OPINIISpre un comunism cu o faţă digitală?

Dorel Năsui
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2020

Spre un comunism cu o faţă digitală?

Dumneavoastră aţi auzit vreodată de Klaus Schwab? Dacă nu, păcat!

Eu l-am descoperit pe dl Schwab atunci când am încercat să aflu de unde s-a inspirat Biden în mesajul său electoral, în care a folosit foarte des clişee de genul "Reconstruieşte Mai Bine" ("Build Back Better"), "Marea Resetare" ("The Great Reset"), "A Patra Revoluţie Industrială" ("The Fourth Industrial Revolution"), etc. Aceste expresii nu sunt deloc originale! Biden le-a preluat pur şi simplu de la acest Klaus Schwab, nimeni altul decât fondatorul şi directorul executiv al ONG-ului World Economic Forum (WEF)!

Biden ne lămureşte că: "Actualele circumstanţe nu sunt diferite de ceea ce s-a întâmplat în 1932. Au fost schimbări fundamentale, nu doar în Statele Unite, ci în întreaga lume. Acum suntem în mijlocul celei de-a patra revoluţii industriale. Cu toate schimbările tehnologice, americanii se întreabă: Va fi o clasă de mijloc? Ce vor face oamenii? Este o stare de nelinişte"!

Mai mult decât atât, Biden chiar a promis că va schimba radical America, înlocuind sistemul capitalist actual, cu un altfel de capitalism, numit de el "Capitalismul Părţilor Interesate" ("Stakeholder Capitalism")!

Wow, ni se pregăteşte o nouă revoluţie, m-am intrebat? Şi m-am apucat de citit. Ce este de fapt acest nou tip de capitalism, promis de Biden?

Nu Biden, ci Klaus Schwab a inventat acest nou sistem social, numit de el "Capitalismul Părţilor Interesate" ("Stakeholder Capitalism")!

Nu Biden, ci Klaus Schwab a inventat clişeele "Reconstruieşte Mai Bine" ("Build Back Better"), "Marea Resetare" ("The Great Reset") şi a scris cartea "A Patra Revoluţie Industrială" ("The Fourth Industrial Revolution")!

Dar hai să vedem ce ne pregăteşte administraţia Biden, influenţată de acest Schwab! Un link lămuritor poate fi acesta: https://www.project-syndicate.org/commentary/stakeholder-capitalism-new-metrics-by-klaus-schwab-2019-11.

Aici, dl Schwab inventariază trei tipuri de capitalism. Două ne sunt cunoscute: Capitalismul de Acţionariat ("Shareholder Capitalism") - cel care funcţionează azi şi Capitalismul de Stat ("State Capitalism") - în care guvernul dictează direcţia economiei, aşa cum este în China comunistă. Al treilea, însă, cel pe care el personal îl promovează, este un capitalism de tip nou, "Capitalismul Părţilor Interesate" ("Stakeholder Capitalism").

Acest nou tip de capitalism este descris ca un nou sistem economic, în care corporaţiile trebuie să satisfacă nevoile tuturor părţilor interesate din societate: ale clienţilor, ale salariaţilor, ale partenerilor, ale comunităţii şi ale întregii societăţi". Sună familiar? Cumva a Societatea Socialistă Multilateral Dezvoltată?

Dl Schwab ne mai explică că acum, în circumstanţele create de pandemia Covid-19, este momentul cel mai favorabil pentru această revoluţie mondială, pe care o numeşte "Marea Resetare", vizând toate sferele activităţii umane: medical, economic, social, mediu, etc. https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

După Schwab, noua revoluţie ar avea trei componenţe principale:

- Prima, ar trebui să direcţioneze economia către mai multă echitate, pentru toate părţile interesate. Guvernele lumii ar trebui să se coordoneze pentru a crea condiţiile necesare instaurării noului sistem - numit de el "Capitalismul Părţilor Interesate" - şi să facă toate reformele necesare pentru a spori egalitatea şi echitatea în lume.

- A doua, ar fi ca investiţiile şi planurile de stimulare a economiei să se facă în mod echitabil şi sustenabil pentru toată lumea. În loc să folosească aceste fonduri pentru a acoperi crevasele din actualul sistem, guvernele ar trebui să le direcţioneze înspre crearea noului sistem social, "Capitalismul Părţilor Interesate", care să înlocuiască "Capitalismul de Acţionariat" şi care să asigure rezilienţa, echitatea socială şi sustenabilitatea pe termen lung.

- A treia ar fi ca guvernele să pună în practică inovaţiile din "A Patra Revoluţie Industrială", cum o numeşte el, pentru binele public, schimbând total modul în care existăm şi acţionăm în prezent.

Am citit cartea lui Klaus Schwab, "A Patra Revoluţie Industrială" ("The Fourth Industrial Revolution"). O recomand tuturor, este pur şi simplu o grozăvie, care promovează o nouă utopie! În numele "echităţii şi binelui comun", are potenţialul de a instaura cea mai nenorocită şi mai opresivă societate din istorie: comunismul cu faţă digitală! E de-a dreptul terifiant!

Nu este vorba doar de o revoluţie industrială, cu roboţi şi inteligenţă artificială. Cartea atinge subiecte sociale şi umane sensibile, cum ar fi cele ale organizării societăţii umane, ba chiar a unui nou tip de "contract social", între individ şi societate: un individ lipsit de libertate şi o societate lipsită de democraţie, sub controlul unor guverne autoritare, instalate de elitele globaliste. O lume în care tehnologia şi roboţii înlocuiesc oamenii, o lume a banilor digitali şi a camerelor de luat vederi, a chipurilor subcutanate şi a supravegherii prin tehnologie, o lume a unor elite aristocrate şi a unor sclavi moderni. Nici o vorbă despre libertatea individuală, nici o vorbă despre dreptul la fericire al fiecăruia, nici o vorbă despre religie, despre morală sau despre spiritualitatea umană!

În afara unor promisiuni de prosperitate şi de echitate pentru toţi, în afara unor tehnologii avansate, dl Schwab ne prezintă viziunea sa despre "omul nou" şi ne vorbeşte despre cum ar trebui să redefinim ce înseamnă a fi om într-o lume digitală, plină de roboţi, inteligenţă artificială, hiperconectivitate, genetică şi transplanturi de organe. El introduce o noţiune ciudată, aşa numita "inteligenţă inspirată", care, pretinde el, va ridica umanitatea la nivelul unei noi "conştiinţe colective şi morale", bazată pe un "sens comun al destinului", unde "a împărţi cu altul" este ideea cheie. Societatea umană va trebui să treacă de la "conştiinţa individuală egoistă" de acum, la "conştiinţa colectivă", în viitor.

Aţi mai auzit aşa ceva? Vorbim cumva despre "omul nou"? De interzicerea proprietăţii private şi instaurarea proprietăţii colective?

Deja devine de speriat: o nouă conspiraţie mondială, la vedere de data asta, este pe cale să arunce lumea într-un dezastru total: comunismul cu faţă digitală!

Acest nou Karl Marx care este Klaus Schwab vrea să răspândească din nou pandemia ideologiei comuniste, să otrăvească din nou minţile oamenilor, cu aşa numita "politicaly correct doctrine", promovând o lume distopică, orveliană, dominată de guverne şi de elite, o lume unde nu va exista libertate individuală şi nici gândire critică, unde nu va exista proprietate privată şi nici primatul fiinţei umane faţă de stat, o lume în care oamenii sunt ţinuţi în lanţuri digitale, închişi în cuşti digitale, sub pretextul asigurării siguranţei personale, unde vor fi ţinuţi în viaţă cu aşa numitului "Venit de Bază Universal" garantat ("Universal Basic Income").

Inclusiv numele cărţii, "A Patra Revoluţie Industrială", are scopul de a induce lumea în eroare! În realitate, cartea este un adevărat Manifest al Comunismului, de data asta digital!

Klaus Schwab este însă mult mai periculos decât Karl Marx, deoarece, în secolul XXI, guvernele au la dispoziţie tehnologia digitală, prin care oamenii pot fi într-adevăr supravegheaţi tot timpul, oriunde ar fi. Unde sunt, cu cine sunt, ce fac, ce vorbesc, ce temperatură au, ce puls au, etc!

Dacă globaliştii folosesc criza Covid 19 ca să lanseze "Marea Resetare", e normal să te întrebi dacă pandemia este sau nu întâmplătoare. Pentru că "ei" ştiu că, în momentele de criză, în momentele de frică, când oamenii îşi simt vieţile ameninţate, majoritatea preferă să renunţe la libertate, în numele siguranţei personale! E mai bine să stai ferit şi liniştit într-o cuşcă, decât să fii în libertate, dar expus la pericole şi dominat de frică! Ori, exact acestea sunt condiţiile optime pentru instalarea regimurilor totalitare!

Şi acum să încercăm să vedem de ce oare globalişti precum Klaus Schwab cred că lumea are nevoie de o astfel de Mare Resetare? În "Capitalismul Părţilor Interesate" vor exista doar doi "Stakeholders", elitele guvernamentale şi elitele corporate, căci noile tehnologii, AI, 5G, etc, nu vor aduce prioritar beneficii individului, ci vor face guvernele şi corporaţiile şi mai puternice.

În această nouă societate distopică, promovată de "ei" prin "Marea Resetare", nu există democraţie, nu există separarea puterilor în stat, nu există partide politice şi nici parlament. O lume în care o elită minoritară atotputernică să se poate muta pe Lună, în timp ce toţi ceilalţi vor fi supravegheaţi, controlaţi, cipaţi, puşi în lanţuri digitale, pentru a fi "apăraţi" în cuşti digitale, de tot felul de covizi, terorişti şi alte ameninţări.

Deja totul începe să aibă sens: Joe Biden, Klaus Schwab, Henry Kissinger, George Soros, Bill Gates, Printul Charles, Antonio Guterres, secretarul general al ONU, bulgăroaica şefă la FMI, Kristalina Georgieva, Ursula von der Leyen, John Kerry, Christine Lagard, toţi defilează şi ne prezintă fel de fel de idei, care de care mai ciudate, care de care mai perfide, legate de suprimarea libertăţilor individuale prin digitalizare, în numele unui aşa zis "bine comun" al "securităţii colective"! Ca un făcut, toţi vorbesc de "Marea Resetare", toţi vorbesc de "Capitalismul Părţilor Interesate", toţi vorbesc de "A Patra Revoluţie Industrială"!

Mai mult decât atât, au început să apară şi articole de tipul "amintiri despre viitor", gen cel de mai jos, din revista Time, pentru a pregăti lumea şi pentru a introduce aceste concepte în mentalul colectiv: https://time.com/collection/great-reset/5900739/fix-economy-by-2023/

Şi acum să dăm măştile jos: în realitate, promotorii acestei societăţi de coşmar, care, chipurile, vor "binele omenirii", nu sunt altcineva decât demonii comunişti de ieri, mascaţi azi sub numele de progresişti! Progresiştii de azi, ca şi comuniştii de ieri, nu înţeleg că nu îi poţi face pe toţi bogaţi, dar îi poţi face pe toţi săraci. Nu înţeleg că responsabilitatea umană este creată de educaţie şi de proprietatea privată, creativitatea este creată de libertate, iar omul nu poate fi domesticit. Cei care am trăit în comunism ştim lecţia: puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut.

Cum de s-a ajuns aici? Explicaţia este foarte simplă: din cauza crizei morale masive a lumii de azi! "Dacă nu există Dumnezeu, atunci totul este permis", spunea Dostoievsky acum 150 de ani!

"Demonii" lui Dostoievsky bântuie din nou lumea şi răvăşesc din nou spiritele în această criză mondială majoră, cu o nouă tentaţie totalitară, aceea a unei lumi proiectate de Klaus Schwab în cartea lui, o lume comunistă în esenţă, dar cu o faţă digitală. Din păcate, aceşti demoni marxişti, fără de credinţă, fără de neam, fără de ţară, iau minţile multor oameni şi mulţi ar accepta sclavia în locul libertăţii, în numele securităţii şi pentru aşa zisul "bine comun". Bieţii oameni încă nu au învăţat că cei care renunţă la libertate pentru securitate, le pierd pe amândouă: nu sunt nici liberi, şi nici feriţi. "Puţini sunt supuşi robiei. Majoritatea îşi pun lanţuri singuri" spunea Seneca acum 2000 de ani! Iar natura umană nu s-a schimbat de atunci!

Din acest punct de vedere, cartea lui Klaus Schwab "A Patra Revoluţie Industrială" ("The Fourth Industrial Revolution") nu descrie doar o revoluţie industrială, ci este un adevărat Manifest al Partidului Comunist Digital, prin care se prefigurează o Nouă Ordine Mondială!

De aceea, pentru a preveni un nou dezastru mondial, de tipul acestui comunism cu faţă digitală, pe care tot o stângă progresistă vrea să îl provoace, trebuie spus adevărul, acum cât se mai poate!

Veritas vos liberabit! Adevărul te va face liber!

"Marea Resetare" nu este altceva decât încercarea unor demoni marxişti moderni de a prelua controlul total al lumii, în numele "binelui comun" şi al "securităţii colective"!

Dar nu vor avea succes! Deja au apărut voci critice autorizate, care desfiinţează o astfel de utopie a viitorului şi care prevestesc că nu va reuşi. Şi nici nu are cum să reuşească, întrucât propune desfiinţarea libertăţii individului, a proprietăţii private, a statelor democrate şi a dreptului la fericire al tuturor. Este o altă aberaţie, cum a fost şi comunismul lui Marx, care nici el nu a reuşit, dar câte sute de milioane de victime a făcut până când a fost abandonat?

În final, după zeci de ani de mizerie şi teroare, comunismul nu s-a dovedit altceva decât un vis utopic, care s-a transformat într-un coşmar distopic. Oare câte noi sute de milioane de victime va face acest Comunism Digital, dacă totuşi vom ajunge la el?

Având de învăţat din istoria relativ recentă a lumii, nu trebuie să le permitem acestor demoni să ne otrăveasca minţile cu ideologia lor comunist-progresistă! Să îi trimitem direct în iadul din care vin!

Veritas vos liberabit! Adevărul te va face liber!

Opinia Cititorului ( 59 )

 1. Cine este autorul?

  1. Sub titlu, este inscris numele autorului. Ca la orice articol. Acum, cine este el, este mai greu de raspuns.

   Arbeit Macht Frei

   Dorel Năsui este proprietar alături de familie peste grupul de firme American International Radio (AIR – Airadio – Ageximco), specializat în comunicaţii de tip radio şi servicii de tip GPS (global positioning systems). Dorel Năsui este tatăl actualului deputat USR Claudiu Năsui, fiind pasionat de istorie şi de fly fishing (pescuitul la muscă). De asemenea, deţine un magazin cu articole pescăreşti în Chicago, conform Forbes.

   În afară de businessul principal cu birouri, subsidiare, reprezentanţe şi parteneri în peste 60 de ţări, inclusiv în Statele Unite ale Americii şi în România şi cu afaceri de peste 100 milioane de euro, familia Năsui mai are investiţii în depozite de mărfuri generale şi frigorifice, în diverse spaţii comerciale precum şi în agricultură şi în pescuit.

   Printre principalii clienţi şi parteneri ai firmelor lui Dorel Năsui se numără ministere de Interne, ministere de Apărării, Organizaţia Naţiunilor Unite, US Army, poliţii, aeroporturi, Gazprom, LukOil, Sprint (al treilea operator de telefonie mobila din SUA, cu 54 de milioane de abonaţi). 

   Numai că naziștii erau ANTIcomuniști. De fapt chiar li se pune în cârcă azi că i-au persecutat pe "bieții" comuniști. Deci n-ai nimerit-o deloc.

  Doamne, chiar este real ceea ce citesc la aceasta ora? Este adevărat că nu sint singur gindind ca pana la urma vor fi demascați acești neoameni morți de mult? Mulțumesc "Bursa" și autorului.

  1. Căci iată prima victimă-adept a acestui nou tip de societate umană : vecinul meu nea Vasile PeSeDelu'.

   ~Sunt sigur că a citit acest articol~. Am ajuns acum, târziu acasă,bag cheia în yala dar nu apuc să intru.  

   Apare nea Vasile și-mi zice : _Te-am căutat să semnezi și tu. _ Ce anume? _Păi memorandumul de ^coexistență pașnică^. _Acum noi PSD am câștigat, Victoria Palat e al noastru pentru 4 ani (poate cu prelungire, lungăăă , adaugă el).  

   Hai să facem pace ! Cum era înainte de 1990 când eram uniți și scandam : Ceaușescu dă-ne pace !  

   ÎNSĂ, eu pregătit din timp, îi prezint condițiile (armistițiu, nu capitulare) . Le citește și nu le acceptă, deși sunt de bun simț. 

   Iată-le : 

   _ să NU mai fii roșu-ciumat. 

   _ să NU -ți mai dai creierul la spălat. _să NU te lași ideologizat, vopsit în roșu-bolșevic, manipulat, înCOV.rig-at.  

   _să NU mai fii al Taberei roșii adept, simpatizant, votant.  

   _să NU mai fii... să NU mai fii... deloc să NU mai fii.... căci poți.  

   _Și când vă adunați voi toți,  

   să NU vă mai aud că mai urlați :  

   **Hai la lupta cea mare,  

   Partidul vrea să ne unim ; 

   Bolșevismul roșu în lume,  

   Acum să-l făurim,  

   Doar noi să-l răspândim**. 

   ~~NB. Dezlegare aveți numai la : _Proletari ai ciumei roșii, uRniți-vă ! (... de aici, căci mult rău ați făcut Țării mele).  

   _Proletari cu creiere spălate, înmulți ți"vă ! ~Iubiți-vă numa'ntre voi pe la spate !

   ~PS. Dar mândru sunt eu , că's vecin cu nea Vasile... "Omul nou" sub Ceaușescu, Omul nou al viitorului digital... desenat de domnul autor. Îi mulțumesc !  

  Adevărul te va face liber..? Și care este adevărul? Poate fi salvata omenirea numai prin iubire și bunăstare? Nimic mai fals! CARUTA PE O SINGURA ROATĂ SE RĂSTOARNĂ. CEALALTĂ ROATĂ ESTE URA ȘI DISTRUGEREA !

  1. Afirmatzia ta scrisa cu CAPS e un citat dintr-un vechi film comunist roman, nu-mi aduc aminte titlul ca eram mic...O mare porcarie!

   P. F. Daniele, fiule.... CARUTA PE O SINGURĂ ROATĂ nuuuu, nu SE RĂSTOARNĂ. ~ Dacă e purtată precum o roabă de un Vrednic Slujbaș al Domnului. Cealaltă roată (Ura și Distrugerea) de rezervă, e roata lui Satana.  

   Cu : "Nimic mai fals! ", doar parte de adevăr mărturisești. Căci omenirea întreagă NU poate fi salvată numai "'prin iubire și bunătate"'..... DAR tu te poți salva (și mântui) prin... DĂRUIRE. 

   ^ +^ donează-ți întreaga avere desăvârșirii Catedralei Mântuirii tale^+^... și vei fi fericit !

   Acesta e adevărul și calea.  

   Sebastian fiule,.... glorioasa noastră CINEMATOGRAFIE, nici una mică , nici O mare porcărie de film comunist nu a livrat Poporului... căci astăzi ȚARA ar fi fost plină cu ciumați roșii , cu creiere spălate, cu trandafiro-Filly. Tu nu știi că erai mic, dar eu eram mare atunci ; acum sunt mic. Citatul și titlul cu pricina nu mi le amintesc... din 'cauza efectului ' de lipsă de CAPS.

   PS. Te rog! Revin.o și mărturisește ce înțelegi prin CAPS. ( pe bune, eu habar nu am. Cap la plural?).  

  Oameni bolnavi care intra in casele oamenilor sa isi impuna ideile cu forta. Exact asa cum au facut bolsevicii, doar ca astia nu folosesc doar violenta directa ci si propaganda agresiva, instigarea la boicot, cenzura si hartuirea juridica prin legi impuse de ei.

  Termenii sunt ademenitori, limbaj mieros ales cu atentie folosind NLP, iar pe cei care nu sunt de acord cu ei ii catalogheaza tot folosind NLP ca depasiti (termen descalificant), retrograzi (termen descalificant agresiv), nationalisti (de parca ar fi un lucru rau), fascisti (uita ca ei adica stanga a omorat mai multi oameni). Vor sa "reseteze", termen "cool" ce ascunde spalarea pe creier de tip bolsevic si sa creeze omul nou socialist cu toate atributele sale. 

  Tinerii contemporani din societatea americana vor socialism. Este singurul mod in care vor sa creasca datorita salariului mic la intrare in campul muncii si a preturilor mari la tot ce isi doresc.

  Inechitatea societatii va bubui intr-o directie sau alta. Momentul vine...sper sa apuc si artificiile de la final.... 

  1. Capitalismul a adus gulerele albe la sapă de lemn, tocmai că sa creeze un context favorabil pentru neomarxism.

   Tot ce se întâmplă în prezent pregătește terenul pentru societatea totalitară care va veni sa care are nevoie de pretexte solide precum și de disperarea oamenilor.  

  putem rămâne dacă e adevărat că se taie 20 000 - 30 000 TIR-uri de lemne pe zi x 200 zile x 20-30 ani?

  Apa pe bursă la NY, mai avem voie să tăiem pădurea? 

  "Acordul de la Paris" cu CO2 ar trebui legat și de păduri "Le Monde"? 

  .

  Câțiva s-au păruit în State pentru ideile din articol în acest sfârșit de săptămână conform NYT? 

  Intr-unul din clipurile de pe World Economic Forum, apare un tinerel barbos, zambaret si mesajul

  "You'll own NOTHING 

  And you'll be HAPPY" 

  Acesta este noul opiu pentru mase diseminat de Schwab prin WEF. 

  Nu suntem toti creati la fel, nu toti avem aceleasi IQ, EQ, energie sau aspiratii. Sa fortezi o ideologie inflexibila precum o gheata gipsata inseamna sa distrugi nu doar individualitatea, dar si nenumarate vieti. 

  Ca intotdeauna, cine nu-si cunoaste istoria este condamnat sa o repete.

  Multumesc ziarului Bursa pentru acest demers jurnalistic. 

  1. Proprietatile, asa impozitate cum sunt, au reprezentat pentru omul simplu o garantie firava pentru iesirea din sclavie. Confisacarea proprietatilor inseamna sclavie garantata. Niciodata nu vei avea ceva al tau, niciodata nu vei sti pentru ce muncesti.. Omul va munci doar de foame si doar ca sa sarute talpa FiAREI globaliste.

   Este o minciuna.

   Predictia respectiva nu este un plan. Ci este parte din analiza facuta de Ida Auken care vorbeste despre trendul curent asa cum este el. Si supune acel viitor discutiei. Nu WEF isi propune asa ceva. Ci lumea indobitocita de facebook se indreapta catre asa ceva. Neoliberalii acuza WEF ca ar planifica asa ceva pentru ca WEF isi propune de fapt sa ii taxeze mai mult, sa le reduca profiturile.

   Nu mai fiti idioti 

   După cum vezi autorul a menționat cartea lui Mosiu Schwab. Poate că ar trebui s-o citești întâi să mai faci pe aici pe apărătorul probono al lui Schwab & co. Iar indivizii de care vorbești că ar fi împotriva lui Schwab sunt primii care salivează la gândul Marelui Reset.Ca să nu mai vorbim că acel clip de care se vorbește era din 2016 și când a început să atragă atenția l-au șters.

   am citit-o, tu nu si nu ai dreptate

   Asta e pretextul mai băiatule... Nu dorește nimeni sa impoziteze mai mult corporațiile, sa le reducă profiturile, astea sunt doar lozinci neomarxiste, sa pună lumea botul.

   Organizare ce sistem ideologic are la bază o tonă de vrăjeală. 

  Cartea reprezinta transpunera conceptelor astrologilor de catre economisti. Autorul, acum la inceput de noua era pentru Omenire este blamat, in viitor va fi declarat vizionar ...

  1. Poate, dupa ce ii executa pe cei care nu sunt de acord cu el asa cum a facut Stalin.

  Realitatea era ca Finlanda si Norvegia ii oferisera ajutorul, dar Suedia refuzase! Din seria> sa marim PSIHOZA! ANUL 2021 debuta cu o ploaie de seringi cu un lichid necunoscut! Generator de paralizii! Sa ne amintim ca in Ro mureau 650 de oameni pe zi!

  1. Lichidul este cunoscut, numai ca provoaca daune iremediabile. E cel mai mare experiment totalitar fascist - corporatist de masa din toate timpurile. Si cel mai sinistru din toate.

   de ex smecherii , unul este rafila , se dau bolnavi , si iaca nu mai fac vaccinul !

   Ce-mi place la tine este ca esti foarte sigur pe tine si nu exista subiect in care nu esti expert.

  Da, asa e , Schwab este noul Marx reiterand ideile vechi si bolnave ale bazelor economice ale instituirii socialismului ca etapa intermediara in vederea comunismului.

  Cateva precizari:  

  Daca (in Romania de exemplu, dar si in alte parti, inclusiv Rusia) socialismul si comunismul au mai permis proprietatea privata (ex: mici business-uri mestesugaresti, casa in care locuiesti, autoturismul, etc) ce propune Schwab e o nebunie: abolirea completa a proprietatii private.  

  De ce zic eu ca e o nebunie completa:  

  Proprietatea privata (si o zic si Adam Smith si John Stuart Mill si altii mai moderni- ex: Karl Jaspers) e motorul efortului individual si de grup.  

  Nu un ideal, nu o idee, nu vreo aberatie de genul asta. Ca de aia suntem oameni, nu furnici. Pentru ca fiecare munceste pentru sine in primul rand in contextul binelui general.  

  De ce sa mai munceasca muncitorul la nivel inalt cantitativ si calitativ , de ce sa mai presteze prestatorul de servicii niste servicii cu valoare adaugata certa daca nu au ei ceva de castigat ? Ei si doar ei, pe langa altii ?  

  Asta au pierdut din vedere Marx si Engels si Lenin si toti idiotii din acea generatie!  

  Au uitat de INDIVID in fuga dupa marele bine general!  

  Si acum apare aceasta mortaciune ideologica - Schwab ! si clubul sau sel ect de lesturi sinistre de la Davos - si propune un nou ideal mai nebunesc decat au propus Marx, Engels si Lenin !!!!  

  In articol am citit motivatia cu diavolii lui Dostoievsky.  

  Nu , nu acesta e motivul.  

  Motivul e unul mic, simplu, clar, cert si usor cuantificabil.  

  Asistentialismul si etatismul economic - ambele ascunse in haina serviciilor sociale oferite pe fondul unei scaderi a populatiei, a contributorilor - au condus la o crestere severa a datoriei statelor in lume.  

  Deci nu e vorba de aspecte etice (decat finalmente, la concluziile finale). Dar oamenii trebuie sa inteleaga de ce se leaga acele aspecte etice. De bani si circulatia si managementul banilor.  

  Asadar :  

  Statele sunt complet in gaura (ca sa ma exprim popular) , intr-un deficit crunt structural si care de ceva vreme inregistreaza si o evolutie parabolica (pe fondul costurilor cu pandemia).  

  In curand nu vor mai fi bani pentru pensii, servicii educationale si de sanatate in toata lumea. E doar o chestiune de timp pana cad toate statele.  

  Si Schwab &friends propun o mare resetare a datoriilor.  

  Renunti la tot ce ai si ti se sterg toate datoriile.  

  Dar vai! ... ce pacat ca "tot ce ai" nu se refera doar la bunuri materiale. Se refera inclusiv la : intimitate, drepturile omului, statutul si demnitatea de om in general vorbind.  

  Cei datori din oameni sunt transformati subit in FURNICI . 

  Si stiti care e partea cea mai crunta ?!?!?!?!?!?  

  NU VA MAI FI NICI UN STAT (in sensul vechi al conceptului) SI NICI O INSTITUTIE care sa ii salveze si sa le garanteze drepturile de oameni.  

  Aici sta mizeria situatiei. Nu in pierderea unei case sau unei masini sau nationalizarea banilor din banci. Astea sunt flit... nu conteaza.  

  Ce conteaza e ca in noua lume distopica a schizoizilor de la Davos Oamenii nu vor mai fi oameni. Ci doar mici graunte , insignifiante furnici , lipsite de cash (pentru a nu capata forta economica), doar cu mijloace electronice de plata (dezactivabile la nevoie, daca furnicutele se revolta), cu toata existenta transferata in mediul virtual (un mediu extrem de prietenos cu conducatorii care oricand pot intrerupe accesul "furnicutei" la drepturi, servicii, mijloace materiale necesare traiului si finalmente intreruperea dreptului la IDENTITATE SI VIATA).  

  Asta e ceea ce nu propun.... CI IMPUN! ... Schwab & prietenii sai schizoizi.  

  Vor reusi ?  

  Ca un om pasionat de viitor am tras cu ochiul si am vazut ca nu, NU VOR REUSI!  

  Dar va fi nevoie de revolte catastrofale, pierderi economice majore, multe milioane de vieti pierdute (!) pana sa fie inlaturati de la putere Schwab & friends precum si papusile lor mituite (conducatorii statelor care au achesat la doctrina lor neo-comunista).  

  In perioada 2028-2032. Atunci se va petrece caderea lor finala. . . fiecare cu timpul sau de deces (nenatural, in urma revoltelor) , de suicid, de eliminare intr-o forma sau alta. Pe Gates SI INTREAGA SA FAMILIE scrie 2029. Pe Schwab scrie 2031. Pe fiecare am vazut ca scrie un an ca punct terminus.  

  Toti oamenii rai dispar.  

  Bunul simt (in sensul englez de common sense) dainuie si proprietatea privata se afirma mai apoi cu si mai multa forta!

  Dixit!  

  1. La o analiza mai atenta s-ar putea sa constati ca o forma de centralizare a deciziei in marile probleme ale omenirii (incalzirea globala, saracia generalizata, etc) ar fi oarecum justificata.. dar ATAT.

   Ceea ce propun astia este o forma de fascism extrem si de control generalizat al oamenilor care depaseste fictiunile din cartile lui Orwell si Huxley adica cea mai crunta forma de dictatura electronica posibila cea in care esti redus de la statutul de om la statutul de vita intr-un tzarc. Asta e marele pericol mondial.  

   Da, asa e.

   Apropo de o anume forma de centralizare a deciziei in cazul marilor probleme ale omenirii. Asa e, dar problema aici nu e atitudinea fascista (ca si concept fascismul inseamna altceva).  

   Problema ca e cei care acum sunt varfuri in specie (varfuri decizionale, financiare, etc) nu accepta mecanismele ciclice ale Naturii, ale Istoriei. Pur si simplu ca niste copii idioti au ajuns la varf si vor sa inventeze mecanisme ca status quo-ul sa ramana inghetat - ei sa ramana la varf pentru totdeauna, acumuland si administrand cat ami multa forta si autoritate si bogatie.  

   Adica ei in ruptul capului nu vor sa accepte mecanismele naturale de redistribuire ale Naturii - cand cei de sus cad si cei de jos urca.  

   Problema e ca Mama-Natura e infinit mai isteaza decat niste gunoiashe conjuncturale ale Istoriei ... si reactia redistributiva e mult mai dura si mai accentuata (revolutii mai intense) in cazul in care cei de la varf opun rezistenta.  

   Despre asta e vorba in cazul Gates, Schwab si prietenii ... niste infantili care au cele mai multe jucarii si le vor pe toate. Si o sa ni le inchirieze ei noua tuturor la timpul potrivit daca suntem cuminti si le sarutam degetul mic de la picior.  

   E evident ca nu vor reusi. Dar trebuie sa o afle si ei :)) ....

   Bine te-am regasit.  

   Nu te lasa orbit de incadrarea fascismului in definitia clasica.. Fascism inseamna in primul rand ca statul in simbioza cu corporatiile "sa-ti vrea binele", fara sa iti ceara acordul, sa intervina in viata ta cu bocancii la orice ora din zi si din noapte fara tu, ca cetatean sa ai dreptul sa te opui. De accea se bate mare moneda pe modificarea Constitutiei statelor astfel incat drepturile de acolo sa fie inlocuite cu obligatii.

   Ceea ce e mai socant este ca in spatele abordarii de tip fascist, in forta, pe care o vedem a stat o gandire, o strategie, anterior pandemiei s-a analizat atent comportamentul maselor, pe baza de "big data". Iar din aceasta analiza, elaborata cu ajutorul computerului cuantic si a inteligentei artificiale a rezultat ca cel mai bun mod de instalare a fascismului mondial este in forta, calcand cu genunchiul pe gatul oamenilor si nu una pasnica, democratica, care sa aiba la baza niste valori.  

   Asta semnifica ca, in conceptia elitelor planetei, marea masa de oameni e o turma de sclavi, nimic mai mult. Asta e ingrijorator - faptul ca masa de oameni, in anul 2020 este vazuta ca o imensa turma de sclavi care trebuie digitalizata si apoi redusa numeric. Asta nu mai e teoria conspiratiei, tine de evidenta, se vede cu ochiul liber.

   finalmente nu vor reusi.

   asta conteaza pentru mine.  

   Minti.

   Habar nu ai de nimic din WEF.  

   vorbesc adevarul.

   si WEF va ceda si va cadea sub puterea impusa asupra mizeriei lor. 

   ei vor sa transforme lumea in functie de fatza satanismului lor si a lui Schwab.  

   Ei nu vor reusi. Au fost vazuti, au fost observati. Vor fi ingenunchiati. Vor fi redusi la 0. E unul dintre cele mai usoare lucruri (acum, pentru mine) realizarea alterarilor de lanturi situationale ale unui individ / grup distinct.  

   Chiar crezi ca cine poate face ceva, va sta si se va uita cum isi fac de cap astia?  

   Finalmente nu vor reusi.

   E garantia mea personala exceptional de puternica si reala.  

   EU cred ca ai luat telefonu mati si nu ai internet ca sa vezi prostiile debitate de printul ch arles nui de mirare ca baba aia de la palat traieste vesnic stie ce dobitoc are la usa :))

   Debitezi prostii. Nu ai citit la prima mana nimic de la WEF. Esti un martzafoi dezmembrat.

   WEF nu propune nimic din ce se scrie pe aici. Sunt numai vome si bale ale conspirationistilor.

   IDIOTI 

   Schwab si ai lui vor fi arsi de vii in mari revolte populare cand va incepe haituirea proprietatii private.

   Vei vedea si tu adevarul.  

   Esti un om corupt in chiar firea sa daca accepti ca bun ceea ce promoveaza WEF.  

   Esti pur si simplu un om stricat.

   Daca asta ( "you'll own nothing and you'll be happy about it") nu iti provoaca o stare naturala de greata la amintirea comunismului si socialismului esti un om extrem de putrezit in suflet si minte.  

  Sunt surprins ca bursa aduca in discutie aceste noi ideologi si acesti personaj; car in lumea afacerilor si economiei mondiale este de mult analizata si observata.

  Intrati pe IMF ORG si gasiti mai multe despre acest subiect, personas cat si alte viitoare politici monetare! 

  Semnat personajul cu cele mai "cretine" comenturi de pe bursa. 

  1. ... am citit la .1.3. despre cine-i Doru-Dorel Năsui, tatăl deputatului Claudiu Năsui. Aș vrea să știu și despre bunicu' ; căci cineva a afirmat că acela a fost coleg de școală cu Regele Mihai în clasa aceea specială , cu elevi sel'ectați din toate categoriile sociale. Când a "întins-o" în USA și ce relație are cu Trump?!?!... având în vedere că l-a depășit în domeniul afacerilor , atât de vaste. Acum venind la putere socialistul de Bizon , își va transfera toate afacerile în România, aici în siguranță să le scape de naționalizarea Schwab & GHE . GHEORGHIU DEJ ? este patriot mioritic?! Semnez _eu un vechi admirator, avid de informație 'creistal'.

  Somajul real in piata nu scade niciodata (istoric vorbind) atat de repede! - cum se prcizeaza in acest articol

  Unele argumente se contrazic cu istoria ciclica a somajului in urcare si cadere care este egala cu istoria ciclica a ciclurilor de afacere in piete!  

  Somajul are mereu cel putin 2-4 ani de ascendent; si poate avea inca 1-3 ani de stagflatie in ascendent (sau chiar 3-9 ani cazul romaniei 91-98); in functie de repozitionare in piata a altor fireme ce vor absorbi si vor reeduca muncitorii din trecu prin diferite politici guvernamentale de sustinere a lantului de afaceri!  

  Pe urmatorii 1-4 ani somajul se va duce in tavan in mai multe parti ale globului!  

  ..  

  "Banca Centrală a Franţei estimează că impactul vaccinului se va resimţi abia la finele lui 2021"  

  Deci intram in iarna economica!  

  PS: pibul mai are de cazut o tura in cap in pai multe state / economii pana sa inceapa sa isi revina / stagneze.  

  Semnat cel cu comenturi "cretine".  

  Ce tampenie scrie autorul "Aţi mai auzit aşa ceva? Vorbim cumva despre "omul nou"? De interzicerea proprietăţii private şi instaurarea proprietăţii colective?"

  In textul de dinaintea acestor cuvinte autorul insusi extragea altceva din cartea lui Schwab. Dar apoi "traduce" el ca un analfabet functional. Ce comunism, bai analfabetule! 

  1. Atacul la persoana e arma prostului.

   Globalistii când se simt atacați, ataca persoana in cel mai sovietic mod posibil pe greu că stavui duce capul. 

   Amice, esti un dobitoc de cand ai inceput sa prinzi mucegai pe aici.

   Esti atat de analfabet functional cu fiara ta ca nici nu ai putut vedea tampenia scrisa in articol doua paragrafe, unul sub altul. Ti le mai pun sub nas, prostanacule. 

   "El introduce o noţiune ciudată, aşa numita "inteligenţă inspirată", care, pretinde el, va ridica umanitatea la nivelul unei noi "conştiinţe colective şi morale", bazată pe un "sens comun al destinului", unde "a împărţi cu altul" este ideea cheie. Societatea umană va trebui să treacă de la "conştiinţa individuală egoistă" de acum, la "conştiinţa colectivă", în viitor. 

   Aţi mai auzit aşa ceva? Vorbim cumva despre "omul nou"? De interzicerea proprietăţii private şi instaurarea proprietăţii colective?" 

   Ce nesabuit pune semn de egalitate intre cele doua paragrafe? Vorbesti de mere si apoi pui intrebarea "vorbim cumva de pere"? 

   In toata cartea sunt 33 de aparitii ale cuvantului "share". Se pot cauta si citi contextul fiecaruia. NICIUNUL, dar NICIUNUL nu este despre disparitia proprietatii private. Niciunul nu este despre comunism. Dar articolul este o prostie si o porcarie. 

   "Sharing is the key idea here. As I mentioned previously, if technology is one

   of the possible reasons why we are moving towards a me-centred society, it 

   is an absolute necessity that we rebalance this trend towards a focus on the 

   self with a pervasive sense of common purpose. We are all in this together 

   and risk being unable to tackle the challenges of the fourth industrial 

   revolution and reap the full benefits of the fourth industrial revolution unless 

   we collectively develop a sense of shared purpose." 

   Acesta este paragraful despre care autorul crede ca este manifestul comunismului digital..... Chemati psihiatria. 

   Știu care ce baza ideologică și pot să te sigur că despre comunism este vorba în centrul ideologiei, un comunism dus la extrema de o elită globală. Deci articolul chiar daca e scris stângaci și "descoperă apa caldă" e corect pe fond, exact despre omul nou într-o societate noua este vorba.

   Sunt concepte mai vechi care au fost scoase de la naftalină de neomarxisti și puse într-un nou context, adaptat vremurilor.  

  Amice autor, esti cam idiot. Si ti-o spun cu toata responsabilitatea citind concluziile. Cand pleci de la un text si ajungi la delir, trebuie sa iei in seama un consult de specialitate. Altfel, am putea sa luam la macinat fiecare dintre punctele tehnice discutate in carte, sa intelegem mai multe .... dar ma tem ca nu avem cu cine daca sarim direct la concluzie si tragem concluzii asupra interlocutorului.

  1. Amice progresist, se vede ca nu ai cultura! Pune mana si citeste si nu insulta pe altii cand nu ai argumente!

    

   Am citit, am si cultura. Am argumente, sunt mai sus. Autorul este lipsit de argumente, dar ridica interesul psihiatrilor.

   Amice progresist, se vede ca nu ai cultura! Nu insulti un om pentru o opinie! Poti sa nu fi de acord, poti sa ai o alta opinie, dar nu poti sa insulti! Chestiune de cultura si de educatie. Pune mana pe carte, nu stii ce pierzi daca nu citesti!

   Ovidiu, primul care insulta a fost autorul. Citeste inca o data, uite aici

   "Şi acum să dăm măştile jos: în realitate, promotorii acestei societăţi de coşmar, care, chipurile, vor "binele omenirii", nu sunt altcineva decât demonii comunişti de ieri, mascaţi azi sub numele de progresişti!" 

   Daca tu esti demon, nu ai decat sa mai vorbesti cu specimenul care insulta in acest fel. 

   Oamenii inteligenti citesc si discuta, nu arunca cu insulte. Dar autorul face parte din alta categorie si a fost taxat pentru asta. Daca tu ai chef sa discuti despre ideile, altfel oarecum binisor prezentate in prima parte a articolului, pana sa vina autorul sa isi ridice fustele.... esti binevenit. 

   Hai sa incepem cu neoliberalismul corupt care stapaneste acum lumea civilizata. Cu marile corporatii care platesc cateva procente taxe (in timp ce contribuabilul persoana fizica incepe de la 35% si merge pana spre 50%). 

   Stii ce spune Schwab despre aceasta situatie? Ca nu mai poate continua, ca este sursa inegalitatii care a crescut mult in ultimii 30 de ani. 

   Hai Ovidiu,

   Stii cate trilioane au ajuns in mainile celor top 5%? Care trilioane? Cele tiparite de bancile centrale in ultimii 10 ani. Peste 80%. 

   De ce? Pentru ca pana acum, coruptia si mafia financiara au promovat paradigma neoliberalism = trickle down. Mai pe romaneste, tiparim torente de bani pe care ii turnam in economie de sus in jos, de la CEO/corporatie catre restul economiei. Ei sunt cei mai destepti, ei vor sti sa ii plaseze mai departe pentru bunastarea tuturor. Aiurea. Si nu mai pierd timpul sa explic unde s-au dus banii, ce efecte perverse au avut aceste metode imorale si chiar ilegale. 

   Cum incearca Schwab sa rezolve aceasta problema? Nu suficient pentru mine. Eu sunt mai radical. Eu as da o lege prin care firmele care primesc bani cu dobanda subventionata de la banca centrala sa le fie interzis sa isi rascumpere actiunile sau sa faca achizitii/fuziuni, sau sa dea dividende. 

   Schwab nu este suficient de dur. El vrea doar sa stabileasca un scor de "responsabilitate sociala" pentru aceste companii si sa le clasifice, sa le departajeze. 

   Ce propune opozitia la WEF in privinta automatizarii si robotizarii? Situatia este crancena. Rombat nu mai angajeaza decat 10-15% din personalul pe care l-ar fi angajat acum 5 ani. Isi face o fabrica aproape complet automatizata. Unde mai muncesc oamenii? In HORECA, impingand tavile cu mancare? Atat? 

   S-a creat deja robotul de bucatarie care stie 5000 de retete. Mult succes muncitorilor din HORECA. Ce facem cu jumatate din populatie?

   Amice progresist, se vede ca nu ai cultura! Autorul vorbeste despre "demonii" lui Dostoievsky din romanul sau cu acelasi nume - "Demonii" - pe care ti-l recomand calduros sa il citesti! Nu insulta pe nimeni, arata doar ca demonii marxisti le-au luat mintile oamenilor si-atunci! Marele scriitor a prezis comunismul ce avea sa vina in Rusia in 1917!

   Mai jos, ai niste informatii despre acesti "demoni": 

   - youtube.com/watch?v=qkNL0D_S2l M 

   - emag.ro/demonii-top-10-f-m-dos toievski-9789734627875/pd/EB46 G0BBM/ 

   Si iti mai recomand sa citesti si cartea lui Schwab, "The Fourth Industrial Revolution", se gaseste pe net. Sa te lamuresti singur ce a vrut sa spuna autorul.

   Amice fara bun-simt, daca cineva te face siluitor de mama, pentru ca asa este un personaj livresc, nu inseamna ca esti parte dintr-un act de cultura. Dupa cum nici urina cu dopamina pe care cineva ti-ar servi-o nu este un act de cultura decat in mintea lui HRP.

   Am citit cartea lui Schwab, am citit cateva materiale de la WEF. Suficient ca sa observ ca uraganul de articole scrise in online care provin pe filiera unor site-uri de propaganda mincinoasa nu au nicio legatura cu WEF. Acest uragan a determinat Reuters sa faca un fact check prin care a demontat minciunile in serie spuse. Articolul asta este din aceeasi manipulare internationala. 

   "Fact check: World leaders are not encouraging a second wave of coronavirus to push a global vaccination strategy, nor an IMF-backed programme to steal everything you own" 

   Singura mea intrebare, acum ca stim cu totii ca articol ca acesta este o minciuna si o manipulare, care incepe cu descrierea marului, a merelor, a sucului de mere.... dupa care intreaba "dar nu cumva vobim de pere sau gutui pentru ca acestea sunt demonice".... singura mea intrebare este cine este in spatele acestei manipulari mondiale. Cine lupta cu WEF? Si in ce scop? Cine ar beneficia de zadarnicirea resetarii neoliberalismului? 

   Pai cine? Chiar marile corporatii. Chiar oligarhii. Sigur, exista si idioti utili, cozi de topor, cum probabil este si autorul. El spune "nu poti imbogati pe toata lumea". Atat a priceput el ca si-ar propune Schwab. Sa imbogateasca pe toata lumea. Ori este idiot, ori un mincinos ticalos. In termen minimal, Schwab si-ar propune doar sa dea bani celor care au deja doar daca acestia demonstreaza ca fac ceva util societatii. De aici si pana la ce zice autorul. .... nu pot sa il numesc decat delir demonic. 

   Cine este in spatele aceste masinatiuni globale de defaimare a WEF? Eu zic ca marele capital neoliberal. Prin propaganda bine pusa la punct, prin dezinformare, prin manipulare, prin scoaterea din context (am citit sursele la care trimit aceste "articole" si TOATE MINT, o spune si Reuters), marele capital oneros spera sa isi mentina suprematia. Sa isi pastreze paradisurile fiscale, sa isi pastreze puterea de negociere a unor taxe minimale din partea guvernelor, spera sa poata pastra pentru el tot avansul tehnologic. Ei, asta nu. Este timpul nu pentru un mare reset, ci si pentru O MARE TAXARE pentru cei bogati, de la milion in sus. 

   Amice, vorbesti ca un marxist, se pare ca "demonii" lui Dostoievski chiar ti-au luat deja mintile, esti o dovada buna ca autorul a avut dreptate!

   Da mai...asta e scuza oficială pentru orice: că trăiesc țăranii prost și că sunt asupriți sclavii...ce să-ți povestesc, moare WEF de grija asupriților planetei

   Inegalitatea nu poate fi motiv de fascism sau totalitarism. Nu asta e soluția. 

   Ovidiu, ori esti prost, ori abandonezi orice tentativa de a mai minti.

   Am dat mai sus un citat din cartea lui Schwab la 13.3 

   Da tu un citat care sa semene cat de putin a comunism sau care vorbeste de proprietatea privata.

   Daca nu ai, esti invitat, autorule, sa pleci cu intoxicarile tale de aici. Mizeriile nu au ce cauta in presa libera, ci doar in propaganda voastra cumparata. 

   Cristian, inegalitatea este motiv legitim sa iei oala din fata pietei de capital.

   "Well over fifty years ago, the then-chairman of the US Fed, William McChesney Martin, said the job of the central bank was to ‘take away the punch bowl just when the party gets going’." 

   Eu nu stiu daca WEF moare de grija asupritilor. Eu citesc doar ce scrie si ce predica. Si nu are nicio legatura cu comunismul ci cu imblanzirea neoliberalismului. 

   Din acest motiv spun ca Schwab nu este suficient de radical. El nu vrea sa ia oala de sarmale din fata oligarhilor. El vrea doar sa dea sarmalele doar companiilor cu merite deosebite in anumite domenii (eco, social, etc). 

   Planul meu este unul foarte simplu. Taxarea mostenirii de la un prag in sus. Sa zicem 10 milioane. Tot ce depaseste se taxeaza cu 40%. O sa intrebi de ce.... din simplul motiv ca aceasta bogatie a fost facuta de talentul antreprenorului DAR SI DE AJUTORUL STATULUI, prin taxe IMORAL de mici pentru anumite categorii.... Intreb, cate taxe a platit Trump in ultimii 10 ani si cate taxe am platit eu? De probabil 100x mai mult am platit eu. ASTA ESTE IMORAL si chiar ILEGAL. Ilegal in sensul unui avantaj disproportionat dat lui Trump care incalca libera concurenta. 

   Taxarea in zona in care se face businessul (conform planului UE). Adio paradisuri fiscale. Iti faci veniturile prin contracte in UK? Platesti taxe pe acele contracte in UK, nu in Olanda. 

   Directionarea banilor din QE catre instrumentele financiare ale emitentilor care indeplinesc anumite conditii: fara dividende, fara achizitii/fuziuni, fara rascumparari de actiuni. In Japonia, Banca Centrala a devenit cel mai mare posesor de actiuni (ca de obligatiuni, este de mult timp aproape singura entitate). Asa ceva este imoral, este idiotic. Trebuie stopat. 

   Si lista mai poate continua .... 

   Poate discutam despre alti termeni. Sa punem intai definitiile pe masa.

   Neoliberalism = suprematia capitalului si SUBJUGAREA institutiilor fundamentale ale statului de catre capital. 

   Adica: 

   - reguli si taxe zero pe marele capital, 

   - subjugarea bancilor centrale care emit moneda de ordinul zecilor de trilioane aproape exclusiv destinate marelui capital 

   - subjugarea legislativului pentru a emite legi care protejeaza marele capital (de exemplu, legile patentelor, modul de calcul al cheltuielilor militare sau medicale) 

   Acesta este neoliberalismul care si-a insusit toate avantajele posibile si voi va mirati de ce creste inegalitatea. De aia. Demonul asta trebuie decapitat. 

   Actionarii cei mai mari ai "marilor capitaluri" sunt fondurile de pensii, de asigurari, de investitii, din banii cotizantilor, adica a celor ce muncesc. Daca nu muncesc toti asta este alta poveste, unii nu vor, altii nu pot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro