), înlocuind declinul natural", mai arată comunicatul.

La finalul anului 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zăcămintelor se aflau în faza de dezvoltare, potrivit OMV Petrom. Investiţiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridică la peste 500 milioane euro iar rezervele dovedite şi probabile se ridică la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol).

Conducerea Petrom a anunţat săptămâna trecută o scădere de 34%, la 2,4 miliarde lei, a profitului net al companiei pe primele nouă luni faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările Petrom au fost de 16,1 miliarde lei, cu 11% mai mici faţă de primele nouă luni din 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie