OVIDIU NICOLESCU, CNIPMMR:"Adoptarea modificărilor Legii dialogului social înseamnă neglijarea intereselor ţării"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2017

"Adoptarea modificărilor Legii dialogului social înseamnă neglijarea intereselor ţării"

Discuţiile privind modificarea legii dialogului social, iniţiate de sindicate, nu merg în direcţia bună, a spus, ieri, Ovidiu Nicolescu, preşedinte de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

CNIPMMR susţine necesitatea respectării dispoziţiilor Constituţiei României şi a Convenţiilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii în privinţa modificării Legii 62/2011 a dialogului social.

Domnul Nicolescu a declarat: "Această reglementare are un foarte mare impact din punct de vedere economic şi social, iar adoptarea ei înseamnă neglijarea intereselor ţării şi accentuarea consumului şi a creşterilor salariale necondiţionate de performanţă. Ţara nu îşi va putea dezvolta capitalul şi recupera neajunsurile. În nicio ţară din Europa nu se întâmplă aşa ceva. De ce să facem experimente care să ne afecteze? Am făcut prea multe şi nu este în interesul nimănui, poate doar al câtorva lideri de sindicat".

Nicăieri în lume nu mai există aceste măsuri, iar dacă nimeni nu le-a adoptat până acum, înseamnă că nu sunt eficiente, a conchis preşedintele de onoare al CNIPMMR.

Dialogul social se referă la partenerii sociali, adică la patronate, care reprezintă interesele capitalului şi la sindicate, care reprezintă interesele resurselor umane, iar atunci când o economie are capital puţin şi neperformant, devine slabă, a subliniat Ovidiu Nicolescu. Expresia puterii capitalului o reprezintă PIB-ul pe cap de locuitor, iar cel al ţării noastre este penultimul din Uniunea Europeană, a mai spus domnia sa.

"Nu încurajăm capitalul să genereze locuri de muncă, iar o mare parte din forţa de muncă pleacă din ţară. Fără capital şi resursă umană corelate, dimensionate şi structurate corespunzător nu putem avea creştere economică şi de aceea este important dialogul social", a mai afirmat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro