Abonament gratuit

"Orange" şi "Bouygues" prelungesc discuţiile pentru fuziune

Ziarul BURSA #Internaţional /

"Orange" şi "Bouygues" prelungesc discuţiile pentru fuziune

"Orange", cel mai mare operator francez de telefonie, şi "Bouygues Telecom", numărul trei în domeniu, au decis să prelungească până duminică discuţiile în vederea unei fuziuni, transmite Reuters, conform Agerpres.

Anterior, cele două companii stabiliseră data de 31 martie 2016 drept termen limită ca să ajungă la un acord complex de fuziune care va implica atât statul francez, unul din acţionarii importanţi ai "Orange", precum şi rivalii "Iliad" şi SFR, cărora ar urma să le fie vândute o parte din activele "Bouygues Telecom" pentru ca fuziunea cu "Orange" să primească aprobările necesare din partea Autorităţii pentru concurenţă.

"Consiliul de Administraţie reunit în data de 30 martie 2016 a constatat că negocierile dintre Orange şi Bouygues nu au înregistrat progrese suficiente", a informat "Bouygues", adăugând că board-ul său "se va reuni din nou înainte de sfârşitul săptămânii ca să ia o decizie finală cu privire la continuarea sau nu a acestui plan de fuziune".

Separat, "Orange" a informat că şi Consiliul său de Administraţie s-a reunit miercuri pentru a decide o posibilă preluare a diviziei de telecomunicaţii a grupului "Bouygues", dar a ajuns la concluzia că "negocierile nu au înregistrat progrese suficiente", adăugând că board-ul său se va reuni din nou în data de 3 aprilie, ca să examineze rezultatul discuţiilor.

Dacă această operaţiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile. În schimb, noua societate va fi nevoită să vândă o parte din active către rivalii "Free" şi SFR şi, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecinţele sociale pentru angajaţii "Bouygues Telecom".

"Grupul Orange", cunoscut anterior sub numele de "France Telecom", este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. "Orange" avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie