ORBAN:"Vă asigur de sprijinul Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei"

J.P.
Politică / 15 august 2020

"Vă asigur de sprijinul Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei"

Premierul Ludovic Orban afirmă, într-un mesaj transmis sâmbătă, cu ocazia Zilei Marinei Române şi a Forţelor Navale Române, că îi asigură pe marinari "de sprijin din partea Guvernului şi de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât şi cea militară, şi de a continua tradiţia formării la standarde înalte a noilor generaţii de profesionişti în domeniul maritim", conform Agerpres.

"Astăzi este Ziua Marinei şi a Forţelor Navale Române, o sărbătoare civilă şi militară dedicată curajului şi jertfei marinarilor care au luptat pe Dunăre şi pe mare în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale. Tot astăzi, îi cinstim pe cei din generaţiile care ne reprezintă cu devotament şi profesionalism în misiuni comerciale sau exerciţii multinaţionale la care România participă, împreună cu partenerii externi, pentru creşterea interoperabilităţii în noul context geopolitic european şi global. Sunt oameni curajoşi, puternici, pregătiţi mereu să înfrunte pericole, oameni pentru care singurătatea din largul mărilor şi oceanelor, distanţa şi timpul lung petrecut departe de cei dragi şi de ţară înseamnă dor de familie, de prieteni, de casă şi dor de ţară", spune premierul Orban, în mesajul transmis de către Guvern.

El adaugă că pentru mulţi dintre marinari această meserie înseamnă şi continuarea unei tradiţii de familie.

"Dincolo de imaginea idilică pe care tindem să o avem despre această profesie, a fi marinar implică şi numeroase riscuri, neajunsuri şi incertitudini, uneori, pe care marinarii români le-au depăşit de fiecare dată cu brio. Civili sau militari, marinarii români sunt adevăraţi ambasadori. Seriozitatea cu care ei muncesc şi nivelul lor de pregătire profesională aduc României aprecierea partenerilor externi şi menţin legăturile la nivel global, extrem de importante mai ales în actualul context al pandemiei sanitare. Vă asigur de sprijin din partea Guvernului şi de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât şi cea militară, şi de a continua tradiţia formării la standarde înalte a noilor generaţii de profesionişti în domeniul maritim", arată şeful Guvernului, în mesaj.

De asemenea, Orban subliniază în încheierea mesajului că marinarii români merită admiraţia şi respectul românilor pentru munca pe care o depun.

"La mulţi ani, Forţelor Navale Române, la împlinirea a 160 de ani de existenţă! La mulţi ani, dragi marinari români, oriunde vă aflaţi! Meritaţi admiraţia şi tot respectul nostru pentru munca dumneavoastră. Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile!", a afirmat premierul Ludovic Orban.

Totodată, el mai transmite în încheierea mesajului său şi un :gând bun românilor care îşi serbează onomastica", de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.

Şeful Guvernului va participa sâmbătă, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la activităţile desfăşurate în Portul Militar din Constanţa cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cred ca in "restructurarea" asta, Sica il ia ca model pe "marele iluzionist" al flotei, nenea Petrov!

    1. Inlocuieste flota ramasa cu ratuste? Ca sa restructurezi trebuie sa ai ce taia? Acum am inteles.... se refera la restructurarea marinei civile... sau cine stie, il scoate la pensie pe "Mircea".... hai ca marina nu s-a privatizat, acum este momentul

    uite draguta cum te apuci de toate si NU FACI NIMIC!

    PENTRU FLOTA AS RECOMANDA ILIZIONISTUL BASESCU FIIND CEL MAI PRICEPUT IN DOMENIU! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro